Att hitta yoga i vardagen som mamma

06 november 2014 | Av Yogobe

Att bli förälder har förändrat Martas relation till yoga på ett positivt sätt. Hon har blivit mer avslappnad och spontan. Vissa dagar blir det mer yoga och andra mindre, men oavsett om det handlar om några minuters andningsövningar eller en hel serie positioner så har yogan blivit en kravlös men självklar del av vardagen. Här berättar Marta, en av yogisarna och mammorna i vår Facebook-grupp YOGAMOM365 om hur hon får in yogan i sin vardag som mamma.

Min kropp behöver yoga utan allvar
Efter graviditet och förlossning är min kropp nedsatt och inte lika stark som förr, men samtidigt har kroppens signaler aldrig varit så tydliga. Min kropp behöver yoga - att få sträcka på sig, få cirkulationen att flöda och bygga upp hetta. När det är kroppen som säger till och inte samvetet blir det en självklar prioritering och därför inget som jag behöver fundera kring. Jag brukar ofta tänka på något en av mina yogalärare sagt, "yoga är på allvar, men det behöver inte vara så allvarligt!" En fin och inspirerande tanke!

Att få till lite yoga varje dag
Jag gillar "stop, drop and yoga" principen där jag helt enkelt yogar när tillfälle bjuds! Att skapa en speciell atmosfär för yoga är inte längre viktigt, inte heller tanken att ett yogapass ska vara sammanhängande och pågå en förutbestämd tid.

Det är just det kravlösa och flexibla förhållningssättet som är nyckeln till disciplin för mig. Det gäller att våga se tillfällena och fånga energin, när jag känner att det vore skönt att göra några solhälsningar släpper jag taget om disken eller min att-göra lista och yogar loss. Det behöver inte ta lång tid men det gör stor skillnad!

Tips på 15-minuters videos
Gå direkt till VIDEOS och sök på den tid som passar dig, här finns filmer på alltifrån 5 till 90 minuter.

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev