Meditation vetenskapmorganstudio

Voiko meditoimisella olla vaikutusta aivoihin?

05 juli 2016 | Av Yogobe

Kyllä! Tutkimus ja neurotiede ovat osoittaneet, että joogan ja meditoinnin säännöllinen harjoittaminen voi kirjaimellisesti muuttaa aivojasi. Psychiatry Research lehdessä nimellä Neuroimaging (2010) julkaistussa tutkimuksessa tutkijat raportoivat, että 30 minuutin päivittäinen meditoiminen kahdeksan viikon ajan aiheutti mitattavia muutoksia aivoalueilla joilla on yhteys oppimiseen, muistiin, itsetuntoon, empatiaan, stressiin sekä pelon ja ahdistuksen tuntemiseen.


Miten tutkimus tehtiin?

17 henkilöä, jotka eivät aikaisemmin olleet meditoineet, aloittivat kahdeksaksi viikoksi meditoimaan puoli tuntia päivittäin. Aivoista otettiin magneettikuvat (MRI) ennen ja jälkeen meditoinnin.

Mitä tutkimuksessa selvisi?

Meditoivien ryhmässä harmaa aine amygdalan alueella väheni. Amygdala on yhteydessä pelon ja ahdistuksen syntyyn sekä tärkeä tunnepohjaisen informaation käsittelyssä. Myös hippocampuksen alueella, joka sijaitsee ohimolohkon sisäpuolella, ja on yhteydessä oppimiseen, muistiin sekä empatian tuntemiseen, huomattiin harmaan aineen lisääntymistä. Kontrolliryhmässä, eli niillä jotka eivät meditoineet, ei harmaan aineen muutoksia havaittu.

Tiedämme, että henkilöt jotka meditoivat kokevat suuria muutoksia hyvinvoinnissaan. Tämänhän täytyy olla yhteydessä jonkinlaisiin muutoksiin aivoissa, sanoo Britta Hölzel, Harvard Medical Schoolin aivotutkija ja tutkimuksen johtaja.

Kiinnostuitko meditoinnista?

Tutustu meditaatioharjoituksiin kanssamme. Pääset kokeilemaan palvelua jo muutamassa minuutissa ja ensimmäiset kolme päivää vielä täysin ilmaiseksi ja ilman sitoutumista.

Lue tutkimuksesta lisää täältä.
Kuva: Shutterstock/Morganstudio

Videosuosituksia

5 min

Meditera with

Satu opastaa sinua meditoinnin maailmaan, tule mukaan!

Klass
10 min

Meditera with

Meditaatio sinulle, joka haluat keskittyä kehoosi

Klass
10 min

Meditera with

Tämä meditaatio johdattelee sinut ymmärtämään yhteisöllisyyttä

15 min

Meditera with

Rentouttava mindfulness-harjoitus, joka auttaa lisäämään kehotietoisuutta.

 

988788 219051151621813 1970082099 n

Yogobe

Me kirjoitamme, keräämme, luomme ja teemme parhaamme inspiroidaksemme lukijoitamme ja jäseniämme kestävään hyvinvointiin. Jos kaipaat sisältöä jostain tietystä aiheesta, älä epäröi ottaa yhteyttä: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev