Ny 1200x600

Terveelliset elämäntavat

19 maj 2016 | Av Eveliina H.

Terveellisistä elämäntavoista voi olla haasteellista pitää kiinni arjessa. Terveytesi rakentuu kuitenkin suurelta osin valinnoista, joten eläthän sen mukaisesti? Kokonaisuus ratkaisee, ei yksittäiset salaatit tai jumpat – älä siis ole armoton itseäsi kohtaan. Lue alta vinkkejä terveellisten elämäntapojen saavuttamiseen.


1. Pysy aktiivisena

Pyri harrastamaan rasittavaa liikuntaa säännöllisesti, mutta pysy aktiivisena myös varsinaisten treenien ulkopuolella. Siirry paikasta toiseen kävellen tai pyöräillen, ja valitse rappuset hissin sijaan. Jos vietät paljon aikaa istuma-asennossa pöydän äärellä, pidä useita jaloitteluaukoja. Jos et ole varma aktiivisuudestasi, pidä kirjaa tai hanki aktiivisuutta mittaava ranneke. Jos aktiivisuuden sisällyttäminen arkeen tuntuu haastavalta, yhdistä se esimerkiksi ystävän tapaamiseen ja pyydä kaveri lenkille tai vaikkapa sulkapallokentälle!

2. Syö monipuolisesti

Koosta lautasesi monipuolisesti suosien kasviksia ja mieti etukäteen, mitä ostat kaupasta. Kurinalainen ruokavalio ei ole edellytys terveelliselle elämälle, joten keskity enemmänkin kokonaisuuteen yksittäisten ruoka-aineiden sijaan. Muista, että terveellinenkin ruoka voi olla erittäin herkullista! Jos yksinään kokkailu ei houkuta, pyydä ystävät kylään ja valmistakaa ruokaa yhdessä!

3. Rauhoitu päivittäin

Pysähdy meditoimaan tai muulla tavoin rauhoittumaan päivittäin. Käytä muistilappuja tai aseta puhelimeesi muistutuksia, jotta rauhoittumisesta tulee rutiini. Etenkin silloin, kun koet itsesi stressaantuneeksi, sulje silmät ja keskity pelkästään hengitykseesi. Tällä tavoin vähennät ahdistuksen ja epävarmuuden tunnetta ja siirryt kohti rauhallisempaa sekä virkeämpää oloa.

4. Varaa aikaa unelle

Päätä jo etukäteen mihin aikaan menet nukkumaan, jotta saat riittävästi nukuttua. Määritä unentarpeesi tekemällä havaintoja keskittymisestäsi ja yleisestä jaksamisestasi eri mittaisten yöunien jälkeen. Rauhoitu ennen nukkumaan menoa, ja vältä television, tietokoneen ja kännykän käyttöä. Kokeile rentouttavia jooga-asentoja illalla, jos nukahtaminen tuntuu haastavalta. Herää joka aamu samaan aikaan, jotta saat muodostettua itsellesi säännöllisen rytmin. Hanki kirkasvalolamppu, jos koet talvipimeyden tekevän sinusta väsyneemmän.

Voit tutustua Eveliinaan hänen kotisivuillaanfacebookissa ja instagramissa! 

 

Evelina ambass avatar

Eveliina H.

Eveliina on joogaopettaja (RYT200), ravitsemustieteen sekä liikuntalääketieteen opiskelija (Uni. Hel) ja intohimoinen maailmanmatkaaja. Eveliina ohjaa kesäisin SUP-joogaa TwentyKnotsilla.

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev