Jogini seikkailulla ”Kaikkien tulisi leikkiä”

01 juli 2015 | Av Instructor

Viimeiset viikkoni ovat olleet acroyogan ja leikin täyteisiä, sekä Ruotsissa että ulkomailla. Rupeama alkoi juhannusjuhlinnalla Keski-Ruotsissa syvän metsän ympäröivän tumman järven rannalla. Istuimme ringissä, pelasimme pelejä ja tasapainoilimme toistemme jalkojen ja käsien varassa. Kaaduimme nurmikolle, nauroimme, kuuntelimme soivien kulhojen ja rumpujen tuottamia äänivärähtelyjä ja tanssimme pakanallisen juhannussalon ympärillä. Tämän jälkeen lähdin Barcelonaan acroyogamaan vielä lisää.


Hello Barcelona
Juhannusjuhlinnan jälkeen Ruotsissa otin ja lähdin maan rajojen ulkopuolelle etelään kohti Espanjaa ja Barcelonaa. Siellä minua odotti Acroyoga Lunar Immersion, viiden päivän acroyogan terapeuttisen ja rauhallisen puolen kurssi (lunar = kuu vastakohtana solar = aurinko eli aktiivinen vs. passiivinen). Keskellä Barcelonaa, goottilaisten kortteleiden kupeessa – nopeita askeleita asfaltilla, metroja ja lämmin aurinko – täyttyi eräs joogastudio ihmisistä ympäri maailmaa jotka olivat siellä samasta syystä, halusta oppia lisää.

Sekoitus akrobatiaa ja terapiaa
Päivät olivat täynnä terapeuttisia aspekteja, harjoituksia ja tekniikoita. Dynaaminen ja akrobaattinen puoli on acroyogassa tärkeä, mutta niin on myös rauhallinen terapeuttinenkin puoli, ja tähän tutustuimme siis näiden päivien aikana. Rauhallisen ja syvän fokuksen avulla ja hitaassa tempossa ehtii ymmärtää omasta ja muiden energiasysteemistä paljon enemmän. Terapeuttisissa lentävissä asennoissa rentoutuminen ja Mettan, eli rakkaudentäyteisen ystävällisyyden, kanssa työskentely on antoisaa kaikille. Acroyogan eri puolet luovat yhdessä kauniin kokonaisuuden.

LivaloAcro

Joogafestivaali Barcelonassa
Kun kurssi loppui oli jo seuraavan elämyksen eli Barcelona Yoga Conferencen aika. Se on eurooppalainen joogatapaaminen täynnä kursseja, tekniikoita ja kritoja tunnettujen opettajien kanssa ympäri maailman. Jatkoin inspiroitumista ja inspirointia ja otin osaa toisten kokemuksiin ja tarinoihin. Rehellisesti sanottuna, aluksi tunsin oloni hieman ulkopuoliseksi – olinhan uudessa paikassa ja täysin uusien ihmisten kanssa. Joogavaatteita ja kalliita merkkejä ja nöyriä ja maanläheisiä opettajia, mutta myös sellaisia jotka olivat juuttuneet hierarkioihin. Ainakin niin sen aluksi koin, mutta tuntuu että joka kerta kun tuomitsen jonkun liian nopeasti, todellisuus onkin päinvastainen. Lopulta osoittautui siis että olin väärässä, mutta rakastan sitä aina kun niin tapahtuu.

Jooga luo yhteisöllisyyttä
Kaikilla meillä on omat ominaisuutemme, osaamisalueemme ja kokemuksemme. Jos kohtaamme toisemme ymmärryksellä ja empatialla, sekä ajatuksella siitä, että olemme toinen toistemme peilejä, voimme olla yhtä vailla tuomintaa. Kuten acroyogassa, joka opettaa meille leikkimielisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Me tarvitsemme toisiamme. Jooga on nykyään iso liike, liike täynnä tietoisuutta. Kukaan meistä ei ole täydellinen – joskus eksymme tieltä, mutta lopussa haluamme kuitenkin samaa, olemme kaikki samanlaisia. Tapahtumassakin oli lopulta oikein lämmin tunnelma, ja tunsin yhteenkuuluvuutta jopa USA:sta paikalle saapuneiden opettajien kanssa. Olemme kaikki pohjimmiltamme ihmisiä, omine taustoinemme, mutta kuitenkin kokoontuneina samaan paikkaan saman intohimon ja samojen toiveiden vuoksi.

livalo_cirkel

Alkuun palaamisen tärkeys
Vaikka jooga on nykyään myös teollisuus, on se koko ajan kehittyvä ja muuttuva sekä täynnä mahdollisuuksia kehittää tietoisuuttaan. Kokeillaan, leikitään mutta muistutetaan samalla toisiamme mistä oikeasti on kyse – siitä mitä jooga meille pohjimmiltaan on. Miksi alun perin lähdimme matkalle, mitä se oli mitä silloin näimme ja mihin uskoimme? Miten pidämme tämän puhtaana ja miten tunsimme enemmän yhteenkuuluvuutta?

Tasapaino löytyy yhteistyöllä
Acroyoga on inspiroinut minua yhteisöllisyyteen ja leikkiin arjessa sekä näkemään asioiden yhteyksiä. Harjoittelustamme tulee helposti yksilöllistä ja vakavaa – välillä voi kokeilla millaista harjoittelu on yhdessä toisten kanssa ja harjoitella ulkoista sekä sisäistä tasapainoa. Nomadiset joogaseikkailut jatkuvat vielä muutaman päivän ajan Barcelonassa jossa puistot täyttyvät päivisin leikkivistä lapsellisista aikuisista. Yhdessä nostamme toisiamme, yli rajojen.

Mitä on acroyoga?
Acroyoga on yhdistelmä joogaa ja akrobatiaa jossa on lisäksi piirteitä thai hieronnasta ja kehoterapiasta. Tässä joogamuodossa jooga siirtyy yksilöllisestä harjoituksesta yhteispeliksi toisen ihmisen kanssa. Tasapainon, fokuksen ja oikean hengitykseen löytämisen ohella painotetaan leikkimielisyyttä. Etsimällä sisäisen lapsemme takaisin löydämme yhdessä takaisin leikin maailmaan, joka kantaa meidät yli rajojen. Uskon että tämä on yksi syy acroyogan viime vuosien suosioon: meillä kaikilla on tarve leikkiä.

Rakkaudella,
Liv Lava Lo

Löydät minut facebookista sekä osoitteesta www.livlo.se (ruotsiksi).

Videosuosituksia:
​Mitä on acroyoga? - Timo Kurvi
Front bird - perustekniikka acroyogassa - Timo Kurvi
Folded leaf - perusteet, terapeuttinen acroyoga asento - Timo Kurvi
High flying whale - terapeuttinen taaksetaivutus - Timo Kurv

Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev