En yogini på äventyr: "Den konstanta resan"

03 september 2014 | Av Yogobe

Mitt senaste inlägg skrev jag precis hemkommen från Barcelona, en internationell yoga scen med och en massa Acro-yoga inspiration och lekfullhet. Det var som att sluta en cirkel, då jag många år tidigare bott i Barcelona kom jag nu tillbaka igen. Det är spännande att observera sig själv förändras och möta det som man en gång mött, men i ett annat ljus.

I sommar har ni fått följa med yoginin Liv Lava Lo på hennes inre och yttre yogaresa. Här är hennes fjärde inlägg. Läs första inlägget: “En yogini på nomadiska äventyr”.

Väl tillbaka i Sverige gav jag mig iväg mot något av det svenskaste av svenskt, Småland, och dessutom till ett ställe med namnet Mundekulla. Där utspelade sig en yoga festival, Yoga Celebration, där jag skulle undervisa och delta. Som att kastas mellan olika världar insåg jag plötsligt hur mycket jag njuter av och uppskattar mina svenska rötter.

Resande och äventyr utmanar
Innan jag i maj kom tillbaka till Sverige har jag varit ute och rest sedan 2011 i olika kontinenter runt om i världen. Jag älskar äventyret, att kasta mig ut i det okända, att utmana och utveckla tilliten, att uppleva flödet, friheten och spontaniteten genom att leva totalt i stunden, att uppleva sig själv i olika miljöer med olika människor. Att inhämta yogisk kunskap från olika platser och skapa en färgstark palett. Världen är en stor utbildning i sig och jag älskar den. Den har skapat mig till den jag är idag, i min yoga, i min passion, i min person.

Rötterna skapar balansen i livet
Många av oss yogis idag reser mycket och många är på konstant resa och just därför känner jag att jag idag vill dela värdet av rötterna. Liksom fötterna i våra asanas, jordningen och basen för att starkt kunna sträcka sig upp. Rörelsen mot två motsatta håll. Hemma och borta. Liksom ordet Hatha yoga beskriver (Ha = sol och Tha= måne Yoga =Union). Vi behöver alla delar, de skapare en helhet i balans.

Naturen och yogan tar mig djupare inåt
Denna sommar har jag börjat få kontakt med mina egna rötter på ett sätt som jag inte fått innan. Närheten till naturen under de skandinaviska dyrbara somrarna liksom får en att minnas någonting som ligger där djupt inom. Som vibrationer vi anar, samlade och sparade i landskapet runtomkring oss. Bland faluröda hus med vita knutar och höga gräs som kittlar bara ben, svart sjöar och djupa skogar med ugglor som hoar. Lägerelden om kvällen där vi delade sånger och sagor medan månen och belyste oss och syrsorna sjöng under nattliga bad. Som gamla minnen från djupen känns och viskar om att minnas vilka vi varit och smälta det samman med vilka vi är idag.

Mundekulla gav mig en plats att dyka in i det, skapa helhet och rotning genom att samla skatter dolda i historien och göra dem levande igen. Yogan i att landa tillbaka. Att rota djupare för att kunna stiga högre. Fysiskt i våra asanas men också utanför mattan. Livet är en konstant spännande resa både inom och utom, till för att njutas av.

I kärlek,
Liv Lava Lo
Jag finns på Facebook och på www.livlo.se.

Läs gärna mina inlägg:
En yogini på magiska äventyr: "Bhakti"
En yogini på äventyr: "Alla behöver leka"

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]

Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev