Kundalini tt 1 web 1024x682

Vad det innebär att vara yogalärare

07 mars 2014 | Av Emma Öberg

Att vara yogalärare är som att vara en blandning mellan sjukgymnast, psykolog och präst. Jag jobbar holistiskt med kropp, sinne och medvetande. Ofta får jag möjlighet att möta människor när de är i förändring. Antingen för att de behöver förändra sitt liv för att må fysiskt eller psykiskt bättre, eller för att de upptäckt att en sann relation med sig själv kräver att de olika strukturer som de skapat runt omkring sig förändras. De har skapat ett liv utifrån rädsla och gamla trauman och är nu redo att leva utifrån öppenhet.


Min roll som yogalärare blir att ge eleverna de verktyg som de behöver för att själva kunna arbeta vidare med sin resa in i sig själv. De verktyg som de behöver för att personlighetsutvecklas och göra de förändringar som de på olika plan längtar efter; fysiska rörelser för att stärka kroppen och öppna och rikta energisystemet, andningsövningar för att ge kroppen mer prana och för att påverka sinnet, meditationsövningar med mudras (handställningar) och dristis (blickpunkter) för att påverka hjärnans plasticitet, kapaciteten att iaktta sig själv och se sin egen essens.

kundalini_TT_4_webMin roll blir att hela tiden, i det kaos eller smärta som elevens kropp eller sinne har, spegla elevens ljus, det alltid närvarande medvetandet, som oavsett kroppens eller sinnets tillstånd är helt.

För att kunna göra det så bra som möjligt behöver jag som yogalärare hela tiden jobba med mitt eget instrument, min kropp, mitt sinne och medvetandet som strömmar genom mig. Hela tiden ha sanna möten med mig själv. Jag kan bara guida genom en terräng där jag själv har varit. Och bara när jag är i kontakt med mig själv, i medvetandets ström, kan jag hjälpa andra att hitta dit.

På det sättet blir yogalärare ett otroligt spännande jobb där kärnan i det jag gör är att ha sanna möten med mig själv och andra som leder till positiv förändring i mitt eget och andras liv. Där kroppen blir stärkt, sinnet utvecklas och den egna kopplingen till medvetandet utforskas.

Jag är yogalärare på Mangalam och här på YOGOBE.

Vill du också bli yogalärare?
Yogalärarutbildningen med mig på Mangalam börjar den 10 oktober. Anmäl dig redan nu och få vårt EARLY BIRD-pris.
Läs mer om utbildningen

VIDEOTIPS FÖR ENERGI:
Här länkar jag till ett av mina pass som ger dig energi och flöde av prana och stödjer kroppens alla funktioner då energitillgången ökar. Logga in och yoga med mig nu på en gång! Att andas bra ger livskvalitet! Passet är enkelt utan svåra ställningar, tar bara 30 minuter och fyller på kraft inifrån i linje med Milla Floryds temavecka i BEYOGA365!
Yoga för energi med Emma Öberg, 30 min

Emma webb se

Emma Öberg

Emma driver retreatgården Yoga Managalam och är internationellt diplomerad Kundaliniyogalärare, Hatayogalärare, yogaterapeut och gongmästare.

Läs mer Chevron blue
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev