Förenkla livet – oktober på Yogobe hjälper dig!

01 oktober 2021 | Av Yogobe

Har du också undrat hur folk gör för att få ihop sina liv? Hälsa, relationer, arbete, ekonomi och fritid att trivas med? Under oktober har vi samlat klokskap och life hacks som förenklar din vardag och ger mer tid till det du mår bra av!


Ta hand om hela dig – sinne, kropp och hjärta

Den här månaden är hela du, och hela din vardag i fokus. Allt hänger ihop, men visst kan det vara svårt att balansera alla delar. Kanske hjälper insikten om att tillräckligt är bra nog. Men hur når man dit? Yogobe har tagit hjälp av er, av våra team-medlemmar och av experter i olika områden för att knäcka den gåtan – på ett lustfyllt och härligt sätt!

I bloggen väntas lästips som väver in träning på energigivande vis innan eftermiddagsdippen hunnit slå till. Vi delar även tips för hur barn kan bryta det ökade stillasittandet. Du får enkel, snabb och nyttig mat, tidseffektiviseringstips, mental träning för att må bra i utmanande stunder och hjälp för smarta målsättningar. Du får dessutom knep för hur du kan minska huvudvärk, kunskap om vad trauma och PTSD är och hur du kan hjälpa dig själv. Så har vi en inspirerande intervju med Ulrica Norberg och utlottning av hennes senaste bok, Nyfiken - väck ditt inre geni! Mer därtill, håll dig uppdaterad genom att följa oss på Facebook.

Nytt för månaden är att du dessutom kommer att få en del inslag av videointervjuer här i bloggen! Vi ser också fram emot  lanseringar med Ulrica Norberg, Jenny Ström och Emma Cowan.

Life hacks – smarta små knep i vardagen

I oktober får du smarta tips för att förenkla och effektivisera de områden du vill. Så om du älskar att laga mat är det kanske hellre snabba träningspass du vill få in, eller så vill du få effektivare planering för mer tid för meditation, eller dina relationer. Vi börjar redan nu med korta tips!


Fem tips som pusslar ihop dagen

  • Gör en tids- och prioriteringskartläggning. Skriv upp dina huvudkategorier under veckan och hur mycket tid de tar varje dag. Skriv upp vad du önskar mer och mindre utav och vilka tre viktigaste värderingar du har som du skulle vilja lägga tid och energi på. Kika sedan på vilka delar du kan prioritera om i tid. Vad vill du verkligen lägga tid på, och vad kommer utifrån?
  • Kan du skära ner på någonting ekonomiskt/minska utgifter för att kunna minska i arbetstid om det är möjligt? Eller skära ner på aktiviteter du egentligen inte vill lägga tid för men har svårt att säga nej till, för att få mer tid för projekt du brinner för eller för återhämtning?
  • Planera in träning och tid för återhämtning i kalendern för veckan som kommer, så att du har en plan.  Blir morgnarna kaos? Planera kvällen innan, vad du ska ha på dig.
  • Pausa smart! Att få en hel timmes rörelse kan vara svårt. Så varför inte slå två flugor i en smäll - jobba bättre och få rörelse? Vi kan koncentrera oss bättre om vi tar korta pauser, efter 20-90 minuters ansträngning beroende på uppgift, visar studier. Du blir piggare i huvudet, får igång cirkulationen och om du tar 5 minuter 8 gånger om dagen har du 40 minuters effektiv träning på en arbetsdag! Vill du ha mer inspiration? Spana in Pausa Smart Challenge här eller varför inte alla våra företagsupplägg?
  • Hitta dina effektivitetsfrämjare! Vilka delar kan du rationalisera bort? Tycker du att det är dötråkigt att laga mat men är vrålhungrig? Laga mycket mat och frys in eller hitta dina hälsosamma snabbrätter. Samla till exempel sju enkla, snabba och nyttiga recept som du kör varje vecka. Vill du umgås med nära och kära och få in motion, rör er tillsammans? Kan du byta 10 minuters scrollande mot 10 minuters yoga eller meditation? Eller låta en tyst lunch bli din mindfulness-stund eller meditera tio minuter på eftermiddagen?

Glöm inte att följa @yogobe på Instagram! Där får du mängder med exklusivt material. På #beyoga365 på Facebook pågår samtal och utbyten inom allt som rör yoga, välkommen att vara med och lyft de frågor du tänker på, i ditt yogacommunity online!

Måndadens utvalda playlist – nyheter för mer energi och fokus


Onlinekurser med halva priset just nu

Hela månaden kan du köpa tre av våra mest omtyckta onlinekurser till halva priset! De hjälper dig med avslappning och att hantera stress, att få in en meditationsvana eller till minskad huvudvärk.

  • YOMI Yin: En kurs för dig som upplever stress och oro i vardagen. Yogalärarna och legitimerade psykologerna Frida Hylander och Maria Johansson guidar genom föreläsningar och yoga- och mindfulnessövningar.
  • Lär dig meditera: En 12-veckors kurs med Ulrica Norberg för dig som vill lära dig meditera eller komma igång med en regelbunden meditationspraktik.
  • Migrän- och huvudvärksskolan: Genom fysiska övningar, föreläsningar och videovägledning guidar Per Söder och Yogobe dig under 22 veckor till ett liv utan huvudvärk.

Erbjudandet gäller till och med 31/10 2021.

Missa inte vårt erbjudande på årsprenumeration med yogamatta på köpet

Passa på att bli årsmedlem eller uppdatera ditt medlemskap för bara 1899 SEK och få Yogirajs premiummatta “Natural Studio mat” på köpet (värde 899 SEK). Hösterbjudandet gäller till och med 10 oktober 2021. Läs mer här.

Läs mer om hur du kan förenkla och effektivisera din vardag

Korta yoga- och träningspass online

Klass
10 min

Yoga with

Släpp loss lust, kreativitet och frihet i tajta höfter.

Klass
10 min

Trening with

Kort och intenstivt med fokus på pulsökning.

Klass
15 min

Meditere with

Aktiv återhämtning som lämpar sig efter en tuff träningssession.

Klass
15 min

Trening with

En kortare dansklass med inslag av afrikansk dans, salsa, latinska rytmer och aerobics.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid. Klicka här och kom igång direkt!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]