Mindful december med Yogobe LIVE

27 november 2021 | Av Yogobe

LIVE tar inte ledigt för att julen och nyåret nalkas, i stället erbjuder vi en klass på självaste julafton, ett par i mellandagarna och massa härligt fram till dess! Kolla in kalendern här!


Andning, nyfikenhet, grundande yoga, flow & restorative

Du har inte missat mindfulnesskalendern? Den drar igång med en 15 minuters LIVE-meditation med Johanna Alvin. Utöver alla härliga klasser från videobiblioteket, med flera av lärarna i Team Yogobe, i själva Mindfulnesskalendern så kommer Johanna även hålla ytterligare två LIVE-meditationer under december. 

Den här månaden har erbjuder vi också härliga både lugna, avkopplande och stärkande, flödande klasser och workshop. Och du – missa inte helgens workshops, sist ut i november:

Se längre ner hur du bokar och ta del av all info som du behöver för att vara förberedd. Alla ordinarie LIVE-klasser är gratis för betalande medlemmar. Övriga deltagare betalar 99 kronor per klass. Somliga workhops har en avgift, du ser vilka i kalendern nedan.

Läs gärna närmare beskrivning av klassen du bokar för att se vilka redskap som är bra att ha under vissa klasser, så som kuddar, block eller boll.

MÅNADENS WORKSHOPS

  • 1 december:
    Maserclass – Kutaka flow, med Ulrica Norberg (ENG) – kl. 18.00-19.00
    Kutuka betyder sanskrit på engelska och sägs vara grunden för att nå högre balansering av prana i sinne och själ. Välkommen till den här klassen som består av vinyasa, meditation och breathwork, där du får frågor för att upptäcka hela dig med nyfikenhet.
  • 8 december:
    Workshop: Breath exploration, med Ulrica Norberg (ENG) – 18.00-19.15
    (Kostnad tillkommer, 140 kr för aktiva prenumeranter, 200 kr för övriga)
    Guidas i olika andningstekniker för att bygga upp andningskapacitet, släppa spänningar och stärka nervsystemet. Ulrica delar både teori och metod gällande breathwork och pranayama.
  • 12 december:
    Workshop: Så stöttar du din partner genom en utmattning, med leg. psykolog Maria Johansson – kl. 19.30-21.00
    En workshop för att dels ge dig verktyg att stötta och förstå din partner. Dels för att kunna vara uppmärksam på varningssignaler på om du själv börjar bli överbelastad och hur du kan öka ditt eget självomhändertagande. Det gör också att vi kommer in på hur man hanterar när olika behov krockar. Föreläsning blandas med utforskande dialog och meditativa övningar.

MÅNADENS ÅTERKOMMANDE KLASSER

MÅNDAGAR

  • 6 & 20 december: 
    Yoga Nidra – med Jennie Wadsten respektive Johanna Alvin – kl. 21.30-22.00
    Yoga nidra är en djupavslappning som oftast utförs liggandes på rygg. Kroppen vilar - men sinnet är till viss del fortfarande vaket. När vi utövar Yoga Nidra har vi möjlighet att uppleva och utforska tillståndet mellan sömn och vakenhet, hypnagogia, där djup återhämtning sker och där vi kan lära känna oss själva bättre.

TISDAGAR

  • Restorative Flow into Yin, med Milla Floryd – kl. 20.00-21.00
    Klassen kommer börja med repetitiva rörelser för att stimulera hydratisering av fascians glidytor och avslutas i meditativ stillhet. Klassen kan ha inslag av mfr och/eller akupressur så ta med ett par bollar till mattan.
  • 14 & 21 december:
    Root to rise: Grounding yoga, med Josephine Selander – 07.00-07.45
    I den här klassen experimenterar vi hur kontakten med fötterna mot mattan ger helt nya ingångar och känsla av grundning i din praktik. Tempot börjar stillsamt och utforskande, har en lågintensiv topp i mitten, och i slutet går vi ner i varv: redo att möta dagen.

ONSDAGAR

  • Fyra stycken 15 minuters-meditationer, med Johanna Alvin – kl. 06.45-07.00
    Klasser kopplade till Mindfulnesskalendern, med syftet att hjälpa dig möta julen med lite mer lugn.
    • 1 december: Utforska närvaro och uppmärksamhet i kroppen, andetaget, sinnena, tankarna och omgivningen.
    • 8 december: Utforska närvaro och uppmärksamhet av våra tankar och sinnen för ett sunt förhållningssätt till just dessa.
    • 15 december:  Utforska närvaro och uppmärksamhet av medkänsla, gentemot oss själva och vår omgivning.
    • 22 december: Utforska närvaro och uppmärksamhet av medveten rörelse. Vi rör kroppen mjukt och långsamt genom sensationer och upplevelser.
  • 1, 8 & 15 december: 
    Yoga & Fysträning, med Jenny Ström – kl. 20.00-21.00
    Vi blandar det bästa av allt. Andningsövningar, meditation, fysträning, yoga och avslappning. En klass där vi skapar närvaro och värme, landar med härliga andetag innan vi kör fysträning med fokus på stabilitet och mobilitet.

TORSDAGAR

  • Fram till jul: 
    Yinyoga med Frida Lindgren Karlsson – kl. 19.00-20.00
    En skön och avkopplande yinyoga som passar alla såväl nybörjare som erfarna. Fokus på avslappning, rygg och rörlighet. Klassen är extra anpassad till dig med en större kropp eller med smärtproblematik I ryggen.

FREDAGAR

  • 3 & 17 december:
    Pilates Total med Emma Cowan (ENG) –  12.00-12.45 
    Pilates Total är en helkroppsträning som fokuserar på stabilitet, rörlighet, styrka och balans. Inga redskap behövs, bara din egen kroppsvikt och en matta. Förbered dig på att bli utmanad, få ny energi och en boostande känsla! Alla välkomna oavsett kunskapsnivå!

Extra julklasser

  • Julafton, 24 december:
    Julflow med Milla Floryd – kl. 08.00-09.00
    På självaste julafton ses vi för lite flowig rörelse tillsammans, smörjer igenom alla leder och avslutar med lite nackmassage, så ta med dig ett par bollar till mattan.
  • Juldagen, 25 december: 
    Retox Belly Love med Milla Floryd – kl. 14.00-15.00
    Den här klassen är som medicin efter stillasittande och mycket mat och snacks. Med mjuka repetitiva rörelser, restorative flow och självmassage så stimulerar vi magen och hela hälsan.
  • Annandagen, 26 december: 
    Restorative land med Milla Floryd – kl. 18.00-19.00
    Avsluta julhelgen med att landa in i avspänning och ett lugnt andetag. Droppa närvaron in i kroppen och ge dig själv en stunds välförtjänt, återhämtande vila.

Ta del av hela LIVE-kalendern!

Yogobe LIVE's mission – att främja gemenskap

Vår tanke och drivkraft med Yogobe LIVE är att skapa en brygga mellan det digitala och fysiska mötet – för att stärka känslan av gemenskap i det community med 190.000 unika själar som vi alla är en del av. Hur fantastiskt? ♡ Välkommen att delta, umgås och dela erfarenheter genom Yogobe LIVE.

Vill du vara med och påverka innehållet i LIVE-kalendern?

Vi är supertacksamma om du vill vara med och påverka innehållet i LIVE-kalendern genom att fylla i denna enkät.

Har du några frågor eller funderingar om våra LIVE-klasser, tveka inte att kontakta oss på [email protected].

Bild: Vackra Liv Yoga

Läs mer om  mindfulness, Milla Floryd och återhämtning

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]