5 klasser jag gör i sommar

13 juli 2021 | Av Johanna Alvin

Efter barn och covid-kris så har träning och rörelse hamnat längst ner på att–göra-listan. Nu när sommar och semester är här ska jag göra ett försök att skapa en hållbar rutin. Här delar jag med mig av fem olika klasser jag kommer göra i sommar. Vilka är dina favoriter?


Mina sommarfavoriter för en hållbar rutin

Sedan jag fick barn och vardagen fick en helt annan rytm och innebörd har det varit lite si och så med rutinen, både på min yoga och min träning. Min dotter är väldigt glad och nyfiken i livet vilket också betyder att hon sover väldigt lite. Det i sin tur betyder givetvis att jag sover väldigt lite. Jag sover också upphackat under natten och med dålig sömn, ett litet barn och en studio som skulle överleva covid-krisen hamnade min träning och rörelse längst ner på att-göra-listan. Promenader har det blivit gott om och rörelse i form av 10 benböj och en nedåtgående hund här och där men min kropp är också annorlunda nu än vad jag är van vid och jag provar mig fortfarande fram, 1,5 år efter förlossning, med vad som funkar för mig och inte.

För att få till en rutin och verkligen få en regelbundenhet har jag valt ut fem videos som jag ska göra i sommar. De har en skön blandning som ger mig lugn, rörelse, träning och närvaro. Jag har också valt lagom längd så att jag också lättare får till dem - och när jag valt ut vilka jag ska göra redan innan så är det också lättare, och roligare, att genomföra dem.

1. Yoga nidra för bättre sömn med Jenny Wadsten

Jag har under hela förra året gjort Yoga Nidra både när jag lägger mig och på natten när jag inte kan somna om som gjort att jag blir lite lugnare, jag vet att jag får slappna av och vila lite i alla fall. Den kommer jag fortsätta med en lång tid framåt.

Klass
20 min

Meditera with

Smält och strukturera intrycken från dagen för att lättare kunna somna på kvällen – utan musik.


2. Matwork postnatal - pilates med Pilates Complete

Bäckenbottenträning och allmän grundträning är det som gör susen för allt annat sedan. Små rörelser som ger så mycket! Det som inte ser så mycket ut för världen är ofta det allra bästa för insidan.

Klass
30 min

Träna with

Hitta grundaktiveringen i din bålmuskulatur efter din graviditet.


3. Träna med motståndsband med Jenny Ström

För att få till lite mer träning och flås kommer jag köra den här. Motståndsband är så enkelt att ha med sig, gör träningen lite roligare tycker jag och är grymt kul.

Klass
30 min

Träna with

En klass där vi bjuder i in motståndsband för att effektivt ge musklerna en rejäl utmaning.


4. Find your focus - andningsstund med Ulrica Norberg

För att lugna ett uppstressat nervsystem pga lite sömn och annan oro väljer jag att inte krångla till det med andningen. Jag längtar efter en avslappnad, naturlig andning.

Klass
20 min

Andas with

Guidad andning med Ulrica Norberg som ökar din närvaro genom att flytta fokus och andning till olika platser i kroppen och avsluta med meditation.


5. Yoga för rörlighet i överkroppen med Moa Westman

Eftersom jag burit på barn och suttit ner mycket mer än vad jag gjorde innan kommer jag lägga lite mer fokus på överkroppen, både rörlighetsmässigt- och styrkemässigt. Ser fram emot att få lite er närvaro och kroppskännedom just där igen.

Klass
30 min

Yoga with

En klass som ger en otroligt skönt känsla för nacke, axlar och bröstrygg.


Vilka klasser kommer du göra i sommar? Dela med dig av dina favoriter i Yogobes Facebook-community BEYOGA365

Foto:  Emma-Klara Sandberg/Johanna Alvin

Läs mer om yoga, andning och träning

Videotips – yoga, träning och meditation online

Klass
20 min

Yoga with

Använd andetaget och kroppen som verktyg att landa i nuet.

Klass
15 min

Meditera with

Aktiv återhämtning som lämpar sig efter en tuff träningssession.

Klass
15 min

Träna with

En tabataklass som varvar hög puls med styrkeövningar för hela kroppen.

Klass
15 min

Meditera with

Skaka bort spänningar genom denna aktiva meditation till skön musik. (UTAN GUIDNING)

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Johanna Alvin

Johanna är den före detta idrottsläraren som numera driver yogastudion FLOW i Göteborg. Hon sprider inspiration och värme som yogalärare på sin studio, konvent, workshops och yogalärarutbildningar.

Les mer