Morgonyoga & sköna morgonrutiner för en magisk start på dagen

07 august 2018 | Av Yogobe

Morgonstund har guld i mund – och att yoga på morgonen kan vara underbart! Speciellt om du är en morgonmänniska och har mer tid på morgonen än senare på dagen. Om du är sugen på morgonyoga kommer här några tips för en magisk start på dagen.



Vakna till med yoga, meditation eller träning på morgonen

Att yoga, meditera eller träna på morgonen har oftast fördelen att inget annat riskerar att komma emellan dig och din stund på mattan. Det ger dig även fokus för resten av dagen, låter dig landa innan allt drar igång samt möjligheten att sätta en intention och glittra som en stjärna hela dagen.

Tips på morgonrutiner för att få energi på morgonen

  • Ta några djupa andetag när du fortfarande ligger i sängen. Tänk efter vad du vill ha ut av dagen idag. Och passa på att le för dig själv, tänk vad härligt att börja dagen och känna sig riktigt glad, oavsett hur du mår när du just vaknat. Låt kroppen producera massa lyckohormoner oavsett om du får tvinga dig till det där leendet eller inte.
  • Låt telefonen vara – den ligger fint där den ligger en stund till. Tillåt dig att bara få vara med dig själv en stund, utan massa information och e-mail.
  • Drick lite varmt vatten eller te. Koka upp lite vatten, häll upp i en kopp, som det är eller tillsammans med färsk citron och kanske lite skivad eller riven ingefära, alternativt något örtté. Hjälper magen att vakna till liv och är en skön ritual att börja dagen med, perfekt att dricka en stund innan frukost.
  • Preppa kvällen innan! Rulla ut yogamattan, eller se till att ha förberett den och eventuella props kvällen innan, så blir det lättare att faktiskt få till din praktik. För att spara tid kan det även vara en idé att exempelvis duscha och förbereda frukost innan läggdags. Hitta det som funkar för dig.
  • Yoga, andas, meditera, dansa eller träna. Få kontakt med kroppen och vakna till liv genom rörelse, eller stillhet. Något är bättre än inget, oavsett om det är två eller 60 minuter. Så släpp prestationen och tänk att träningen som blir av är den bästa träningen, vare sig det handlar om fysisk eller mental sådan. I vår playlist God morgon – väck kroppen hittar du sköna klasser och här kommer tips på aktiviteter:
    • Flöda igenom kroppen med en skön fysisk yogasekvens.
    • Meditera en stund, sittande eller liggande, eller stående. Sovit dåligt? Göt en skön yoga nidra för lite återhämtning och en lugn start.
    • Gör en kort andningsövning under några minuter.
    • Sätt på en skön låt eller två och bara dansa loss, eller rör dig som kroppen vill röra sig.
    • Gör några träningsövningar för att få lite träning avklarad direkt på morgonen.
  • Ät en fräsch och god frukost. Känn efter vad just din kropp behöver. Inom ayurveda pratar man om tre olika kroppskonstitutioner som kan vara bra att utgå från för att avgöra vad som är bra för just dig att äta. Om du exempelvis domineras av, eller har en kombination med Vata så kan det under vintern vara bra att äta en varm frukost. Här kan du läsa mer om kroppskonstitutionerna.

Morgonyoga online

Ny
15 min

Yoga with

Väck kroppen varsamt med liggande och sittande rörelser, och sätt tonen för resten av dagen.

Klass
10 min

Träna with

Morgongympa som väcker kroppen och fyller på med energi.

Klass
5 min

Meditera with

Möt dagen med mjuka andetag direkt på morgonen.

Klass
15 min

Yoga with

Mjuk yoga och stretch i sängen. En lekfull och skön start på din dag.

Klass
20 min

Yoga with

Sätt en skön grund för din dag genom lugna rörelser och en tacksamhetsövning.

Ny
45 min

Yoga with

Stig upp och möt dagen med både stillhet och rörelse inifrån och ut.

Ny
10 min

Andas with

Vakna upp till en ny dag med nya förutsättningar för njutning och närvaro.

Klass
10 min

Yoga with

En mjuk start på dagen för att väcka din energi.

Klass
30 min

Yoga with

Johanna Hectors personliga favoritsekvens som passar perfekt på morgonen eller när du behöver en energikick.

Lästips

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]