Yogobe 10 år – hur det började & vad som hänt längs vägen

02 november 2023 | Av Yogobe

I år firar Yogobe 10 år! En fantastisk resa inom folkhälsa där vi har haft förmånen att på individnivå få sprida inspiration, djup och bred kunskap samt omsorgsfull vägledning inom hållbar hälsa. Inifrån och ut. Här kan du läsa mer om denna resa.


Hur allt började

För 10 år sedan startade Peter Munteanu och Anna Reynold Yogobe utifrån sina egna behov i en utmattning respektive en skada. De hade båda upptäckt de goda effekterna av andningsträning, meditation och yoga men saknade verktygen och förutsättningarna att hemma, i sin egen takt, få utforska teknikerna för att öka sitt välmående och motståndskraft. Detta blev ett frö som genom näring i form av hårt jobb och mycket passion sakta grodde och började växa för att 10 år senare ha gjort skillnad och haft stor betydelse för många.

Idag, år 2023, erbjuder Yogobe allt från yoga och träning till mental- och personlig utveckling. Vi har tack vare ett dedikerat team, av både medarbetare och experter, vuxit till Nordens största och mest omfattande digitala tjänst inom hälsa. Vi erbjuder allt detta, och lite till!

Yogobe genom åren – detta har hänt

 • 2012: Peter och Anna bestämde sig för att satsa allt de hade för att göra verklighet av drömmen om att alla ska kunna ha förutsättningar och redskap för hållbar fysisk och mental hälsa, samt själsligt välbefinnande. Allt med yoga som utgångspunkt. Med hjälp av en fantastisk och kompetent utvecklare inleddes skapandet av Yogobes plattform.
 • 2013: Yogobe som prenumerationstjänst lanserades med de 200 första klasserna, inspelade med Team Yogobe där bland annat Ulrica Norberg, Pia Wallberg, Josefin Selander, Johanna Hector, Kitty Strand, Milla Floryd, Viktor Frih och Jennie Liljefors var några av de första experterna och lärarna. Nu består teamet av 100 yogalärare, tränare, instruktörer, coacher, experter, psykologer och fysioterapeuter från hela Norden och världen.
 • 2013: Facebookgruppen BEYOGA365 skapas. Gruppen startade som en sommarutmaning med syfte att skapa regelbundenhet för yoga och träning. I samband med vårt 10-årsjubileum i år har gruppen bytt namn till Yogobe Community. Ett nytt namn, men samma fina gemenskap!
 • 2013: Grunden till Marketplace läggs och vi börjar tipsa om yogaresor, event, utbildningar samt studios, butiker och e-handlare. Sådant som vi visste höll hög kvalitet och hade skapats med kärlek.
 • 2014: Yogobe lanseras i Norge och Finland för att möta en efterfrågan från medlemmar i våra grannländer tillsammans med de fantastiska profilerna: Guillermo Benitez, Ingebjørg Vesaas, Pernille Bønkan, Stine Rosén och Vibeke Klemetsen i Norge samt Kaisa Kärkkäinen, Satu Tuomela, Timo Kurvi och Jarno Härkönen i Finland.
 • 2016: Yogobe Courses föds ur möjligheternas värld! Utöver prenumerationstjänsten lanseras tre fördjupande onlinekurser inom meditation, stress och huvuvärk. Med åren har vi fyllt på med fler och erbjuder idag 20 olika onlinekurser inom yoga, graviditet, andning, sömn, mental träning och mycket mer.
 • 2017: Yogobe vann utmärkelsen Årets Hälsoföretag i Sverige med motiveringen: “Yogobe har på fem år blivit marknadsledare i Norden på yoga, meditation och träning online med videor som redskap för att möta och motverka stress, stillasittande och psykisk ohälsa. Med hög kvalitet arbetar man för social hållbarhet och hälsa hos individer, företag och i samhället.”
 • 2017: Integrationsprojektet Inner Peace lanseras. Ett samarbete mellan Yogobe, forskare vid Lunds Universitet och yogalärare, för en bättre psykosocial miljö för nyanlända. Inner Peace består av 20 gratis yogaklasser online på arabiska och farsi, framtagna främst för att lindra depression och posttraumatiskt stressyndrom, PTSD samt främja fysiskt och psykiskt välbefinnande.
 • 2018: Yogobe Hotell och Konferens lanseras för att stötta hotellnäringen med digitala stöd för medarbetare, besökare och rumsgäster. Detta görs genom digitala och digifysiska insatser på gym, rum och som del i konferenser med en ambition om att jobba förebyggande med hälsa.
 • 2019: Forskning visar att yoga har positiva effekter på kriminella, såsom ökad mental hälsa, mindre aggressivitet och bättre impulskontroll. Därför lanserar Yogobe särskilt framtagna videobaserade program i samarbete med den globala organisationen Prison Yoga Project med syfte att stötta individer på häkten, anstalter och inom frivården.
 • 2019: Yogobe och nätbaserad hemmaträning får godkänt av Skatteverket för användning av friskvårdsbidraget. Vi, våra partners och många medlemmar är tacksamma att en motpol till stress och möjlighet till balans i vardagen görs tillgänglig för fler.
 • 2019: Yogobe blir godkänt för FaR, Fysisk aktivitet på recept, vilket ger legitimerad vårdpersonal möjlighet att förskriva tjänsten som stöd för att öka fysisk aktivitet och välmående. Regionerna Stockholm och Skåne är först ut.
 • 2021: Yogobe har primärt varit en webb-baserad tjänst. En första app för “offline-mode” lanserades under 2015, men under 2021 byggs den ut för Android och iOS för att kunna spegla kärnfunktionaliteten hos Yogobe.com. Mottagandet bland medlemmar blev riktigt bra och appen är under ständig utveckling.
 • 2023: På Internationella kvinnodagen lanserar vi stolt Yogobe Health & Care. Digitala egenvårdsprogram som kompletterar vårdkedjan med syfte att stötta vårdgivare, arbetsgivare och individer inom prevention, promotion och som stöd till behandling. Jämlikt, jämställt och anpassat efter individens behov! Samtidigt finns samverkan inom FAR på plats i 11 regioner.

Stort tack till alla som stöttat oss och bidragit. Till alla som tagit hjälp av oss för att hjälpa sig själva! Vi ser nu fram emot tio nya år och att med omsorg, kvalitet och närvaro få vara med och driva utvecklingen av digital och digifysisk friskvård, träning, hälsa och vård in i framtiden.

Vill du utforska det som Yogobe erbjuder?

Om du inte redan är medlem på Yogobe så är du varmt välkommen att utforska en gratis provperiod av vår prenumerationstjänst, Yogobe PLAY som ger dig obegränsad tillgång till:

 • 2500 klasser, föreläsningar och övningar
 • Hundratals playlists för olika behov
 • Ett stort antal program och utmaningar
 • LIVE-streamade klasser och event

Eller ta del av våra onlinekurser för att fördjupa dig i det du behöver just nu! Läs mer om vad vi erbjuder här.

Fira med oss på Allt för hälsan!

Ska du besöka Allt för hälsan på Stockholmsmässan i Älvsjö 10-12 november? Kom om och fira med oss – vi ser fram emot att få prata hållbar hälsa med er och dela med oss av unika 10-årserbjudanden. Du hittar oss i monter B04:21. Läs mer om vårt program på Allt för hälsan här!

Lästips

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]