Så kommer du igång med yoga & träning hemma

16 september 2020 | Av Yogobe

Att yoga och träna hemma har många fördelar, här berättar vi mer och ger dig tips på hur du enkelt kommer igång! 


Fördelar med att yoga & träna hemma 

  • Du sparar tid! Det är bara att köra igång, utan att behöva ta dig dig någonstans.
  • Det kan vara lättare att få till en rutin då du enkelt kan köra kortare pass fler dagar, vilket i sig har flera hälsofördelar.
  • Det är ett perfekt komplement till att gå på klasser och gym. Kör två pass i veckan på bortaplan och några kortare hemma så mår kroppen riktigt bra. Då kan du även kombinera styrka och konditionsträning med mer återhämtande rörlighetsträning och avslappning.
  • Om du jobbar hemma är det ett perfekt sätt att ta en välbehövlig paus, för både kroppen och hjärnan.
  • Du kan fokusera på dig själv. På gymmet, olika klasser eller liknande kan det vara lätt att titta hur andra gör, och kanske jämföra sig. Här får du möjlighet att verkligen gå all in för dig själv – strunta i vad nån annan gör.
  • För många med nedsatt immunförsvar är det ett av de få sätten att få till någon träning alls.

Onlineträning – för inspiration och motivation

Men hur kommer jag igång med yoga och/eller träning egentligen? För de flesta är det inte helt enkelt att bara hitta på ett pass rakt upp och ner. Inte minst kan det vara svårt med motivationen, samt passens upplägg och så vidare. Det är där onlineklasser kommer in i bilden – perfekt för både kortare och längre pass av alla sorter, inspirerande föreläsningar, tekniktips med mera.

Här på Yogobe hittar du ett stort utbud av yoga och träning i videobiblioteket, för såväl dig som är ny till yoga och/eller träning, som dig som har erfarenhet sedan tidigare. 

Vi vet dock att det kan kännas överväldigande att ta del av ett stort utbud, att det känns svårt att veta var du ska börja. Kika gärna på våra tips här nedan! 

Tips för att komma igång med hemmaträningen – yoga och träning online

  • Det behöver inte vara så krångligt och det behöver inte ta massa tid.
    Hur mycket tid har du idag? 15, 20 eller 60 minuter? Det spelar ingen roll – tänk att det är bättre med lite och ofta än mycket och sällan.
  • Sätt på dig träningskläderna direkt på morgonen.
    Jobbar du hemma och vill riva av en lunchträning? På med träningskläderna på morgonen. Icke casual onlinemöten under förmiddagen, inga problem! Dra på en blus, en skjorta eller liknande över träningströjan. Du väljer ju själv om nån ska se under midjan eller ej. :)
  • Välj ut vilka pass du vill köra i förväg. 
    Ta en stund på helgen och välj ut vilka pass du vill köra under veckan. Favoritmarkera dem och använd funktionen schemaläggning av en klass här på Yogobe för att vara så effektiv som möjligt när det är dags.
  • Låt tillbehör & redskap få synas. 
    Yogamatta, block, gummiband – klart de kan vara en del av inredningen. Har du ingen särskild plats för träning så gör en liten hörna i vardagsrummet. Ett steg mindre när du ska yoga och träna sen! Bara att rulla fram mattan och köra igång.
  • Skippa perfektionstänket.
    Ja, det kanske ligger leksaker i vardagsrummet. Ja, disken kanske står kvar i köket.. So what? Du kan träna utan att hemmet eller du själv behöver ha någon som helst perfektion. När du väl kommit igång struntar du ändå i det. Fokusera på att ta dig ut ur huvudet och in i kroppen!
  • Svårt att välja pass?
    Ett tips är att här på Yogobe gå till Översikt i Videobiblioteket – där kan du välja Jag vill komma igång med att: Yoga/meditera/andas/träna. Går du istället till Alla så välj utifrån tid, behov eller stil till en början. Eller så går du bara på magkänslan när du skrollar runt efter lämpligt pass. Testa, det blir kul!

Lästips och inspiration för hemmaträning och yoga

Yoga och träning online – kom igång!

Klass
60 min

Trening with

Fysisk träning varvad med avslappning och meditation. I detta pass lägger vi fokus på hela kroppen!

Klass
30 min

Yoga with

Lägg grunden för din yogapraktik. Börja med rätt teknik och rätt tänk när du yogar!

Klass
30 min

Trening with

Sex stycken övningar för att börja röra kroppen och belasta den med kroppens egen vikt.

Klass
60 min

Yoga with

En skön helkroppsklass perfekt för dig som är ny till yoga med Sam Aziz.

Klass
15 min

Meditere with

En meditationsstund liggande på rygg med syfte att återställa energin.

Klass
30 min

Yoga with

Enhance the circulation in the body and release muscular tension with gentle movements and the support of a chair.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]