December på Yogobe - lugn yoga och loving kindness

01 desember 2020 | Av Yogobe

Vad betyder december för dig? Även om vi ofta förknippar månaden med julledighet, adventsmys och glöggmingel så är stress över julklappar, julbordet och släktträffar något som många kan relatera till och i år bidrar pandemin med ännu ett orosmoment. Under december månad vill vi på Yogobe inspirera till hur du möter julstressen på bästa sätt – genom videor, playlist och inspiration till lugn yoga, avkoppling och kärleksfull vänlighet.


Ge dig själv tid för vila

 Det finns många saker som vi kan stressa upp oss inför julen, även om det vi innerst inne önskar är att få uppleva julefriden. I år bidrar coronasituationen med ytterligare ett orosmoment – kommer vi kunna fira jul med våra nära och kära på ett säkert sätt?

Stunder för vila och återhämtning är viktigt för vårt välmående och för att motverka stress. Genom att möta aktivitet och stress med stunder av avkoppling och vila är det enklare att möta oss själva och andra med kärleksfull vänlighet. I december har vi samlat videor och vägledning inom återhämtande yogaformer som yinyoga, restorative yoga och yoganidra, samt klokheter från Mona Drar, Jennie Wadsten och Pål Dobrin från Team Yogobe som du kommer kunna läsa här i bloggen.

Fem tips för att motverka julstressen

  • Börja varje morgon med 10-15 minuter för dig själv. Ta 20 långsamma andetag, meditera eller gör en kort yogaklass här på Yogobe.
  • Fundera på vad som verkligen är viktigast och att släppa tanken över att allt ska bli perfekt. Skriv ner en lista på de fem saker som du vill prioritera i jul.
  • Var snäll mot dig själv – se dig själv DÄR du är och anpassa din insats efter vad du orkar, förmår och klarar av just nu, just i år.
  • Planera in tid för återhämtning under dagen. Kanske en yoga nidra eller en lugn promenad på lunchen? Eller ett skönt yin- eller restorative yogapass på kvällen.
  • Avsluta dagen med en tacksamhetsövning. Fundera på och skriv ner fem saker som du är tacksam för.

Månadens utvalda playlists

Här har vi samlat några playslists som du kan vända dig till när du behöver pausa och ta en lugn stund för dig själv, samt en playlist om hur du använder yogaprops i lugna yogaformer.

  • Yin & Restorative – en playlist fylld med lugna och återhämtande yinyoga och restorative pass.
  • Lär dig hantera stress – klasser, föreläsningar med andning och knep för att lära sig hantera stress.
  • Restorative Flow – lugna, återhämtande klasser med Milla Floryd som hjälper dig att varsamt fylla på med ny energi.
  • Props för för meditation och lugn yoga – lär dig använda olika yogatillbehör (och hur du ersätter dem) för yogastilar som yinyoga, restorative yoga och yoga nidra.

Låt oss prata om det – BEYOGA365

Varje månad postar vi en fråga via vår facebook-grupp BEYOGA365 - och månadens fråga handlar om just juletid och stressen den för med sig:

"Hur hanterar du den oro och stress som kanske triggas inför och under julen?"

Dela gärna med dig av dina tankar via BEYOGA365 – för tillsammans är vi klokare.

Julklapparna som du kan köpa på Yogobe

Vi tycker att träning online är årets julklapp – ge din nära och kära förutsättningar för ett hälsosamt liv med Yogobe i julstrumpan!

  • Köp ett presenkort och få fullständig tillgång till Yogobes videobibliotek, playlists och program – det finns flera olika valörer att välja på.
  • Värva vänner - du som är medlem hos oss kan ge dina vänner sina 21 första dagar med Yogobe helt gratis! Din access till videobiblioteket uppgraderas automatiskt med 30 bonusdagar för varje person som investerar minst 189 SEK som medlem på Yogobe efter att ha blivit medlem med din värva-vän kampanjkod.
  • Halva priset på tre av våra mest populära onlinekurser  – fram till 31 december.

– Yomi Yin
En 10-veckors onlinekurs för att bättre hantera oro och stress (ord.pris 999:-)
Yogasekvensering
En onlinekurs med Milla Floryd för att utvecklas som yogalärare (ord. pris 1990:-)
Yoga philosophy
En djupdykande onlinekurs med Simon Krohn för fördjupad förståelse för yogans bakgrund (ord. pris 1990:-)

Läs mer om stress och återhämtning

Videotips för att komma ner i varv

Klass
60 min

Yoga with

Give your body valuable time to heal by simply taking a moment to stop, relax and rest.

Klass
10 min

Yoga with

En av framgångsfaktorerna till att hantera stress är att lära sig att bara vara i kroppen, med Sara Hoy.

Klass
15 min

Yoga with

Calming and restorative – two resting postures to de-stress.

Klass
20 min

Meditere with

Balansera kropp och sinne genom att utforska en magisk plats i naturen – med musik.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här för att komma igång direkt!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]