December på Yogobe – en mindful väg till julen & hälsa för barn och unga

01 desember 2021 | Av Yogobe

På Yogobe vaggar vi in julen och det nya året – med mindfulnesskalendern som påminner dig om närvaro varje dag och vårt nya yinyogaprogram som bjuder in till vila för kropp och sinne. Vi kastar också ett extra ljus över barn och ungas psykiska hälsa. Läs mer här!


Vila in julen & barns psykiska hälsa

I bloggen kommer du den här månaden att få läsa om psykisk och emotionell hälsa, med extra fokus på barn och ungdomar – ta del av ny forskning som visar ökad depression hos barn och vad vi kan göra för att främja hälsa. Läs även om mindfulness för barn och gör dig bekant med Tjejzonen som Yogobe har ett samarbete med. Vi belyser ensamhet som blir extra påtaglig vid jul. Därtill blir det juliga mattips, träningspass att göra under julhelgen och mycket mer såklart!

Mindfulnesskalendern – Meditation, kognitiva övningar och klasser

Du har väl inte missat mindfiulnesskalendern? Varje dag till och med julafton kommer du att få en väl utvald kognitiv övning, meditation av olika slag eller klass så som yoga, qigong och nerve flossing med flera av lärarna i Team Yogobe. Dessutom kan du ta del av fyra LIVE-meditationer med Johanna Alvin!

Du kan delta när du vill, hur mycket du vill. Dela gärna med dig på #beyoga365 hur det går och heja på varandra, utbyt erfarenheter, ställ frågor och utforska svar. Vi gör det här tillsammans, för en mer närvarande jul!

Nytt yinprogram – för nybörjare och vana utövare

Snart kommer du att få öppna en adventsklapp av oss! Som vi har knåpat, tänkt till, valt ut och känt in några extra varv på och snart få ni resultatet: Ett sexveckorsprogram med fokus på yin – både korta och långa klasser och föreläsningar. Du kan vara nybörjare som aldrig har testat yinyoga och få ett helhetsperspektiv på praktiken både i teori och praktik. Är du van utövare får du möjlighet att dedikera tid med erfarna lärare med olika sätt att instruera på samt fördjupa dig ytterligare genom meditationer och föreläsningar.


Sista rycket med kursfrossan – 50 % rabatt

I november har vi haft kursfrossa med halva priset på alla våra onlinekurser! Du har fram till den 10 december på dig att köpa en eller flera kurser. De har du sedan tillgång till ett halvår. Några kurser som vi särskilt kan rekommendera till jul är:

  • The art of breathing – En tioveckorskurs (på engelska) där Ulrica Norberg guidar dig i andningsövningar (pranayama) både ur ett yogiskt perspektiv och forskning kring andningens betydelse för oss och hur vi genom att påverka andningen på olika vis kan påverka hela hälsan.
  • YOMI recover online – En kurs för ökat självomhändertagande, som leder till ett ökat välmående med fler strategier för att hantera de svårigheter som både utmattning och långvarig smärta bjuder på. Du har även nytta av kursen förebyggand eller vid annan ohälsa och stress. Du får ta del av en liten bit av den rikedom och kunskap som psykologi, yoga och mindfulness erbjuder genom korta föreläsningar, praktiska övningar och Flow & Restore-yoga.
  • Yoga philosopy – Vill du avbryta pepparkaksbakningen med någonting annat? Slå dig ner i soffan och njut av Simon Krohns fantastiska sätt att engagerande, insiktsfullt och humoristiskt på sina ställen, guida dig in i yogans filosofi historiskt och nutida. Han bjuder på personliga betraktelser, kloka vardagsvisdomar och reder ut olika begrepp. Kursen är på engelska.


Månadens playlist: yoga & träning för hela familjen som ger balans & energi

  • Jullov med yoga & rörelse
    Yoga och träna tillsammans med barnen, allt från korta pass till längre, så det finns tid mitt i julstöket.
  • Lugn & ro för barn och unga
    Skön meditation, lugn yoga och vilsam avslappning för barn och unga – och för vuxna som gör passen med barnen!

Bild på Milla: Vackra Liv Yoga

Läs mer om mindfulness och om psykisk hälsa

Energifyllda pass i komplement till mindfulnesskalendern

Klass
20 min

Trening with

Energizing workout for glutes and legs with the support and strenght from your core.

Klass
45 min

Trening with

Träna hela kroppen med hjälp av hantlar och din egna kroppsvikt.

Klass
10 min

Yoga with

Släpp loss lust, kreativitet och frihet i tajta höfter.

Klass
15 min

Trening with

Urban Move: Toppa puls- och styrkeövningar med favoriter som lyfter intensiteten rejält.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid. Klicka här och kom igång direkt!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]