Sommar på Yogobe – närvaro, nyfikenhet & njutning

01 juli 2021 | Av Yogobe

Under juli och augusti bjuder vi på Yogobe in till att utforska tre teman för en kravlös sommar och semester. Vi börjar med närvaro, fortsätter med nyfikenhet och avslutar med njutning. Häng på oss i sommar!


Från prestation till närvaro och njutning

Äntligen sommar! Vissa av oss gillar att det händer mycket och får energi av det, medan andra behöver släppa taget helt och inte göra någonting. Oavsett vilken kategori du passar in i vill vi på Yogobe inspirera till att vara mer närvarande i sommar. Att hänge dig fullt till det du gör, att ta mycket tid till att bara vara och försöka undvika att gå in i prestationsmood. 

Under juli och augusti kommer vi därför ha tre teman – närvaro, nyfikenhet och njutning. Först landar vi i närvaro, här och nu så att vi kan lyssna in och känna vad vill jag? Vad behöver jag? Andra fasen är nyfikenhet – utforska vad som gör dig nyfiken genom läsning, rörelse, aktiviteter som fyller på med energi och inspiration. Sista fasen är njutning – att stanna upp och njuta av denna fantastiska årstid, men också för de små sakerna i vardagen som ger glädje. 

Vad kommer på Yogobe i sommar?

Vi inleder sommaren med att göra en gemensam insats för att skapa mer närvaro  – vi kallar den för Mindfulnessrutinen. Perfekt för dig som känner att du behöver mjukstarta semestern, men också för dig som fortfarande jobbar och behöver få in stunder för återhämtning. Läs mer och häng på Mindfulnessrutinen här.

Vi har också laddat upp med en skön mix av playlists och i bloggen kommer du kunna ta del av massor av härlig sommarläsning från bland annat Cecilia Gustafsson, Magnus Hagström och Åsa Fornander i Team Yogobe. Missa inte heller intervjuserien om att skapa goda vanor och lycka med ekonomiprofessorn Micael Dahlen!

I videobiblioteket i juli kommer det upp nya sköna yin- och softyogaklasser med Frida Lindgren Karlsson och svettiga träningspass med Julia Glutz. I augusti fyller vi på med nya pilatesklasser på både svenska och engelska med Pilates Complete!

6 tips för att släppa kravet på prestation i sommar

  • Stryk "jag borde" och "jag måste" från din vokabulär – Tvätten kan vänta. Du behöver inte hinna träffa alla. Försök att planera mindre och skapa mer utrymme för dina naturliga impulser som hunger och lust att få styra dina dagar när du har möjlighet.
  • Koppla ner – utnyttja din lediga tid till att inte vara ständigt nåbar. Om du jobbar så gör dig onåbar när du har möjlighet. Istället för att vara uppkopplad i en annan värld, njut av världen du faktiskt lever i och var närvarande i det du gör.
  • Fråga dig själv vad du vill? – Det är lätt att fokusera på att andra ska ha det bra,  men vad behöver du? Vad längtar ditt hjärta efter att göra? Tvinga inte dig själv till att göra saker bara för att någon annan vill det, utan spara din energi till det du faktiskt vill göra.
  • Bjud in lek och barnslighet – i vardagen är det lätt att ta livet på lite väl stort allvar, särskilt under perioder då vi har mycket. Vi mår bra av att få bryta av genom att leka och anamma barnet inom oss. Äta glass till frukost! Busa med nära och kära!  Hur kan du bjuda in mer lek i sommar? (Håll utkik efter Beyogaplayful, där vi bjuder in till lek.)
  • Planera in det som verkligen måste göras – det finns alltid vissa åtaganden som behöver göras. Genom att avsätta tid för när det ska göras, gör du en tydlig gränsdragning på när det är ledig tid för att bara vara och när det är tid för prestation.
  • När det kommer till träning och rörelse under sommaren och semester – tillåt dig att släppa på rutinerna om du behöver det. Anpassa din praktik, känn in och var nyfiken på vad din kropp vill ha. Passa på att röra på dig i naturen och njut! (Håll utkik i bloggen för tips på prestationslös sommarträning.)


Sommarens utvalda playlist

Ta hand om dig själv i sommar! Vi har valt ut playlists för att ge dig en skön mix av allt från lugna stunder för närvaro till njutningsfull och utmanande yoga, till svettiga träningspass. Vad behöver du?

Tips! Håll koll på våra nyheter i videobiblioteket – i playlisten Testa Yogobes nyheter hittar du smakprov från våra senaste lanseringar.


Sommarens utvalda onlinekurser – 50% rabatt

Under hela sommaren kan du köpa tre av våra mest omtyckta onlinekurser till halva priset! Välj mellan:

  • Föda utan rädsla online: En modern förlossningsförberedande profylaxkurs som ger dig, din partner och barnet i magen de bästa förutsättningarna inför förlossningen.
  • Lär dig meditera: En meditationskurs på 12 veckor med Ulrica Norberg för dig som vill lära dig att meditera eller få till en regelbunden meditationspraktik i din vardag.
  • Yoga Philosophy: En kurs för dig som vill fördjupa dig inom yogafilosofi, och lära dig hur du kan implementera denna kunskap på ett sätt som är direkt kopplat till ditt liv. Kursinnehållet är på engelska och yogaläraren Simon Krohn leder kursen.

Erbjudandet på sommarens onlinekurser gäller till och med 31 augusti 2021.

Läs mer om prestation, närvaro och yoga

Videotips – yoga, träna och meditera online i sommar

Klass
45 min

Yoga with

I denna klass kommer du träna på att tömma ur sånt vi samlar på oss i vardagen och skapa mer utrymme.

Klass
10 min

Trening with

Morgongympa som väcker kroppen och fyller på med energi.

Klass
60 min

Yoga with

Släpp prestation, perfektion – lek, flöda och landa i din egen kropp. Alla kan yoga och meditera!

Klass
5 min

Meditere with

Släpp tankar på krav och prestation - tillåt dig själv att bara vara.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här för att komma igång direkt!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]