Meditera mera i sommar #junemeditationchallenge – Vecka 3

17 juni 2018 | Av Josefine Bengtsson

Tjohoo, redan inne på vecka 3 i vår meditationsmånad och utmaningen #junemeditationchallenge! Hoppas du vågat utmana dig själv och testa något nytt. Den här veckan handlar om stilla meditation med öppna ögon. Följ med och testa meditation med en spegel – vad händer när du möter dig själv, på riktigt?


Meditationsutmaning Vecka 3 – Stilla meditation med öppna ögon

#junemeditationchallenge

Det här är tredje veckan av fyra i meditationsutmaningen. Kika in på vecka 1 – där kan du se hur #junemeditationchallenge går till och vilka priser du har chans att vinna!

Veckans video: Stilla meditation med öppna ögon – Spegel
Fortsätt med denna meditation hela veckan eller testa en ny variant varje dag som jag visar på mitt Instagramkonto @josefinesyoga.

Klass
15 min

Meditere with

Du tittar dig säkerligen dig i spegeln varje dag när du borstar håret och spanar in dagens outfit. Men vad är det egentligen du ser?

För mig tar den stilla meditationen allt till en djupare nivå. Vi tvingas att möta allt. När jag är i rörelse känns det som om jag fortfarande kan rymma ifrån vissa saker för att slippa möta det som är obehagligt. När jag sätter mig ner i stillhet blir det ofta tydligt hur jag verkligen mår i stunden.

Vi tar hjälp av spegeln för att gå bakom ytan och se oss själva på riktigt. Se igenom skalet. Se den vi verkligen är. Något som kanske blir alltmer relevant i en värld där snygga Instagram-bilder ger oss den där omedelbara bekräftelsen. En värld där vi många gånger fullständigt identifierar oss med vårt välmanikyrerade yttre skal. Frågan är dock hur långvarig och hållbar den tillfredsställelsen är?

Denna meditation hjälper oss helt enkelt att se det vackra inom oss som är på riktigt, bakom spegelbilden.

Försök hitta en bekväm meditationsställning här. Det finns inget rätt eller fel, men sträva efter att göra det på ett skönt och stadigt sätt med rak rygg och huvudet upprätt i en position där du kan slappna av, men inte så mycket att du somnar.

Vi är alla olika så prova dig fram. Det finns främst fyra olika sätt att sitta – lotus, korslagda ben, på knä eller på en stol. Använd gärna kuddar för att stödja upp rumpa och knän så att det blir bekvämare.

Kan du se dig själv så som du aldrig tidigare sett dig själv?

Fler meditationer för din vardag

video.flavor.audio
15 min

Meditere with

Hitta koncentration genom att blicka in i lågan av ett levande ljus.

Klass
10 min

Meditere with

Spana in en snygging – en meditativ partnerövning.

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 7 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Lästips

Josefine Dyall (f.d. Bengtsson)

Josefine har rest världen över och delat hundratals Soul Space retreats. Idag driver hon yogacentret Lyckhem utanför Stockholm, där hon också bor med sin familj. Med sin fantastiska utstrålning och värme sprider hon på ett lekfullt sätt yoga och meditation för att guida andra till ett ökat välmående.

Les mer