Augustipepp - en kvart om dagen, del 1

06 august 2018 | Av Ulrica Norberg

Augusti, månaden för avslut. När sommaren (oftast) är kvar men börjar lida mot sitt slut. När semestrar är till ända. Men också månaden för nystart. Börja ladda för hösten, för nya utmaningar. Komma igång med vardag och rutiner. Och det är det vi vill uppmuntra dig till denna månad. Att få till regelbundenheten i det du mår bra av. 15 minuter om dagen, det kan vi alla ta oss. Låt Ulrica Norberg inspirera dig till just detta! 


Investera i dig själv

”The investments we make in ourselves will always deliver the most profitable results”.
– Sumner M Davenport.

Att ladda om. Att plantera våra intentioner för det som komma skall. Sättet jag gör det på är att se till att jag arbetar konsekvent på lika mycket aktivitet som vila. 50 % aktivitet, 50 % återhämtning. Detta för att jag märkt stora positiva vinningar av detta, såsom bättre immunförsvar, ork och inspiration. Framför allt detta att sätta mig ner varje dag och känna in stunden, kanske skriva ner mina tankar, drömmar, förnimmelser och iakttagelser i min yogadagbok. Det gör jag en kvart om dagen.

Ibland blir det bara ett ord, och sedan tar jag med mig detta ord in på mattan och ser hur det inspirerar mig att röra mig i takt med andningen genom olika positioner. Dessa positioner tar mig genom olika dimensioner av mitt medvetande, kropp och själ. Och ibland blir det inga asanas alls, utan bara reflektion och kanske till och med genom en skön promenad ute i naturen. Inte tänkandes på vilken nytta jag ska ta med mig ur denna kvart, utan på att investera den kvarten i mig själv. Att spendera tid med mig själv. Bara mig.

Du kan få till en kvart
Denna kvart om dagen har blivit oumbärlig för mig. Som tvåbarnsmamma, författare, skribent, föreläsare, yogalärare och allt annat som jag gör i min vardag, har jag kommit fram till att vad jag kan skapa kontinuitet i, är att jag kan alltid få till en kvart om dagen. Vissa dagar mynnar den kvarten ut i längre sessioner på mattan. Men aldrig kortare och jag gör min kvart. En kvart kan man få till.

Från att ha haft en rätt sträng inställning till mig själv och träning; att jag ska anpassa allt annat i livet för att få mina 90-120 min varje dag, till att gå till en inställning till att jag skapar utrymme för en kvart om dagen och finns det tid för mer är det en bonus.

Detta skifte har inte bara varit stärkande för min själv och frigörande för min allmänna sinnesstämning, utan har inbringat otroligt goda resultat i hur jag relaterar till min omvärld och den till mig. Jag är mer i samspel med livet och hamnar mer sällan i konflikter varken med mig själv eller andra.

15 minuter på mattan

Klass
15 min

Puste with

Hitta fokus och närvaro – en övning som passar alla och kan göras var och när som.

Klass
15 min

Yoga with

Utmanande och lekfullt flöde för två – stärk upp kroppen och kom närmare någon som står dig nära.

Klass
15 min

Trening with

Get access to open your hips and release tension in this area, and get a happier lower back as well, with Tanja Djelevic.

Klass
15 min

Yoga with

Stärk din matsmältning med stående övningar där du får arbeta med rotationer kring ryggraden.

Dela gärna med dig av dina tankar och funderingar i vår Facebookcommunity BEYOGA365

Lästips

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 7 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Boken Yoga en kvart om dagen

Om den utveckling i mig själv samt om de upplägg som jag känner är sköna kvartar på mattan, har jag tillsammans med Bonnier Fakta skrivit en bok om som heter just ”Yoga en kvart om dagen”. Du hittar den exempelvis här

Ulrica Norberg

Ulrica är en av Sveriges pionjärer inom yoga och har skrivit flertalet böcker och artiklar både i Sverige och utomlands. Ulrica har även utbildat över 500 yogalärare i Skandinavien.

Les mer