5 fördelar med att träna pilates

10 september 2024 | Av Emma Cowan

Pilates kan hjälpa dig att stärka din kropp, ge snabba resultat, och även stärka kontakten mellan sinnet och kroppen. I det här inlägget ger jag dig fem skäl till att börja träna pilates.


Pilates – mångsidig träning som stärker dig både fysiskt & psykiskt 

Jag har tränat och arbetat med pilates i över ett decennium nu och när jag började träna märkte jag resultatet nästan direkt. Regelbunden pilatesträning har gett mig en stark kropp inifrån och ut, som rör sig med lätthet. Jag har fått mer självförtroende och ett djupare intresse för alla aktiviteter som stärker kontakten mellan kroppen och sinnet.

Pilates är en mångsidig träningsform som tonar din kropp och stärker dig såväl fysiskt som psykiskt. Här är fem anledningar till varför jag tror att pilates kan göra en betydande skillnad för din träningsrutin:


Fem skäl till att träna pilates

  • Corestyrka: Pilates fokuserar på djupa mag- och coremuskler, vilket ger dig en stark grund och ökar din stabilitet. Att stärka dessa muskler förbättrar balansen och gör att du känner dig starkare, inifrån och ut.
  • Flexibilitet: Pilates ökar flexibiliteten och ökar ditt rörelseomfång. Genom att sträcka ut och förlänga musklerna gör det dig smidigare och mindre benägen för skador. Därför rekommenderar jag starkt att kombinera pilates med annan typ av träning!
  • Kontakt mellan sinne och kropp: Pilates stärker oss inte bara fysiskt – med dess kontrollerade rörelser och medveten andning hjälper det dig att skapa kontakt mellan sinne och kropp, minska stress och främja allmänt välbefinnande.
  • Passar alla: Pilates kan anpassas efter individuella behov och är därför en träningsform som passar alla! Övningarna är skonsamma för lederna, men ändå utmanande nog för både träningsentusiaster och nybörjare. Allt du behöver är en matta, och sen är du redo för att sätta igång!
  • Resultat: Regelbunden pilatesträning ger resultat – du kan förvänta dig förbättrad hållning, ökad muskeltonus och en starkare kropp. Pilates tonar och definierar din kropp utan tunga vikter eller intensiva träningspass.

Pilates är mer än ett träningspass; det är ett träningssätt för din kropp och själ. Rulla ut mattan och påbörja en resa mot ett starkare, mer flexibelt och harmoniskt dig. Din kropp kommer att tacka dig!

Lyckta till med din pilatesträning!
/Emma

Ny utmaning – 12 dagar pilates

Nu kan du äntligen hänga på vår nya utmaning 12 dagar pilates! Det här är utmaningen för dig som vill komma igång med, eller hitta tillbaka till, din pilatespraktik. Under tolv dagar får du en daglig dos pilates med våra experter Emma Cowan, Linda Ahlgren och Jasmin Sahli. 

Läs mer om utmaningen här!

Övningar online – pilates med Emma Cowan

Klass
30 min

Trening with

Pilates with a resistance band – work on your mobility, strength and cardio.

Klass
15 min

Trening with

Sweat, boost your energy and let the lower body muscles burn!

Klass
20 min

Trening with

Pilates with a resistance band – move your spine and challenge your core strength.

Klass
15 min

Trening with

Stay strong and connected with this short and sweet basic matwork session.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Lästips

Emma Cowan

Emma kommer ursprungligen från Arizona, USA, nu bor hon i Göteborg och undervisar i pilates på Pilates Complete där hon håller roliga och lättsamma klasser. Pilates är Emmas passion – hon älskar att lära sig och utveckla sin praktik.

Les mer