Somatic Flow – Rör på dig, på DITT sätt

Hur känns det när man rör sig inifrån och ut? Att smaka, prova och utforska olika sätt att göra krigare och hundar för att hitta formen som passar dig? Somatic Flow fokuserar på just det och uppmanar dig att strunta i regler för att hitta yoga på ditt sätt, med glädje.


Utforska vad yoga är för dig

Jag har alltid tränat. Som barn var det fotboll och basket, i tonåren blev det gruppträning, gym och yoga. När jag var runt 20 hade jag provat olika stilar och fastnade för Ashtangayoga, det var då jag började yoga mer regelbundet.

En av de största skillnaderna med yoga, förutom att jag blev mer rörlig, var att jag för första gången hörde min kropp tala till mig ”Jag vill flytta foten hit”, eller ”hur skulle det kännas om du rörde ryggen såhär?”, frågorna ställdes och jag började utforska svaren.

Efter ett tag insåg jag att ashtangayoga inte var platsen för mitt utforskande. Jag upplevde att det medförde bestämda facit för hur det skulle se ut, och vilken väg jag skulle gå, vilket var skönt och tydligt för mig som nybörjare, men begränsande då jag kände mig kallad till upptäcksfärd.

Äventyret ledde mig till flera olika utbildningar och lärare, workshops och rörelseläror. Bit för bit landade jag i vad jag behövde att yogan var för mig. Hur jag ville röra mig och känna samt hur jag ville förmedla yoga till de som kom på mina klasser och går mina utbildningar. Två av de lärare som inspirerat och inspirerar mig på min resa kan också du smaka på här på Yogobe: Anja Bergh och Satu Tuomela som erbjuder Embodied Flow, Embodied Yin, Authentic Flow och mer.

Foto: Malin Wittig

Yoga som utgår från att vi alla ser olika ut
Somatic Flow är väldigt influerat av anatomi, rörelselära och fysiologi. När jag tittar till hur vi är byggda, och vad vi är skapta för känns det solklart att vi inte kan förväntas se likadana ut när vi gör varken krigare, hundar eller ens berget. Jag har också plockat in några av de mest lockande delarna av Body Mind Centering (BMC), utforskande rörelse och embodiment som hjälpt mig till en mycket djupare närvaro i min egen rörelseupplevelse.

Somatiskt utforskande, embodiment (eller förkroppsligande), BMC och alla de lika/olika stilarna syftar till att röra dig, utforska och uppleva från kroppen. Att pausa tänkandet och intellektualiserandet, och börja känna sig fram.

Känn in dig själv!

Jag brukar förklara det som att Somatic Flow bjuder in till en förkroppsligad upplevelse, där du utforskar rörelse, andetag och instruktioner inifrån dig själv. Klasserna med mig på Yogobe tar sitt avstamp i min personliga stil: bortom kantig linjering, med anatomisk förankring och med möjlighet att gå djupare in i dig själv.

Om detta låter lockande hälsar jag dig välkommen att prova någon av mina klasser i videobiblioteket här på Yogobe och ser fram emot att följa med dig en bit på din upptäcktsfärd! 

Lästips

Bli yogalärare med Everyday Yoga School

Du som vill utbilda dig till yogalärare, eller kanske redan har gått en utbildning men vill fördjupa dina kunskaper, är välkommen till Somatic Flow 100 timmars yogalärarutbildning där du får lära dig grundläggande anatomi, om kroppen i rörelse och du får även verktyg för hur du själv skapar förståelse för hur du ser över, och bryter ner, en asana när du assisterar någon eller för din egen praktik. Läs mer här i Yogobe Marketplace!

Testa Somatic Flow online

Här hittar du samtliga videor inom Somatic Flow 

Introduksjon
3 min

Yoga with

Vevve beskriver vad Somatic Flow är för något och vad meningen är med dessa klasser.

Klass
45 min

Yoga with

Öva på bakåtböjningar med integritet och följsamhet genom kontakten mellan händer och hjärta.

Klass
30 min

Yoga with

Rör dig från din mittpunkt och utforska rörelserna med Vevve Jäderlund.

Klass
60 min

Yoga with

En klass för dig som jobbar mot full spagat.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som medlem på Yogobe. Om du inte redan har ett konto på Yogobe så kan du prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång!

Veronica Löwenbok

Veronica 'Vevve' Jäderlunds klasser beskrivs ofta som starka, lekfulla och inbjuder till introspektion​ o​avsett om det är snabbare flöden eller lugnare klasser hon håller. Vevve uppmuntrar till att släppa tankarna att det finns ett rätt sätt, att yoga på sitt eget sätt istället.

Les mer