Program för styrka & puls:

Program för styrka & puls: Sweat Party

"Kroppen är ett fantastiskt verktyg som kan ta oss dit vi vill, hålla oss unga och njuta av livet. Skapa inre glöd - yttre styrka och massor av energi!"  - Tanja Djelevic

Kombinera kraft och puls

Eftersom rörelse i vardagen liksom atletisk träning sker på flera plan, tränar vi här kroppens rörelse-effektivitet. Denna funktionella träning utgår ifrån kroppens mångfald och alla de rörelsekombinationer den kan utföra. Här andvänds ett fåtal grundrörelser såsom push, pull, squat, lunge och rotation. Du blir stark, svettig, effektiv och har kul!

Hur fungerar det?

Styrka och Cardio förenas här i enkla kombinationer. Du väljer själv hur hårt du vill jobba. Titta igenom videon, testa övningarna, kör sedan en eller flera rundor. Läs mer om att träna styrka och om cardioträning

När passar Sweat Party?

När du behöver en ordentlig kort genomkörare för hela kroppen.

Kombinera styrka och cardio med rörlighet

Du kan markera dina favoriter i Sweat Party och kombinera dessa med de Bendable Body videos du gillar bäst. Detta ger dig den perfekta balansen av kraft och återhämtning för musklerna. Om du är nybörjare kan det vara bra att börja med några fler sekvenser från Bendable Body för att öka upp din rörlighet innan du börjar stärka upp musklerna. 

Programmets upplägg

I dessa sekvenser peppar Tanja Djelevic dig till att aktivera hela kroppen genom högintensiv träning. Kombinera gärna dessa sekvenser med rörlighetsträning, yoga, andnings-, meditations- och avslappningsövningar.  Tänk på att regelbundenhet ger bäst resultat! Ta för vana att lägga in en eller gärna flera av dessa sekvenser 2-3 gånger per vecka! 

Att tänka på

  • Värm alltid upp innan!
  • Det är viktigt med grundstyrka, särskilt i bål.
  • Förbered kroppen genom att gå igenom övningarna en gång.
  • Det är viktigt att hålla en god teknik och hållning när man ska lyfta hela sin egen kroppsvikt.

Fördelar med Sweat Party

  • Den här typen av träning bränner mycket energi, superbra om man har tidsbrist.
  • Man lär sig också att bära på sin egen kropp och röra den på ett effektivt sätt.
  • Kroppen bygger effektiva nervbanor mellan hjärnan och musklerna.
  • I och med att man inte använder vikter kan man träna vartsomhelst.

Videoveiledning

Ta del av Tanjas träningsvideos nedan. Börja med att kika på introduktionsvideon och fortsätt sedan att testa de olika sekvenserna för att hitta dina favoriter. Nästa steg är att kika på introduktionen för att kombinera dessa med Bendable Body.

Sweat Party

Introduction, 5 min

Tanja Djelevic introducerar dig till hennes Sweat Party-klasser och hur du kan använda dessa.

Ode to Sweat, 10 min

Explosiv träning när den är som bäst! Svettas ordentligt och ge kroppen en rejäl genomkörare.

Inner Glow & Outer Strength, 10 min

I denna sekvens används korta intervaller för att verkligen låta kroppen jobba. Skapa fokus och medvetenhet för att verkligen känna in rörelserna.

Find Your Yang, 10 min

Här får inte bara din balans en utmaning, du stärker även upp kroppen samtidigt som hjärtat får pumpa med hjälp av intervallträning.

Kombinera med rörlighet

Combine Sweat Party & Bendable Body, 5 min

Här får du en introduktion till hur du kan kombinera denna högintensiva träning med rörlighetsträning för att skapa bästa möjliga balans i kroppen.

Återhämtning, fokus & nedvarvning

Lugna rörelser, 20 min

Låt Anja Berg guida dig genom avslappning med lugna rörelser och andningsövningar. Hitta lugn och harmoni för att boosta kropp och själ med ny energi!

Gå igenom din kropp, 10 min

Ta hjälp av denna ryggliggande meditation för att känna in din kropp och öka din kroppsmedvetenhet.

Mindfulnessmeditation, 5 min

I denna härliga sekvens hjälper Milla Floryd dig att hitta mod, kärlek och omtanke till dig själv såväl som dina medmänniskor.

Yinyoga, 45 min

En mjuk sekvens med Ulrica Norberg som fokuserar på att släppa spänningar i höfter och ländrygg. Här används bolster för att vi ska kunna slappna av ordentligt. Har du inget bolster kan du testa med något liknande du har hemma, t ex en stor soffkudde, eller köpa ett här.

Nedvarvande sekvens, 15 min

Varva ner, grunda och landa tillsammans med Johanna Andersson. Passar lika bra på dagen när du behöver komma ner i varv som på kvällen innan du ska sova.

”The answers you seek never come when the mind is busy, they come when the mind is still.”

När löpning blir yoga
Släpp på trycket – fram med hettan
Hållbar & medveten träning – Del 1
Vad är pilates?

Yoga og trening hjemme hos Yogobe

Opprett konto Prøv gratis