Yoniyoga & yoniägg – för ökad njutning

21 juni 2020 | Av Yogobe

Hur ofta är du i kontakt med din yoni – din vagina och ditt center för kraft och kreativitet? Yogalärare Cinna Brahme berättar om yoniyoga och att använda yoniägg – en väg till att stärka lust, intuition och glädje samt väcka den feminina energin i dig som kvinna. Känn den läkande kraften när du äger din sexualitet i sitt fulla uttryck!


Vad är yoni?

Yoni är sanskrit och betyder Sacred Portal – vilket är ett ord för vaginan. Vår yoni är den mest receptiva delen hos oss kvinnor, och ihop med livmodern vårt center för kreativitet, skapande, vår livsenergi och personliga kraft. Ta en stund och känn din Yoni, hur ofta är du i kontakt med henne? Vilken är din relation till henne? Vad kallar du henne? Hur “pratar” du om henne?

Vår feminina sexualitet har förminskats, förtryckts och skambelagts så mycket genom tiderna och just därför är det otroligt läkande när vi återskapar en kärleksfull kontakt och börjar äga och välkomna vår sexualitet i sitt fulla uttryck! Yoniyoga och yoniägg-praktik är en väg till att väcka/stärka lusten, kraften, intuitionen och glädjen som bor i dig och som är ditt naturliga tillstånd, men som ibland kan vara slumrande. För mig har det varit revolutionerande och jag brinner för att dela denna praktik vidare till alla kvinnor. En kvinna i som är i kontakt med sin yoni och sin sexualitet skiner på ett helt unikt sätt!

Yoniyoga och vår sexuella energi

Den sexuella energin är kanske den mest naturliga och kraftfulla energin vi har. Roten till all existens. Samtidigt är det en energi som de flesta av oss inte har en helt naturlig och avslappnad relation till. Jag skulle till och med vilja säga att vi alla behöver sexuell healing.

Jag trodde själv verkligen inte att det var något jag behövde. Men när jag kom i kontakt med yoniäggpraktiken och tantra så förstod jag att jag levt som en guldfisk i en skål – och inte haft en aning om min fulla potential till njutning eller de lager av omedveten skam som stått mellan mig och min sexuella kraft.

Vår feminina sexualitet och sensualitet är roten till vår existens. Shakti, kundalini, qi eller prana – vad du än vill kalla den (kärt barn..!) är det samma som livskraften som flödar genom oss, och densamma som din sexuella energi. Men andra ord, håller du lager av omedveten skam eller rädsla kring din sexualitet och/eller din yoni, så håller du tillbaka din sexuella energi. Och då håller du också tillbaka din livskraft och livslust! Genom yoniyoga kan du hitta en djupare och friare kontakt med din egen sexualitet, en större inre trygghet, din feminina urkraft, samt markant (jag skulle säga utan gränser) kunna öka din njutningspotential.

Yoniägg, vaginaägg – en urgammal taoistisk praktik

Att använda yoniägg, även kallat vaginaägg, ihop med yoniyogan gör utövandet ännu kraftfullare. Yoniäggspraktiken är en urgammal taoistisk praktik med många hälsofrämjande fördelar. Den över 1000 år gamla praktiken kommer ursprungligen från den kinesiska kejsarens konkubiner som använde sig av äggen för att öka sin vitalitet, fertilitet och sexuella energi. Yoniägget förs upp i yogin med stor respekt ock kärlek. När vi sedan rör oss, andas och kniper så masserar ägget insidan av vår yoni. Det ökar blodcirkulationen i yonin, hjälper till att släppa spänningar samt stärker muskulaturen i hela bäckenbotten.

Praktiken har hormonbalanserande effekter och gör att vi långsamt får tillbaka vår fulla sensibilitet – alltså känsel – på en helt ny nivå i underlivet. Med ökad känsel är steget till ökad njutning inte långt. Att börja vörda och älska sin yoni fullt ut är också otroligt läkande och stärkande för varje kvinna. När vi yoniyogar i grupp läker vi all eventuell skam och rädsla kring vår sexualitet, och skapar en ny, vacker och respektfull kärleksrelation med vår yoni.

Våga prova denna magiska och härliga praktik. Våga öka din njutning, både sexuellt och till livet i stort!

Lär dig mer om femininin energi samt yoni- & shaktiyoga

Testa yoga kopplat till yoni online 

Nedan hittar du videor, playlist och program kopplat till yoniägg samt yogaklasser för din feminina energi.

  • Program: Viva vagina – ett program med Emma Öberg – känn din kraft, din magi, din njutning och din vitalitet.
  • Playlist: Welcome your inner goddess med bland annat shaktiyoga.
Workshop
10 min

Yoga with

Vad är ett yoniägg och hur kan vi använda det i yogan, och hur används det inom hormonyoga?

Klass
20 min

Yoga with

Activate the feminine frequency of the heart for love, compassion, forgiveness and joy.

Klass
20 min

Yoga with

A sensual practice to awaken the feminine body and summon the current of Shakti that lives within.

Klass
30 min

Yoga with

Energilåsen är en stor del av hormonyoga, här utforskar vi dem tillsammans.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Om Cinna Brahme

Cinna Brahme undervisar i vinyasa, feminine flow, yoniyoga och yinyoga. Cinna har en stor passion för vår kropps intelligens – när vi lär oss att bli mer lyhörda för kroppens signaler så finns nästan alla våra svar här. Vad händer när du börjar lyssna inåt alltmer? Vilken rörelse längtar kroppen efter? I Cinnas klasser finns en stor dos av inkännande och mjukhet men också plats för ett kraftfullare dynamiskt flöde. För mer info om Cinna, yoniyoga och kommande klasser/workshops, kika in på hennes hemsida. Du hittar även Cinna på Instagram och på Facebook.

Foto: Jodie Louise @iamjodielouise

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]