Yoga of Hope 2020 – yoga till förmån för Barncancerfonden

23 september 2020 | Av Yogobe

För tredje året i rad är Yogobe stolt samarbetspartner till Barncancerfonden och Yoga of Hope, som i år arrangeras den 13-15 november 2020. Yoga of Hope är ett evenemang för dig som vill yoga och på samma gång bidra till den livsviktiga barncancerforskningen. Frida Wirsén var en av fjolårets arrangörer – i denna intervju kan du läsa om hennes tankar om Yoga of Hope och hennes tips för dig som vill arrangera en klass.


Bidra till barncancerforskningen genom Yoga of Hope

Varje dag drabbas barn av cancer. Barn som tas ifrån sin möjlighet att vara just barn och allt vad det innebär. Lekplatser, skola och bus byts ut mot vita väggar, sjukhussängar och behandlingar. Vägen mot att utrota barncancer, vilket är Barncancerfondens vision, består av forskning, utbildning och samarbeten.

Idag överlever mer än 85 procent av alla barn med en cancerdiagnos i Sverige, och det är mycket tack vare den forskning som Barncancerfonden möjliggör. Genom att delta i ett eller flera Yoga of Hope-event kan du också vara med och bidra till detta otroligt viktiga ändamål och du som är yogalärare eller driver yogastudio kan arrangera en yogaklass och samla in pengar tillsammans med dina elever. År 2019 arrangerades över 170 yogaklasser runt om i hela Sverige och tillsammans samlades hela 528 892 kr (!!) in till Barncancerfondens viktiga arbete.

En av fjolårets arrangörer, Frida Wirsén, lyckades på en Yoga of Hope-klass samla in drygt 20 000 kr som oavkortat gick till Barncancerfondens viktiga forskning. Vi ställde några frågor till Frida här:

Varför ville du arrangera en Yoga of Hope-klass?

– Som yogalärare ser jag möjligheten att göra min del för att bidra till den viktiga forskningen inom Barncancerfonden. Många kan tro att det finns massa pengar inom forskningsvärlden, men det är helt tvärtom. Jag arrangerade en Yoga of Hope-klass för att informera om forskningens viktiga arbete. Jag ville skapa ett event som var kärleksfullt, öppet för alla känslor och en plats där vi kan – som ett gemensamt community – bidra med det vi har. För att kunna skapa förändring. För att tillsammans kan vi förändra, så att barn i framtiden ska få vara barn.

Varför tycker du att Yoga of Hope är ett viktigt evenemang?

– Utöver det ovan, så är Yoga of Hope viktigt för att det skapar hopp. Det blir en plattform där vi genom yogan kan stötta varandra och få känna alla våra känslor tillsammans. Det är vi som vuxna som tillsammans ska ta ansvar för att bidra så att forskningen får de resurser som är nödvändiga.

Har du några tips för framtida Yoga of Hope-arrangörer?

– Alla kan skapa en Yoga of Hope-klass, liten eller stor spelar ingen roll. Var tydlig med vad du vill förmedla, gör det lilla extra så att din klass känns exklusiv. Ett tips är att inte vara blyg, hör av dig till din lokala tidning och radio för att sprida ordet och berätta att även om man inte deltar på klassen så kan vem som helst fortfarande bidra. I år är det ett speciellt år med tanke på rådande situation, och det är viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Var kreativ, tänk utanför boxen, kanske du kan göra en digital insamling i år?

Frida Wirsén är utbildad yogainstruktör och håller events, klasser och företagsklasser. Utöver sitt yogaengagemang arbetar Frida som projektledare inom forskning vid Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete på Örebro Universitet.

Mer information om Yoga of Hope och om hur man anmäler sig som deltagare eller arrangör hittar du här.

Fotograf: Barncancerfonden

Läs mer om yoga och cancer

Videotips med yoga och meditation för kropp och själ

Klass
30 min

Yoga with

Utforska dina värderingar i ett flöde med utrymme för reflektion.

Klass
10 min

Meditere with

A meditation to practice more loving kindness and compassion for yourself.

Foredrag
10 min

Meditere with

Vad innebär compassion och hur kan du öva upp din medkänsla och använda dig av den?

Klass
15 min

Yoga with

En yogasaga för att bli medveten och tacksam om din kropp.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid. Klicka här och kom igång direkt!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]