Så skapar du semesterkänslan trots jobb i sommar

02 juli 2023 | Av Yogobe

Jobbar du i sommar? Här delar vi med oss av sju knep som kan hjälpa dig att ändå skapa en skön semesterkänsla! 


7 tips för att få semesterfeeling för dig som jobbar

För alla är inte sommar = semester, men det innebär inte att det inte går att få känna den där härliga semesterkänslan ändå. Här är sju sköna knep för dig som jobbar i sommar: 

1. Skapa en ny morgonrutin
Att bryta vardagsmönstret med en ny morgonrutin ger dig något att se fram emot redan kvällen innan. Kanske gå upp lite tidigare så du hinner njuta av sommaren innan jobbet? Ett dopp i sjön, morgonyoga i det gröna eller lång, lugn frukost med en god bok. Välj något som får dig att må som en sommardag. 


2. Ta semester från sociala medier
Om du har semesterlängtan kanske inte flödet med semesterfirare är det bästa att spendera tid på just nu. Ta en paus från sociala medier, eller i alla fall dra ner på tiden, och lägg den tiden på att faktiskt njuta av sommaren när du är ledig. 


3. Meditera
Så lite som 15 minuter meditation ger samma hälsoeffekter som en semesterdag! Så planera in en kvart för att sitta i stillhet varje dag – det är bara 1 procent av din dag! Tips – kolla in vår playlist 15 minuter – meditation som är fylld med sköna meditationsklasser av olika slag. 


4. Lunchlåda?
Fyll den med mat som får dig att tänka på strandhäng eller en parkpicknick – kanske en matig sallad eller bananpannkakor? Om du har möjlighet, ät lunchen utomhus och avsluta gärna med en glass eller lite jordgubbar för riktig sommarfeeling.


5. Semestra i små doser
Vad är semester för dig? Kan du portionera det i mindre doser? Gå på restaurang och ta ett glas vin efter jobbet. Kanske en weekendresa, workshop eller campinghelg. Eller varför inte turista i hemstaden – finns det något nytt du kan upptäcka? Tips – på Yogobe Marketplace hittar du kurser, resor och event med Team Yogobe samt våra ambassadörer och partners. 


6. Prioritera din sömn
Se till att sova ordentligt, en utvilad känsla hör semestern till och genom att prioritera sömnen lite extra kanske du kan uppleva den med, trots jobb. Kanske kan du bädda med extra härliga lakan för att skapa lite hotellkänsla? Om du har svårt att sova – spana in vårt Sömnprogram. Och en  yoga nidra är guld om du behöver en vilopaus under dagen. 


7. Ta dig ut i naturen
Gå och cykla till och från jobbet. Luncha på uteserveringen eller i parken. Ta ett dopp, en tur i skogen och låt solen få kyssa ditt ansikte så ofta du kan. Att vara ute i naturen är bra för oss på många sätt och är ett perfekt sätt att varva ner efter jobbet. Tips – testa skogsbad


En skön sommar önskar vi på Yogobe! ☺

Övningar online – yoga och meditation för en skön sommar, trots jobb

Ny
30 min

Yoga with

Väck kropp, sinne och energi med ett skönt flöde, shaking och andning.

Ny
30 min

Yoga with

Ge kroppen närvaro och cirkulation för att lättare komma till ro på kvällen.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här för att komma igång direkt!

Lästips

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]