Skönt häng på Prana Festival utlovas

17 august 2017 | Av Yogobe

Yogatält, musikscener, SUP yoga på kanalen, food trucks, tält med utställare. Ja, detta är några av alla saker våra kompisar Prana Festival erbjuder på årets stora yoga- och musikfestival 9-10 september i Göteborg. Och ja, Yogobe finns ju som alltid på plats där det roliga händer. Läs mer och boka biljett till rabatterat pris. 


En av årets nyheter är Slackline, en aktivitet som stadigt växer inom Sverige och under festivalen har du möjlighet att prova denna spännande sport. Lite klurigt men väldigt roligt. Stel eller smidig, alla kan utmana sig själva! En annan nyhet är att SUP yogan ingår i biljettpriset, följ med på en klass på kanalen för att uppleva något nytt och lekfullt.

Yogobe på festivalen
I vanlig ordning finns många av lärarna från Team Yogobe med i startfältet av inspirerande och duktiga lärare, se vilka klasser de håller i listan nedan. Dessutom kommer delar av Yogobe Crew, vi bakom spakarna, finns på plats i vårt tält vid Trädgår'n. Fina erbjudande på både prenumerationer och i vår shop utlovas. Och kramar och massa härligt prat såklart. 

Köp biljetter med Yogoberabatt
Om du upp ger rabattkod YOGOBE får du 200kr i rabatt när du bokar båda både lördag och söndag. Läs mer och boka dina biljetter här!



Klasser med Team Yogobes lärare

Elaine de Souza
Lördag, 10:30 - 12:00 Inversion 102
Plocka isär och sätta ihop. Sätta ihop och plocka isär. För lyckade inversioner behöver du kunna göra båda delarna. Vinyasa flow för föreberedelse av huvud, underarm och handstående. Likheter och olikheter. Hur du tar dig från nybörjare till avancerad. Handleder, underarmar, Aligment, ben fötter och Core. Ett måste för dig som vill ha koll upp och ner.

Söndag, 17:15 - 18-15 Soul Sweat
Yoga dig 360 grader runt på mattan. En dansant och dynamiskt Vinaysayoga med fokus på kreativitet och kontinuerligt flöde. Styrka, rörlighet och balans i lekfulla och utmanade flow med rullande höfter, skuldror och tvistar. För båda nybörjare och avancerad Yogi, med gradvis pedagogiskt uppbyggnad. Kom som du är.

Emma Öberg
Lördag, 10:30 - 12:00 Inner strength to have the courage to love
Kom och njut av en vacker upplevelse med kundaliniyoga och livemusik. Ett pass där vi aktiverar inre stabilitet så att vi kan ha modet att vara expansiva, öppen, känsliga, flödande och ett instrument för kärlek. En upplevelse som kan hjälpa dig hitta modet att leva i det öppna hjärtat! Leva fullt ut! Vi kommer att arbeta med fysisk rörelse, andning, mantra för att guida hela vår varelse, sinne, kropp, känslor in i synkronisering med vårt sanna jag.

Söndag, 15:45 - 16:45 Emancipate yourself from mental slavery
Det här är en kraftfull work shop där vi jobbar med tekniker som när du gör dem regelbundet kommer att hjälpa dig att bli minder reaktiv i sinnet. Dvs inte lika driven av impuls och rädsla i ditt handlande, utan mer kapabel att ta egna beslut utifrån kärlek och empati till dig själv och andra. Helt enkelt följa din inre kompass och vad ditt hjärta guidar dig till. Vi jobbar med att stärka prefrontal cortex som hjälper dig hålla starka känslor, etablera inre lyssnings tekniker så du kan hitta självkännedom runt dina reaktions mönster och vi umgås i meditation med våra känslor och behov. Det här är en klass som ger dig viktiga nycklar för livet och möjlighet att vara en ljus kraft i en orolig värld.

Jennie Liljefors
Söndag, 17:15 - 18:15 Anusara yoga – “Aligne to release”
Inspirerade av ”mantrat" ”Inner body bright-outer body soft” riktar vi vår andning dit vi inte har andats på ett tag. Med andetaget når vi djupt in i höfterna och till den ofta stela bröstryggen, axlar och skuldror. Ställen där mycket emotionella spänningar kan sätta sig. Vi öppnar upp med andetaget för att släppa på tyngd, spänningar och trötthet. För att locka fram lust, kreativitet.

Johanna Alvin
Lördag, 09:00 - 10:00 Be here now
En vinyasa flow klass där du får landa i alla delar av dig, i alla dina styrkor. Kärlek och utmaning till höfter och axlar och möjlighet att vrida och vända och byta perspektiv i allt det som är föränderligt. I en mandalasekvens bjuds du in i en kommunikation med dig själv och med din omgivning för att vara - här och nu.

Johanna Andersson
Lördag, 15:00 - 16:15 Global Yoga P.Power

Pussy Power eller Shakti, som vi ofta hör talas om i yogan är en enrom kraft som vi alla föds med. När vi är i kontakt med denna kraft flödar lust och lek men även makt och kraft! Tyvärr har många av oss inte kontakt med denna kraft. I årtusenden har den feminina energin smutskastats och frikopplats från sin källa. Yogan är ett instrument som kan hjälpa oss återfinna denna starka kontakt. Välkommen till en fysisk klass med fokus på det meditativa där du slutar be om ursäkt för dig själv och lever livet utifrån lust :)

Söndag, 15:45 - 17:00 Global Yoga Relax - Come Fall
Följ med mig på en resa, där dina subtila sinnen kommer att ta dig djupare. Med tekniker som skapar en djup känsla av lätthet, styrka och union i den mänskliga formen. Under ytan finns en kraft som ger dig, utövaren, möjligheten att vara din egen största lärare. Expandera, integrera och möjliggör för medvetenhet in i dina djupaste lager, det är vad denna resa handlar om!

Josefine Bengtsson
Lördag, 13:00 - 14:15 Free flow yoga
I Free Flow har vi Vinyasayogan som bas men släpper prestation, perfektion och det där med att nå ett framtida mål för att istället helt landa i vår kropp - känna hur den känns på insidan. Yoga kan ibland upplevas väldigt strikt vilket kan vara skönt men också leda till prestationsångest. Till härlig musik och delvis med ögonbindlar på leker vi med olika positioner och tekniker med inställning att alla kan yoga och meditera. Det finns oändligt många olika tekniker som alla ger samma härliga effekter – vi kommer ner i kroppen, känner harmoni i sinnet och får en lite djupare förståelse om oss själva. Det här är inte något vi kan läsa oss till, se någon annan utföra eller förstå med vårt intellekt - vi måste istället prova oss fram och känna det i vår egen kropp. Under denna klass mixar & matchar vi traditionell yoga med andra spännande tekniker - och detta på ett lekfullt sätt.

Söndag, 14:00 - 15:00 Free dance meditation
I Free Dance Meditation låter vi huvudet ta en paus för att istället helt landa i vår kropp - känna hur den känns på insidan. Till härlig musik och med ögonbindlar på leker vi med rörelser, rytmer & varandra för att släppa prestation, perfektion och det där med att nå ett framtida mål. Yeah, låt oss skapa magi tillsammans!

Kitty Strand
Lördag, 20:00 - 21:00 Månens dans med himlens stjärnor
Bjud in kvällens energi till dig själv på din yogamatta. Omfamnad av mörkret men fylld av ditt inre ljus. Väck känslan inom dig av ren romantik: Facklornas ljus, levande sång och gitarr, magiska små klockor och andra instrument. Kvällens dofter från trädgårdsföreningen runt omkring dig. En vacker och mjuk avrundning på dagen: med lätt kvällsflöde och sköna lugna positioner mest liggande och sittande. Samuel Sjunnesson - tablas, udu, bjällror, klockor och annat slagverk.

Söndag, 12:00 - 13:15 TRÄDENS POWERDANS med SOLENS PASSION
Free your MIND & the rest will follow. En fysiskt tuff yogaupplevelse med levande, intensiv DJ musik. Spräng dina bojor ute i naturen för att uppleva frihetens magi båda fysiskt och mentalt. När du blir så närvarande att du blir helt frånvarande. KREATIVT flöde från början till slut. Var beredd för åska som överraskar dig. Var beredd för tunga regndroppar som får dig att skratta. Var beredd för regnbåge som smälter ditt hjärta. ALLA är välkomna! Medverkande: Susanne Svensson – DJ

Monika Björn
Lördag, 17:00 - 18:15 Strong and Stable (Soft and Supple)
En vinyasaklass till musik som inspireras av 4 S: "strong, stable, soft & supple”, fritt översatt: "stark, stabil, mjuk och smidig”. Monika ledsagar dig genom ett kreativt flöde som inspirerar dig till att hitta dina egna utmaningar, din egen ”edge”, vare sig den är fysisk eller mental. Ibland behöver vi vara starkare och ibland mycket mjukare. Ibland sitter motståndet i kroppen - och ibland sitter det i knoppen. Att obesvärat kunna skifta mellan dessa lägen, stark och mjuk, ger en stabil och smidig praktik.

Pål Dobrin
Lördag, 17:00 - 18:30 Hjärtats förmåga
FOKUS! och medkänslan. Hur kan vi leva mer från hjärtat och inte fastna så mycket i tankarnas värld? I en värld som framställs som allt mer otrygg är kultiveringen av hjärtats förmågor ett konstruktivt sätt att skydda sig från lidande och motverka hatets krafter. I denna klass får vi både pröva på övningar och ta del av teori som hjälper oss att bättre förstå kvalitéerna vi behöver utveckla för att kunna vidga cirkeln av människor som får plats i våra hjärtan.

Se hela programmet här!

Håll dig uppdaterad! Följ gärna Prana festival på Facebook och Instagram: @pranafestival.

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]