Njut mer och gör mindre måsten

08 juli 2018 | Av Rosanna Gatti

Vad ger dig energi? Att gapskratta med dina vänner, att hänga på landet, att yoga och röra på kroppen? Vad det än är, ta dig tid att njuta i sommar!


Fyll på och rusta upp

Dags för en efterlängtad semester? Glöm inte att behålla dina god vanor som får dig att må bra. Yoga handlar inte om hur mycket du gör, utan snarare att du gör något ofta, regelbundet, gärna lite varje dag. En liten stund på yogamattan får oss att varva ner och successivt sänka tempot, det är just när vi är lediga som vi har störst möjlighet att fylla på och rusta upp oss inför hösten och vintern. Ta några djupa andetag, vänd fokus inåt och öva på att bara vara.

Väck dina sinnen - njut mer och gör mindre måsten. Umgås med människor som fyller dig med god energi, det finns inget som minskar stress mer än ett riktigt hjärtligt gapskratt. Fyll på kroppen med näring ge dig själv din fulla uppmärksamhet.

Nyfiken på att få in en ny vana?
Yogan kan vara ett bra sätt att hämta tillbaka utlånad tid och energi, tid att balansera upp undertryckta behov av sömn och vila. En tid att bara få vara och en god vana att underhålla även under semestern. Hos bland annat Yogobe har du nu möjligheten att fortsätta din yogapraktik under sommaren, eller varför inte passa på att hitta tillbaka till den om du har haft ett uppehåll!

Ledigheten är det ett perfekt tillfälle att få in en ny vana och en bra period att fortsätta sin yogapraktik då det ofta finns mer tid att göra något för sig själv. Ett av de bästa sätten att få ner dig själv på jorden igen är att förlänga utandningen. Så fortsätt med dina goda vanor oavsett om du spenderar din lediga tid på landet, altanen, båten eller utomlands. Du behöver bara din kropp och andning som verktyg, något du bär med dig överallt.

Kom ihåg att det är upp till dig att skapa möjligheter till träning. Ha en underbar sommar!

Lästips

Videotips

Klass
15 min

Meditere with

Stående lekfulla rörelser – checka in med och lyssna på kroppen och rör dig fritt, utifrån vad som känns skönt.

Klass
10 min

Yoga with

Ta hand om din ryggrad i alla olika plan i en kort och skönt flödande solhälsningssekvens. En energiboost för hela ryggraden!

Klass
60 min

Yoga with

Give your body valuable time to heal by simply taking a moment to stop, relax and rest.

Klass
5 min

Puste with

Stressa av med djupa andetag, en enkel andningsövning som gör att andningen känns lugn och skön med Anna Gordh Humlesjö.

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 7 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Rosanna Gatti

Rosanna är yogaläraren som brinner för att göra yogan enkel och lättillgänglig med glädje som utgångspunkt. Med ett fokus på återhämtning och teknik får hon människor att känna sig trygga, sedda och lite mer harmoniska än innan de klev på yogamattan.

Les mer