Yoga dig genom motståndet 

27 januar 2019 | Av Marta Barbu

Har du tappat motivationen någonstans under din yogaresa? Först och främst: ingen fara, det händer oss alla. När det är tufft att hitta motivationen till yoga brukar jag ställa mig frågan "Varför?" Här delar jag mina tankar om både sorg och motivation – och ger dig en utmaning med solhälsningar!


Försök att inte döma dig själv

Och frågan om varför jag tappat motivationen då? Jag försöker svara ärligt och med acceptans inför mig själv - det är enkelt att falla in i etiketter som "lat" eller "inte bra nog".

Som yogalärare kan det komma upp tankar kring hur jag bör vara, hur min praktik ska se ut - "Jag är ju yogalärare..." Dessa tankar skapar fler hinder än möjligheter. Livet är inte konstant, det går upp och ner och då påverkas vad som händer på mattan! För snart ett år sedan förlorade jag min pappa, och inte visste jag att bearbeta sorg är så energikrävande. Kanske någon känner igen sig? Att sorgen liksom sätter sig i kroppen och resulterar i en överväldigande trötthet och motvilja till rörelse. Vad som helst för att fly nuet, livet rullar på, andras behov sätts framför de egna.

Jag vet att jag har mycket att vinna på ett liv med rörelse. Men varför är det så svårt att få till yoga? Är slöheten ett tecken på att jag ska bli bättre på att vila? Är det egentligen yoga jag behöver istället för den där tredje koppen kaffe?

Du som liksom jag sitter fast i hjulspår. Du som liksom jag bär på sorg eller annan börda som gör kroppen för tung för att röra dig. Tillsammans blir vi starkare. Jag utmanar dig att göra tre solhälsningar och reflektera över hur det känns. Vart ligger motståndet? Rör på kroppen. Dela gärna med dig i våra Fb-communityn beyoga365 och YOGAMOM365 om hur det känns!

Med värme, Marta

Videor du kanske gillar

Tekniske tips
10 min

Yoga with

Lär dig solhälsningarna, en serie rörelser som ingår i många yogaklasser, från grunden och hitta din favorit.

Klass
5 min

Yoga with

En alternativ solhälsning för alla, stående med stöttning av en stol.

Klass
10 min

Meditere with

Skapa utrymme och plats både på insida och utsida.

Klass
10 min

Yoga with

Ta hand om din ryggrad i alla olika plan i en kort och skönt flödande solhälsningssekvens. En energiboost för hela ryggraden!

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 7 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Lästips

Marta Barbu

Marta har yogarötterna i ashtangayoga men inriktar sig numera alltmer på gravidyoga samt mamma-babyyoga. Hon är en av Yogobes hängivna och inspirerande ambassadörer.

Les mer