Gör det enkelt för dig att nå dina mål

09 august 2022 | Av Yogobe

Har du drömmar och mål men fastnar i prestation och kommer inte dit du vill? Här får du tips på hur du kan sluta krångla till det – och börja njuta dig fram till dina mål



Att sätta mål och inspiration och inre motivation till nya vanor 

Att ha drömmar och mål är otroligt viktigt för att vi ska utvecklas och lära oss nya saker, oavsett om vi når dit eller ej – Dream big and reach for the stars! Så länge det ger dig energi och får dig att utvecklas, utan tidspress och prestationskrav är mål en positiv drivkraft. Men ibland är det lätt att vi tappar fokus på vad som är viktigt och prestationen får ta överhanden.

I takt med att vi ställer högre och högre krav på oss själva i ett samhälle där prestation, snabba beslut och ett ständigt informationsflöde dominerar, blir många av oss alltmer omedvetna om vad som egentligen är bra för oss. Vi tappar helt enkelt kontakten med oss själva och går mer på vad vi "bör" göra, och hur vi "ska vara" och se ut.

När vi sedan försöker komma in i nya vanor och bryta dessa mönster är det lätt att om och om igen falla tillbaka till det där bekväma, lättillgängliga beteendet som vi vet hur det funkar, och inte behöver lägga någon energi på att klara av. Vi behöver inre motivation – och en rimlig färdplan.

Ta hjälp av mental träning för att nå mål och önskade lägen i livet.

Tips för uppnåbara mål 

  • Keep it simple!: Det är lätt att göra det svårare för sig än det egentligen är genom att sätta skyhöga mål, köra på som en ångvält för att sedan krascha rakt in en vägg av motstånd.
  • Bryt ner målet i delmål: Stanna upp, ha inte så bråttom. Bryt ner det stora målet i delmål, börja i liten skala och accelerera sedan långsamt – öka takten steg för steg. Det är nyckeln till att skapa goda rutiner och vanor som hjälper dig att nå dina mål på ett tryggt och utvecklande sätt.
  • Sätt en hållbar plan: Om planen inte är applicerbar i din vardag är risken väldigt stor att du inte når målen. Ta hjälp av frågorna nedan för att reflektera över vad som är rimligt och görbart.

Hjälpande frågor för mål och intentioner

  • Är det rimligt? Är detta något som fungerar i mitt nuvarande liv, eller kan jag göra förändringar så det passar in? Är det något jag verkligen har tid med eller behöver jag sänka kraven lite?
  • Hur lång tid kan det tänkas ta att nå målet? Behöver jag bryta ner det i mindre delar för att nå dit?
  • Är det tillgängligt? Finns förutsättningarna för att jag ska kunna genomföra det jag önskar? Vad behövs?
  • Ger det mig energi? Är detta något som ger näring till min kropp och själ, eller kommer det i själva verket dränera mig?
  • Är det verkligen bra för MIG? Är detta något jag faktiskt behöver, eller är det något annat som gör att jag kämpar för detta? Ska jag kanske börja i en annan ända för att återvända senare och då utvärdera situationen igen?

Lästips för motivation till goda vanor

Övningar och klasser online för intentioner och mål

Playlists:

Foredrag
15 min

Grow with

Lär dig skapa attraktiva målbilder som du också kommer att kunna nå.

Workshop
45 min

Yoga with

Ta dig genom dina vardagliga hinder istället för att skjuta dem framför dig.

Workshop
15 min

Meditere with

Grab a pen and paper and get ready to commit to this affirmation.

Foredrag
20 min

Meditere with

Vad strävar vi efter och vad är definitionen av lycka?

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]