Yin – anpassa praktiken där du är 

06 desember 2017 | Av Yogobe

"Jag tänker att vi alla behöver forma vår yoga till det vi är i behov av, nu, nu, nu. Det vi på riktigt själva behöver..." Jag vill här uppmuntra dig till att landa i vad du behöver, för att faktiskt våga möta det som väntar.


Yinyoga för att landa i dig själv

Tänk om vi kunde exkludera bruset vi har runt omkring oss emellanåt, om vi kunde pausa omvärldens information, åsikter och konstanta flöde för att istället landa i oss själva. Det vi är, det vi tycker, vad vi själva tänker. Forma oss vår egen bild av oss själva och våra behov som existerar i nuet. För det är så lätt att ryckas med i karusellen av andras uppfattning, av dåtiden och av framtiden.

Jag tänker att vi alla behöver forma vår yoga till det vi är i behov av, nu, nu, nu. Det vi på riktigt själva behöver, inte det vi tror att andra skulle säga att vi behöver, eller på det sätt andra tycker att det ska vara… Det jag vill säga är att mitt sätt är inte ditt sätt. Jag tror inte riktigt på regler inom allt, inom yoga, i livet. Jag tror en del regler begränsar oss i att uppleva och leva inifrån och ut, och utifrån de vi är, de förutsättningar och behov vi har. Så istället för att rama in allt, sätta stämplar på vad det är och hur det ska vara för att vara rätt hoppas jag vi kan känna mer inåt och utan definition ge oss själv av det vi behöver mest. Vara nu.

När jag kör yinyoga kanske jag låter vissa delar vara lätt rörliga och dynamiska som tillval för att sedan kunna stanna helt stilla. Men oftast låter jag min yin vara riktig jäkla yin. Om det är min egen praktik så vill jag gärna ha min yin tyst, ensam, avskalad och nästan brutalt ”in my own face”. Jag behöver den, i en värld, i ett samhälle där så mycket handlar om prestation, krav, måsten, borden och allt möjligt och omöjligt att ta ställning till. Jag behöver yinyogan men det är inte alltid jag tar mig tiden till den, tar mig tiden till mig själv. Jag tror någonstans att motståndet sitter i att möta mig själv de perioder när det inte bara är ett lugn jag möter i själen, så där in my own face…

Det jag behöver mest just nu är yin, som är (för mig) riktig (jäkla) yin. Det och modet att landa och faktiskt möta det som väntar. Vad behöver du? Nu?

Kram Elin

Lästips om att stanna upp

Yinyoga online för att landa i dig själv

Ny
30 min

Yoga with

Fokusera på mage samt framsida och insida ben och utforska jordelementet, för sensommar och tidig höst.

Klass
30 min

Yoga with

Återhämta dig med yinyoga med fokus på inversioner och vila i din kraft.

Ny
45 min

Yoga with

Skapa utrymme att lyssna och ta emot.

Klass
20 min

Yoga with

En mjuk omfamning av dina höfter med fokus på vila och återhämtning.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar – klicka här och kom igång direkt!

Elin Wennman

Med sin sprudlande personlighet, gedigna utbildningsbakgrund och över 10 år i träningsbranschen har Elin blivit en uppskattad och kunnig konceptutvecklare, utbildare, instruktör och personlig tränare.

Les mer