Avslappning – en riktig mirakelkur

18 mars 2019 | Av Emma Öberg

Det är lätt att skippa avslappningen och rusa vidare – men prova; utan någon ansträngning kan du få ut mer av det du redan gjort. Du vilar dig till bättre hälsa helt enkelt. Avslappning är lika viktigt som ansträngning, här berättar jag varför! 



Lås upp ditt nervsystem

När du slappnar av efter yogan integrerar kroppen det du lärt den. Och effekten av yogarörelserna fördjupas och blir mer bestående. Kroppen minns bättre den förändring du gjort. För nervsystemet är det också viktigt att hitta in i avslappning så kroppens återhämtande och återställande funktioner kan aktiveras.

Många gånger när vi stressar mycket låser sig vårt nervsystem i ett ”på-läge”. När vi går så under en längre tid får vi utbrändhetssymtom: trötthet, humörsvängningar, spändhet, stressmage, huvudvärk, närminnesförluster och så vidare. Genom att växla mellan ansträngning och avslappning kan du lära kroppen att komma tillbaks till en naturlig växling mellan på och av. Det ger kroppen ökad hållbarhet.

Så ge dig själv en härlig stunds avslappning efter dina rörelser; det tar inte lång tid och är inte jobbigt men det fördjupar effekten av din yoga, träning och ger dig tillgång till mer kraft och glädje.

Läs mer om effekterna av återhämtning här

Videotips för avslappningsövningar

Klass
10 min

Yoga with

En skön rörelsepaus för att landa i kroppen när som helst under dagen.

Klass
10 min

Puste with

Shitali Breath - A breathing technique to cool down body and mind, with Amir Jaan.

Foredrag
10 min

Puste with

Att hitta tillbaka till andningen är en nyckel i vår läkningsprocess, med Jennie Liljefors.

Klass
15 min

Yoga with

Calming and restorative – two resting postures to de-stress.

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Emma Öberg

Emma driver retreatgården Yoga Managalam och är internationellt diplomerad yogalärare, yogaterapeut och gongmästare.

Les mer