Stärk din core

25 mai 2019 | Av Yogobe

Core är en engelsk term som betyder ”kärna” och vår core är vårt centrum för styrka och balans i kroppen. Coreträningen fokuserar på övningar som skapar styrka och stabilitet i området runt främst mage och rygg där vi ofta är svaga. En stark core är viktig för såväl hållningen som för en skadefri kropp och ökar vår kroppskännedom och stärker de muskler vi behöver i vardagen.


En stark core ger en bättre hållning

Coreträningens syfte är att bygga upp ett starkt och flexibelt muskelparti runt och inuti mage samt rygg vilket är bra för vår hållning och de problem som ett stillasittande liv kan ge. Coreträning kan se olika ut beroende på vilken träningsform du utövar. Vanligtvis jobbar du mest med mage, bäcken, bål och nedre delen av ryggen. Några vanliga coreövningar är crunches, situps, plankan och navasana (båten) som är en vanlig magövning inom yogan. Ett corepass kan vara alltifrån några minuter till över en timme.

De flesta av oss spenderar våra dagar framåtlutande och skulle må bra av att förbättra vår hållning och stärka de muskler vi behöver i vardagen. Coreträning passar både nybörjare och vana träningsutövare som vill ha stabiliserande och rehabiliterande träning.

Fördelar med en regelbunden coreträning

  • Bidrar till bättre kroppshållning
  • Ökar stabilitet och balans i kroppen
  • Stärker ryggen och musklerna runt om och kan hjälpa mot ryggont
  • Stärker magmusklerna
  • Ger en ökad kraft även i övriga kroppsdelar genom ökad stabilitet

Videor för din core

Klass
5 min

Yoga with

Yoga wheel: Stärk core & balans med yogahjulet.

Klass
5 min

Trening with

Intensiv träning där du får arbeta med alla lager av dina magmuskler.

Klass
10 min

Yoga with

Slipa på hållningen och stärk upp – länka samman en uthållig core, rörliga höfter och starka axlar i ett enda flöde.

Klass
20 min

Yoga with

Flöda, känn med dig själv, mjuka upp ryggraden och stärk din core.

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Mer intressant läsning

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]