Sommaryoga under semestern

01 juli 2018 | Av Pia Wallberg

Sommaren är här och du har tid med allt du vill göra! Eller? Den här tiden på året är det inte läge att ha en för lång att-göra-lista – fokusera istället på lite tid med dig själv varje dag. Kanske till och med för att göra ingenting. Det är yoga om något. Häng med på en sommar av yoga, rörelse, och att bara vara!


Livet blir lättare under sommaren

Sommar, sommar, sommar….sol, bad, bruna ben, jordgubbar och vila!

Det är få saker som slår den svenska sommaren och allt vad den erbjuder. Trots att det inte alltid är sol och att temperaturen bitvis kan jämföras med julafton, så är ändå alltid ljuset med oss. Livet blir lite lättare när vi slipper vinterkläder och kvällar som aldrig blir mörka ger en känsla av att dygnet, till skillnad mot på vintern, är dubbelt så långt.

Det är lätt att boka upp ledigheten med allt vi har längtat efter under resterande delen av året och att semestern blir en lång ”att göra lista”. Många av oss är bara lediga ett par veckor och vips är hösten här och ännu en lång vinter väntar och vilan som vi så väl behövde uteblev.

Det är naturligtvis inget fel med att ha en ”att göra lista” på sommaren, tvärtom så kan det vara bra att ha en viss struktur. Det som däremot kan vara en fara är att listan blir för lång och att innehållet innebär en massa måsten så att du inte hinner med att återhämta dig.

Boka tid med dig själv i sommar

Mitt tips är att på din ”att göra lista” boka in lite tid för dig själv varje dag. Naturliga ljud som vågor mot en klippa, vinden i trädkronorna och fågelsång har alla har en lugnande effekt på kroppen. En stund på mattan med yoga, reflektion och återhämtning kan rädda en hel sommar så att du kan njuta av umgänge och av allt annat som du önskar göra när du är ledig och dessutom ha ork över när semestern är slut.

Ibland kan det vara svårt att spontant ta sig den tiden som man kanske behöver eftersom det kan uppfattas som egoistiskt när man drar sig undan. Lite planering och ”tydlighet” brukar hjälpa och när man väl sagt vad man behöver för att fungera och ladda batterierna så brukar de flesta acceptera det.

Det är ju faktiskt så att med lite yoga i kroppen blir vi bättre versioner av oss själva.

Här på Yogobe finns så många fina klasser och alla klasser har en tidsangivelse som kan göra det lättare för dig i förhandlingarna med dina nära och kära. Kanske kan du till och med få med dig någon av dem på ett pass!

Ha en riktigt härlig sommar, så ses vi på mattan!

Lästips under sommaren

Videotips för din yoga i sommar

Klass
20 min

Yoga with

Låt mossan bli yogamattan och sjunk in i olika yinyogapositioner som passar extra bra i skogen.

Klass
20 min

Yoga with

För ALLA som vill utforska yoga på ett lugnt och skonsamt sätt.

Klass
30 min

Yoga with

Ett kort yogapass som är ett perfekt komplement till din övriga träningsrutin.

Workshop
20 min

Yoga with

We dive into the physical and energetic body and discover three of the Bandhas.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar utan bindningstid – kom igång direkt här!

Pia Wallberg

Pia är utbildad inom flera olika yogatraditioner och andra träningsformer. Hon har även studerat med några av världens främsta yogalärare och driver Sattva Yoga.

Les mer