Power boost, tänd din inre glöd - Del 4

26 mars 2017 | Av Kitty Strand

Gå via dina muskler för att hitta in i ditt center, in i dig själv. Det är vad jag vill att du fokuserar lite extra på den här sista veckan på temat där jag vecka för vecka, kapitel för kapitel, inspirerat dig till att skapa energi och kraft. Jag har hållit lyktan som visat riktningen, men genom att tända din inre glöd lyser du själv upp vägen framför dig, där du genom att lyssna inåt och aktivera din kropp lär känna dig själv lite mer, dag för dag. 



Detta är en del av temamånaden Power Boost - Tänd din inre glöd i BEYOGA365. Låt mig få guida dig dig här i bloggen, i min videobok, KittYoga Power Book och på Facebook. Tillsammans skapar vi kraft inifrån och ut för att skapa energi i mörkret och tända vår inre sol. Ta del av introduktionen till månaden här. 

Vecka 4 (av 4) – Via dina muskler in i dig själv

Det är lätt att vi separeras mer och mer från oss själva när det händer för mycket runt oss. Vi drunknar i all information från vår omvärld. Alltid för mycket att göra, för mycket att hinna med. Den här veckan vill jag uppmuntra dig till att se mina sekvenser som hjälpande kanaler tillbaka till dig själv, för att återskapa din inre balans.

Genom att flirta med musklerna får du direktkontakt med dig själv. Det blir enkelt och naturligt att känna dig jordnära samtidigt som lårmusklerna skriker. Eller lika lätt att hitta till din kärna, till din mage, när du börjar flirta med magmusklerna. Genom att välja att söka kontakt med den fysiska kroppen hamnar du helt plötsligt i nuet, hemma hos dig själv, där du väljer att stanna. Kvar i din meditation.

Välj att öppna dörren till din fysiska kropp, den i sin tur kommer hjälpa dig att öppna dörren till dig själv mentalt. Låt det hända med din MEDVETENHET.

Veckans utmaning

Fokusera denna sista vecka av min Powermånad på att verkligen flirta med dina muskler, ge dem en extra powerboost! Nu när du flödat igenom de olika sekvenserna under tre veckor kan du gå djupare in i kontakten med din fysiska kropp. Sekvenserna i kapitel 4–7 ger musklerna en extra chans att jobba, här har du lite extra att hämta just denna vecka.  

Så här i slutspurten vill jag gärna ge dig en extra utmaning – försök att flöda igenom samtliga kapitel vid ett eller två tillfällen under veckan. Lägg gärna till en andningsövning de dagar du väljer färre kapitel ur boken. Fyra–fem dagar är det dags att skapa kraft, och verkligen hitta din glöd. Live alive!

Och återigen, skräddarsy sekvenserna efter din dagsform och tid. Lyssna inåt – vad behöver jag dag för dag!

Videorekommendationer denna vecka

Klass
15 min

Yoga with

Väck kroppen och förbered den för stundande utmaningar.

Klass
15 min

Yoga with

Dynamiskt flöde där vi väcker fyrverkerierna inom oss.

Klass
15 min

Yoga with

Statisk sekvens för stående balans med fokus på styrka i ben och rörlighet i höft.

Klass
15 min

Yoga with

Möt ryggradsrotationer med nyfikenhet och lekfullhet.

Klass
10 min

Yoga with

Utmana din armstyrka och bålstabilitet i detta praktfulla flöde.

Klass
10 min

Yoga with

Rygg/bakåtböjningar. Lek med bakåtböjningar för en stark och rörlig rygg.

Klass
10 min

Yoga with

Möt kraften i din kärna i detta lekfulla flöde.

Klass
10 min

Yoga with

Det sista kapitlet bjuder på en härligt avslappnande shavasana.

Klicka här för att ta del av fler energigivande videos! 

Musikrekommendationer

Ta del av mina rekommenderade playlists på Spotify. 

Via BEYOGA365 önskar Yogobe vägleda, inspirera och motivera oss alla till regelbunden yoga och träning på mattan, yoga som förhållningssätt i vardagen och hållbar hälsa. Varje månad genom årets 365 dagar bjuder BEYOGA365 på ett nytt tema (läs mer om dem här) under vägledning av olika experter som du kan följa efter egen förmåga. Just denna temamånad är det Emma Öberg som tillsammans med sina vänner på Yogobe guidar dig med videos, inspirerande läsning och peppar dig här i bloggen samt i våra communityn på Facebook: BEYOGA365 och YOGAMOM365.

Foto: Hagabadet

Kitty Strand

Kitty undervisar mer än 800 klasser per år i Hatha Yoga, Power Yoga, Power Vinyasa Flow, Hot Yoga och guidad meditation, främst i Göteborg.

Les mer