Flyg utomhus i din yoga – intervju med Milla Floryd

16 juni 2020 | Av Yogobe

Gör det på gräsmattan, på en klippa, eller var som helst egentligen – yoga utomhus! Att vara lekfull med sin yoga kan vara att kliva ut ur boxen och utforska möjligheterna utanför det som är vant och tryggt. Läs mer om yogalärare Milla Floryds yoga, inspiration och livsinställning i intervjun här!


Om yoga, inspiration och rättesnören

Milla Floryd har gått från dans och kampsport, till luftakrobatik och över ett decennium av fysisk yoga.  Hon är en dynamisk och mångfasetterad yogalärare som inspireras av alla möjliga sorters rörelser. Havets vågor, vindens dans med trädens grenar, stadstrafiken, den blixtsnabba tanken, hjärtats rytmiska slag. Vi ställde några frågor till Milla här:

1. Hur kom du i kontakt med yogan?
– Min ursprungliga kontakt med yogan är hemifrån, min pappa övade yoga (främst meditation men lite asana) under min uppväxt. I tonåren så kom jag i kontakt med yoga via min huvudtränare i ju-jutsu som pratade lite om yogafilosofi och använde vissa asanas i uppvärmning och nedvarvning. I vuxen ålder mötte jag Anja Bergh på det lokala gymmet och då kom idén att det här kanske var något jag kunde jobba med när jag pensionerade mig från akrobatiken – och så blev det.

2. Vad inspirerar dig, i ditt liv och på mattan?
– Människor och relationer inspirerar mig. Just nu i alla fall, det brukar skifta på en två-tre årsperiod.

3. Vilken stämning vill du skapa i yogasalen? Och har du några tips till yogalärare?
– Jag vill erbjuda en inkluderande miljö där deltagaren känner sig välkommen och kapabel. Mitt tips till yogalärare är att bli medveten om hur snabbt vi kategoriserar våra elever helt utanför kontext. Vi vet egentligen extremt lite om dem vi träffar i gruppsammanhang, det pågår alltid saker under huden som vi omöjligen kan ha en aning om. Var ödmjuk.

4. Vilka etiska rättesnören/filosofi försöker du lever efter?
– Min etiska livsinställning är nedärvd från en lång stark linje av kvinnor på mammas sida. Hederliga mormorsråd som säkert många känner igen:

  • Tugga med munnen stängd.
  • Gör mot andra vad du skulle vilja att de gjorde mot dig.
  • Avbryt inte när någon pratar och lyssna till vad de säger istället för att försöka fundera ut ett finurligt svar.

Läs mer om Milla här och testa gärna hennes sköna klasser i videobiblioteket!

Lästips

Tips på playlists

För att ta del av en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem. Har du inget konto på Yogobe än? Testa tjänsten gratis i 14 dagar (utan bindningstid eller kreditinformation). Klicka här för att komma igång!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]