Hour of Power – hitta fokus & energi i vardagen

25 september 2021 | Av Cecilia Gustafsson

Vardag, tvätt, mataffären, smågnabb, allt går i ett... Då får vi försöka vara disciplinerade nog att förbli fria och hålla blicken högt och framåt. Inte låta sin själ, sitt driv och sin energi falna utan ta ansvar att förse sig själv med en koncentrerad tid varje dag till att underhålla maskineriet som gör oss. Här får du inspiration till din egen Hour of Power!



Rutiner för att fylla på med energi och inspiration

Ett sätt som jag själv återkommer till sedan ett antal år tillbaka – är att göra min Hour of Power (även om den är en halvtimme). Har jag möjlighet utför jag den först på morgonen, för att sätta standarden så att säga och dra nytta av energin till min jobbdag. Här kommer några tips för att skapa din egen Hour of Power.

Så skapar du din hour of power

  1. Gå eller jogga. Fokusera på din andning under 5 minuter där du andas in genom näsan på 4-5 steg och andas ut genom munnen på 4-5 steg. Upprepa och skapa en härlig andningsrytm som väcker hela ditt system.
  2. Fortsätt din promenad: Gå igenom allt du kan tacka och uttrycka uppskattning för. Börja med dig själv, din hälsa, dina ben, ditt blod, dina lungor, allt som är friskt och som fungerar intelligent, ta även med ditt sinne, din hjärna. Gå vidare till platsen där du bor, landet du lever i, din materiella status, dina föräldrar, syskon, barn, kollegor, chefen, samarbetspartners och kunder. Sträva efter att känna en innerlig autentisk tacksamhet för vad du har i livet och människorna omkring dig. Ge dig själv cirka 10 minuter för detta.
  3. Gå vidare till att känna en iver för vad som ligger framför dig i livet. Se, känn och hör dina "drömmar". Visualisera skratt och vänner, framgång enligt dina mått, hur du fritt får delta och bidra med det som är ditt unika – till glädje för andra och dig själv. Visualisera det materiella du önskar dig som om det redan fanns. Hoppa över platsen du är på nu – lyft dig över och njut av ditt "inre paradis". Fortsätt gå eller jogga med spänst och lyft hållning. Cirka 10 minuter här också.
  4. Gå nu igenom dagen du har framför dig. Vad som är viktigt, vilka du kommer att möta, hur du utför dina sysslor och visualisera hur du möter dina medmänniskor med fin energi och avspändhet! Förbli här i 5-10 minuter.
  5. Avsluta med att hitta en skön slogan. En rytmisk mening som sätter fart på det du tycker är viktigt just nu. Till exempel, "Jag älskar mitt liv mer och mer för varje dag" eller "Jag gör mitt yttersta för att växa och må bra, vad som än krävs" eller "Jag är frisk, jag är fri, jag är full av energi".

Ja – du hittar det du behöver och vill höra/känna. Ge även detta en stund, 5-10 minuter.

Gör en sådan här Hour of Power – och få ett litet vaccin mot att landa i en känsla av att vara less, känna sig omotiverad eller att fyllas av en känsla att inte kunna kontrollera allt som händer och sker i ens tid och liv. Etablera en kontakt med det som är viktigt. Hellre än att du bara överlever din vardag och får jobbet gjort vill jag inspirera dig att leva din vardag!

Läs mer om morgonrutiner, meditation och skogsbad

Yoga, meditera & träna hemma och online

Klass
10 min

Meditera with

En härlig meditativ paus i skogen för att bli grundad i kroppen och i nuet.

Klass
20 min

Yoga with

Låt mossan bli yogamattan och sjunk in i olika yinyogapositioner som passar extra bra i skogen.

Klass
5 min

Träna with

RFLG: Short and sweet whole body workout that will leave you happy.

Klass
20 min

Yoga with

Sätt en skön grund för din dag genom lugna rörelser och en tacksamhetsövning.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Cecilia Gustafsson

Cecilia rör sig mellan olika tekniker som yoga, dans, kampsport, funktionella träningsprinciper och meditation, som redskap att skapa rörelse och styrka hos människor.

Les mer