Allt för Hälsan 2019 – vi kommer vara där, kommer du?

10 oktober 2019 | Av Yogobe

Allt för Hälsan 2019 är en inspirationshelg utan dess like. I år går mässan av stapeln den 8-10 november med ett nytt fokusområde för i år – Aktiva Barn. Häng med till Stockholmsmässan för träningsglädje, yoga, föreläsningar, återhämtning och ljus i höstmörkret! Och för att träffa oss på Yogobe såklart!


Testa olika aktiviteter och få rörelseglädje

Allt för Hälsan har ett nytt fokusområde i år: Aktiva Barn! Stillasittandet bland dagens barn och unga ökar, det i kombination med sämre kost och ökad psykisk ohälsa ger en riktig samhällsutmaning. Allt för Hälsan vill bidra i kampen till att vända den negativa trenden.

På mässan kan du som besökare därför möta utställare, prata med initiativ och organisationer  som jobbar för att vända den negativa trenden, lyssna på föredrag från experter, få inspiration och kunskap från profiler och forskare samt delta i aktiviteter som hinderbana, slackline, träning, yoga, dans, meditation och mer. Barn upp till 14 år har gratis inträde på Allt för Hälsan! 

Vakna med Allt för Hälsan
Fredag morgon 8 november kan du vara med på ett sprudlande yoga- och danspass mellan 8.30 och 10! En timme innan dörrarna slås upp till mässhallen kickar öppningsdagen igång med ett yoga- och danspass på det stora entrétorget innanför huvudentrén till Stockholmsmässan.

Yogan leds av Josefine Bengtsson från Team Yogobe tillsammans med lugna toner från mässans DJ. Efter yogapasset ökar farten och ett sprudlande danspass drar igång med Shake It! – ett fitnesskoncept som använder sig av dansinspirerande steg i sina fartfyllda pass.

Prova yoga
Mitt i mässhallen finns i vanlig ordning Yogastudion där du kan testa olika typer av kortare yogaklasser. Självklart finns det klasser för barnen och hela familjen även här. Här hittar du snart schemat, som fortsätter fyllas på! 

Hitta löparglädjen i Runners Corner
Bli en bättre löpare och hitta löparglädjen med hjälp av Urban Tribes! I Runners Corner kan du delta i flera workshops med fokus på löpteknik, styrka och rörlighet.

Få råd om löpning, hjälp med ditt löpsteg och testa det senaste på den digitala löpteknikmarknaden.

Yoga- & träningslördag med Yogomove
En heldag med mässa + yoga- och träningskonvent = precis det du får på Yogomove. Allt för hälsan och Yogobe bjuder lördagen den 9 november in till att inspireras, svettas, sträcka ut och andas tillsammans med fenomenala lärare och instruktörer, alla från Team Yogobe. En biljett ger dig två träningsklasser och tre yogaklasser samt inträde till Allt för Hälsan och Sthlm Food & Wine, där du har möjlighet att strosa runt, äta lunch, provsmaka i olika montrar och vila i en skön massagestol i pauserna. Läs mer, ta del av schemat och köp din biljett här!

Zumba Söndag med JWow Twinz!
Söndag 10 november blir det fullt drag på entrétorget innanför huvudentrén. Tvillingarna Jenny och Jessica Warodell, även kallade JWow Twinz, leder två zumbaklasser som är öppna för alla att vara med på. Varje pass är 45 minuter långa och alla är välkomna!

Passet Zumba Fitness® är en enkel dansklass där du skakar höfter till latinska rytmer, rör dig till musiken och får massor med träningsglädje. Du tränar kondition och koordination i en mix av latinamerikanska dansformer och musik blandat med enkla koreografier. Inga förkunskaper krävs, endast ett leende!

Inspirerande föreläsningar

Under mässan hålls inspirerande föreläsningar, som till exempel Stärkt hjärta & stärkt stresstålighet – med yoga. Yogaläraren, folkhälsovetaren och författaren Sara Hoy berättar bland annat hur vi kan träna yoga för hjärtat, med alltifrån stärkta muskler till sänkt blodtryck.

Katarina Woxnerud håller föreläsningen Klimakteriefokus där hon berättar vad som händer med kroppen när du går in i klimakteriet. Katarina guidar, ger nya perspektiv och har fokus både på det mentala och kroppen när hon föreläser om klimakteriet.

Köp din biljett

Här kan du köpa biljetter till mässan samt till Yogomove och Vankna med Allt för hälsan! I biljetten ingår även inträde till parallella mässan Sthlm Food & Wine.

Foto: Gustav Kaiser

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]