Timetorelax

7 forskningsbaserade sätt att lindra stress

25 juni 2019 | Av Yogobe

Känner du dig ofta stressad? Tar du med dig stressen på semestern? Du är tyvärr inte ensam - allt fler mår dåligt av negativ stress. Läs de här tipsen från Harvard Medical School på vad du kan göra för att förebygga en alltför hög stressnivå. Ju bättre du blir på att hantera den här sortens stress desto mer tillfreds kommer du att känna dig.


  • Lär dig en eller flera avslappningstekniker. Meditation, andningsövningar samt yoga är några av de sätt som rekommenderas för mer lugn i kropp och själ.
  • Var noga med din sömn. Att sova för lite eller ha en dålig sömnkvalité kan ha en negativ inverkan på ditt humör, din tankeförmåga, din allmänna energinivå och fysiska hälsa.
  • Stärk upp ditt sociala nätverk. Gå med i en förening, träffa din familj och dina vänner regelbundet, ta en klass i någonting som intresserar dig. Känslan av gemenskap är kanonviktig för att motverka stress. Ensam är inte alltid stark.
  • Ta hand om dig själv! Unna dig upplevelser som du får njutning av - lyssna på din favoritmusik, ta en promenad i skogen, gå på massage, ta en tupplur mitt på dagen, gå på ett yogapass, ät din favoritmat i lugn och ro...
  • Försök att planera din vardag så att du slipper stressen skapad av ovisshet över hur du ska klara av att jonglera alla dina uppgifter under dagen.
  • Försök att inte låta stressen få fäste utan försök att lösa de problem som uppstår. Prata om problemen när de uppstår och ta sedan itu med dem. Problem som du försöker blunda för har en tendens att bara bli större.
  • Be om hjälp. Var inte rädd för att be om hjälp från dina nära och kära eller någon utomstående så som läkare eller psykolog om det skulle behövas. Vi behöver alla en hjälpande hand eller någon som finns där och lyssnar då och då.

Videotips

Lästips

Källa

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Om du är ny till tjänsten kan du prova gratis i 7 dagar, utan bindningstid, klicka och kom igång här!

988788 219051151621813 1970082099 n

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: info@yogobe.com