Ett lärorikt år för framtiden

31 desember 2019 | Av Peter Munteanu

Inför ett nytt spännande år sitter jag här för att sammanfatta 2019 men kan inte hjälpa att titta tillbaka över det gångna decenniet när vi nu är på väg in i ett nytt. Från den djupaste av utmattningar för min egen del till ett tongivande företag, en digital aktör och en genuint fin gemenskap som lyckas med stordådet att med hjärta bidra till folkhälsa på stor skala. Det är i korthet vad jag ser tillbaka på.


Tacksamhet och vision

Det som vi har skapat och åstadkommit kommer ur ett driv, vilja och en passion hos vårt team och dedikerade medarbetare som är bortom denna värld. Som grundare till Yogobe kan jag inte uttrycka nog med tacksamhet till er som bidragit och bidrar och utan våra betalande medlemmar därtill så hade det inte varit möjligt att ge Yogobe gratis till alla studenter för att möta och bidra till att motverka psykisk ohälsa bland unga, erbjuda yoga och meditation till alla flyktingförläggningar på farsi och arabiska, forska på effekten av digitala stöd inom yoga och rörelseträning på arbetsplatsen, vid utbrändhet och samskapa med forskare för ett friskare samhälle med hjälp av yoga, meditation och digitala verktyg.

Under 2019 lanserade vi flera forskningsbaserade program mot kriminalvården som vi också är oerhört stolta över och ej att förglömma Yoga of Hope som vi arrangerar tillsammans med yoga-branschen och Barncancerfonden samt flera andra välgörenhetsprojekt. Det är och har varit roligt, intensivt och magiskt men också kostat på och varit lärorikt. Ödmjuka, berikande av våra med- och motgångar, står vi nu starka med positiv energi och tydligt fokus inför 2020.

På det privata planet och vad gäller nyårslöften så kan jag stolt meddela att jag för 2 veckor sedan blev far till tvillingflickor. Som pappa till nu fyra tjejer går därför även jag in i en ny epok. En tid av att verkligen leva som jag lär för att orka hålla och för att få ihop vardagspusslet. Jag inleder därför mitt nya år med att starta om Yogobe Winter Challenge som jag signade upp på för fyra veckor sedan och knappt hunnit med. Kanske byter jag till något av de andra programmen. Låt se! Januari/Februari känns mycket mer rimligt och realistiskt för att få till den regelbundenhet som utmaningen lockar till.

Det är vår önskan inför det nya året att du, precis som jag, fortsätter att använda Yogobe för att hjälpa dig själv, men också för att genom ditt medlemskap hjälpa andra. Vi behöver ditt fortsatta stöd och engagemang då vi bara är i början av en behövlig förändring i samhället. En förändring där Yogobe och ditt bidrag gör skillnad.

Gott slut och god fortsättning på det nya året kära läsare och medlem!

Lästips

Peter Munteanu

VD & Grundare, Yogobe. För mig är yoga en livsstil, en inställning, ett förhållningssätt. Det är det verktyg som hjälper mig vidhålla en balans i de många dimensionerna av mitt liv. Investera i dig själv och ge dig själv YOGA i vardagen!