Fem Empowered – yoga för tjejers & kvinnors rättigheter

08 mars 2018 | Av Yogobe

Fem Empowered! Tillsammans med organisationerna Kvinna till Kvinna och Tjejzonen vill vi stärka tjejers och kvinnors rättigheter. Häng med på en yogaklass där vi skapar förändring tillsammans! Under hela 8 mars kan du följa onlineklassen gratis.


Fem Empowered 8 mars #femempowered

– Yoga för tjejers och kvinnors rättigheter

Tjejer och kvinnor i Sverige och världen behöver oss mer än någonsin. Vågen av #metoo-berättelser har visat hur starka vi är tillsammans. Nu skapar vi förändring genom att yoga tillsammans.

I samarbete med organisationerna Kvinna till Kvinna och Tjejzonen anordnar vi på Yogobe en donationsbaserad yogaklass på Norrsken House i Stockholm ikväll, på Internationella Kvinnodagen. Anna Gordh Humlesjö från Team Yogobe leder klassen. Läs mer om eventet här!

För dig som inte har möjlighet att delta finns även en klass online. Den är gratis hela 8 mars. Bara att klicka på play här nedan!

Klass
15 min

Yoga with

Ett kreativt flow med fokus på dina höfter med Anna Gordh Humlesjö

Klass
30 min

Yoga with

Stärkande yinyoga med fokus på rygg och medkänsla med Anna Gordh Humlesjö

Vi vill uppmuntra alla att stötta tjejer och kvinnors rättigheter genom att donera valfritt belopp till Tjejzonen och Kvinna till Kvinna. Yoga med oss online och donera via Swishnummer till respektive organisation här nedan!

Om Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinna är en av världens främsta kvinnorättsorganisationer. Det är en svensk organisation som jobbar för kvinnors rättigheter i 20 länder och som är partipolitiskt och religiöst oberoende.

Kvinna till Kvinna finns för att ge kvinnor en röst. I världens krig och konflikter utsätts kvinnor för våld och övergrepp och världen är fortfarande långt ifrån jämställd. Organisationen jobbar varje dag, året runt för att stoppa våld och övergrepp mot kvinnor.

Swisha Kvinna till Kvinna: 90 18 003. Märk donationen med Fem Empowered.

Om Tjejzonen

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. De kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska ohälsan ska minska bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år. Genom att erbjuda tjejer samtal med en Storasyster som lyssnar ger Tjejzonen stöd och kraft till att må bättre.

Swisha Tjejzonen: 123 90 02 072. Märk donationen med Fem Empowered.

Behöver du hjälp eller vill du engagera dig som volontär?

Hit kan du vända dig om du vill ha stöd eller om du vill bidra med ditt engagemang:

  • Tjejzonen – kontakta Tjejzonen om du vill ha en Storasyster att prata med. Eller om du vill bli någons Storasyster!
  • Kvinna till Kvinna – Stöd kvinnors rättigheter världen över genom att bli volontär eller månadsgivare.
  • Barnens rätt i samhället, BRIS – arbetar med att stärka barns rättigheter. Bl.a stödtelefon för barn & unga samt stöd för vuxna.
  • Alla Kvinnors Hus – arbetar med våldsutsatta kvinnor och deras barn.
  • Kvinnofridslinjen - stöd till dig som utsatts för våld eller hot.
  • Rädda Barnen – har en föräldratelefon, ger rådgivning och behandling för barn och ungdomar.

Lästips

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]