Na%cc%88rvaro expansion

Närvaro och expansion 

21 mai 2019 | Av Emma Öberg

Gå djupare nu, djupare in i närvaro, djupare in i ditt praktiserande. Det finns två grundprinciper i yoga: närvaro och expansion. Expansion i kroppen. Närvaro i sinnet. Här berättar jag mer! 


Kropp och sinne i balans

Kroppen öppnar upp sig genom avslappning. Genom att ge tillstånd och acceptens till kroppens alla utryck så slappnar den av. Att kravlöst och kärleksfullt låta kroppen öppna sig i de fysiska rörelserna i yoga. Kroppen är ok precis som den är, med tänkta begränsningar, upplevda stelheter och smärtor. Den är ok i öppenhet och njutning. Oändligt värdefull och fantastisk. Låt kroppen slappna av och expandera.

Sinnet däremot behöver disciplin. Sinnet har en tendens att ha mängder av tankar och associationsmönster, det är sinnets jobb att känna igen mönster och sortera händelser och intryck för att kunna ta ställning till vad du ska göra. Sinnet stillas genom kärleksfull disciplin. Du ger sinnet möjlighet att stillas genom att hela tiden be det att komma tillbaka till det som är här och nu.

Koncentrera dig på andningen, upplevelsen av det som händer i kroppen när du yogar. Känslan av sträckningen, upplevelsen, av det som finns just nu i rummet, inkludera och acceptera nuet - ljuden, rummets temperatur. Gör det utan att försvinna in i associationer och tankekedjor - bara var närvarande och acceptera alla tankar som kommer och låt dem passera, då har du hittat stillheten som kommer inifrån.

Kärlek och ljus på din väg! Lycka till med ditt praktiserande i dag. Du är underbar och värdefull precis som du är. Glöm inte det.

Videor för expansion och närvaro

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova 14 dagar gratis utan bindningstid, klicka och kom igång här!

Mer spännande läsning

Emma webb se

Emma Öberg

Emma driver retreatgården Yoga Managalam och är internationellt diplomerad Kundaliniyogalärare, Hatayogalärare, yogaterapeut och gongmästare.

Les mer Chevron blue