Glutenfritt knäckebröd – enkelt och supergott

19 januar 2019 | Av Yogobe

Här kommer ett recept för dig som vill lyxa till din vardag – ett knäckebröd bakat på bovetemjöl, fullproppat med nyttiga frön och helt utan gluten. Perfekt till frukost, mellanmål eller närhelst du behöver mer energi! Recept från Sassa Asli.


Det här behöver du

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 3 dl bovetemjöl
  • ca. 4 dl ljummet vatten

Tips: Det är också gott att krydda ordentligt med äkta ceylonkanel och kardemumma.

Så här gör du

1. Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.

2. Blanda sedan i cirka 4 dl ljummet vatten och rör om tills du får en ganska så blöt deg.

3. Fördela ut degen jämt på ett (helst ekologiskt) bakplåtspapper. Använd en spade för att lättare få det jämt.

4. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i cirka 45 minuter tills brödet börjar bli gyllenbrunt i kanterna. Om du vill göra knäckebrödet raw kan du använda en torkugn eller ha på lägsta värme (räkna med att det kan ta upp till 10-12 timmar) med ugnsdörren lite på glänt.

5. När du har låtit brödet svalna kan du börja skära det i önskade bitar. Sen är det bara att toppa med avokado, tomat, basilika och lite pesto. Njut!

Glöm inte insidan...

Klass
10 min

Meditere with

En meditation som hjälper dig möta livets prövningar och öva på self-compassion, självmedkänsla.

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 7 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Sassa Asli

Det här receptet kommer från Sassa Asli. Sassa driver en hälsoblogg om träning, yoga, livsstil, spännande växtbaserade recept och allt som inspirerar till ett härligt hälsosamt liv. Ett modernt holistiskt och hållbart tänk, utan quick-fixes!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]