Vad är ekologisk hållbarhet?

15 juni 2017 | Av Yogobe

Att skapa en medvetenhet är ofta första steget till en förändring. Vilket i allra högsta grad gäller ekologisk hållbarhet. Hur kan vi ta tillvara på vår fantastiska jord på bästa sätt? Maria Bergmark från Yogaretreats Norrland berättar här mer om ekologisk hållbarhet och vad det innebär – för att inspirera till en ökad medvetenhet.


Ekologiskt börjar med medvetenhet

Att orden ekologiskt och hållbart är här för att stanna börjar bli ganska glasklart för gemene person. Ibland kan det däremot kännas som om vi som enskilda individer är ganska små i den stora utmaningen att tänka ekologiskt hållbart, men som Michael Jackson skulle beskriva det; ”I'm starting with the man in the mirror”.

Det börjar med en medvetenhet. Att bli medveten om vad ekologisk hållbarhet är och därefter agera efter den medvetenheten.

Ekologisk hållbarhet –att ta tillvara på naturens resurser

Ekologisk hållbarhet innebär att vi tar tillvara på naturens resurser genom att vårda jordens ekosystem. Långsiktigt innebär det att arbeta för att kunna producera mat och tillhandahålla rent vatten till alla människor som bor på vår jord. Målet med hållbarhet är att vi ska kunna leva på vår planet och använda naturens resurser så att framtida generationer också kan leva på vår planet.

Att vara en medveten konsument innebär att vi väljer vad vi konsumerar med omsorg, allt från den mat vi äter till hur vi bor. Som företagare inom yoga har vi också tänkt till och valt samarbetspartners med omsorg, partners som gör sitt allra bästa för att ta till vara på naturen. Ett arbete som har tagit tid och energi men varit värd all möda! I de Norrländska skogarna finns ett ekohotell högt uppe på en av rullstensåsarna på Granö Beckasin, med utsikt över Umeälven, bergen och skogarna. Allt byggmaterial som använts i hotellet går att återvinna. Isoleringen är gjord av gran och ingen plast finns i väggarna. Den ekologiska hållbarheten avspeglar sig i all verksamhet som Granö Beckasin bedriver, från byggnationer till maten i restaurangen. All mat lagas från grunden av lokalproducerade råvaror som bidrar till att hålla våra landskap öppna och landsbygden levande.

Vi på Yogaretreats i Norrland erbjuder unika yogaupplevelser för dig som vill tänka hållbart rakt igenom, från mat till boende och hållbarhet för din egen skull. Med oss kan du på Granö Beckasin vårda och ta hand om dig själv samtidigt som du stöttar ett företag som värnar om ekologisk hållbarhet.

Låt oss tillsammans bidra till en ekologisk hållbarhet i vår värld genom en medvetenhet och genom att stötta aktörer som också har denna medvetenhet!

Lästips

Om Yogaretreats Norrland

Tänk dig en hel helg där du bara behöver fokusera på dig själv. Du bor vackert, äter gott, får vila, andas, och bli guidad genom välgörande yogapass. Runtomkring dig Norrlands vidder, höga himlar, lugn. Just det vill vi på Yogaretreats Norrland ge dig. I den lilla byn Granö i Västerbotten erbjuder vi yogaretreathelger med olika inriktning för allt från nybörjare till erfarna. Här upplever du yoga, naturen, återhämtning och dig själv. Läs mer om oss och våra retreats här! Välkommen önskar Maria Bergmark, Moa Westman & Ulrika Cassel!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]