Semesterboost - Del 4

23 juli 2017 | Av Blossom Tainton

Denna sista vecka i vår temamånad Semesterboost handlar om hur du hittar inspirationen till att träna lite varje dag under sommaren. Till skillnad från motivation, som Bossom Tainton skrev om förra veckan, som kommer inifrån och som vi själva skapar, så är inspiration något som vi faktiskt kan hitta. Den kan köpas och den går även att få alldeles gratis. 



Detta är en del i vår temamånad Semesterboost i BEYOGA365 och YOGAMOM365 där vi fokuserar på att ge kroppen träning och yoga även i semestertider. Få energi och håll igång även när du är ledig! Läs introduktionen till månaden här! 

Vecka 4 (av 4) - Inspiration

Man kan låtsas vara inspirerad och motiverad. Det funkar faktiskt. För ni tror väl inte för en sekund att alla vi instruktörer alltid är så hurtiga och fulla med energi som det ser ut?!!! Nej nej nej, vi är precis som alla andra vanliga dödliga. Men vi har lärt oss att spela lite teater. Bättre med falsk motivation än ingen motivation! 

Jag försöker se till att omge mig med allt och alla som berör mig. Det behöver inte alltid vara roligt och positivt. Ur allvar och djup får jag nästan ännu mer inspiration faktiskt. Musik är en annan stor inspirationskälla för mig. Mina bästa tränings- eller yogapass brukar vara dem när jag bara sätter på någon musik som jag blir sugen på för dagen, det kan vara allt från klassiskt till hårdrock, så låter jag musiken och kroppen få fria händer. Superflummigt och underbart.

Öppna dina sinnen
Ja, inspirationen må komma utifrån och vara gratis men den måste ändå just hämtas. Men det är varken svårt eller jobbigt. Det gäller bara att öppna ögonen, öronen, ja alla sinnen egentligen. Den finns här runt omkring oss hela tiden i olika former. Motsatsen finns också så det gäller att vara uppmärksam. Det är lätt att hamna i oinspirerande miljöer utan att veta om det förrän man tar sig ur dem eller det är försent.

I princip alla sammanhang, möten och miljöer är antingen det ena eller det andra och du märker det på hur din egen energi antingen blommar eller vissnar. Alla årstider är inspirerande. Jag älskar att vi har fyra olika. Det bästa vi kan göra är att följa dem. Att låta förändring ske. Att till exempel låta varje årstid inspirera till olika sorters träning. Variation är bra. Change is good!

Sommaren är tiden då våra vibrationer är som starkast. Vi har vilat under vintern och byggt upp oss under våren. Nu är vi redo, både fysiskt och mentalt. Inspirationen står som spön i backen!

Mitt allra bästa sätt att hämta inspiration är att ge inspiration. Just precis, det är som med kärlek. Ju mer man ger av den ju mer får man. Att ge till någon annan är att uppleva det igen och igen. Så varje gång jag inspirerar någon till att till exempel röra på sig studsar det tillbaka direkt.

Veckans utmaning

Veckans utmaning blir att inspirera. Du kanske redan inspirerar någon utan att ens veta om det? Lek med tanken. Experimentera dig fram. Hur reagerar din omgivning på dina ord och ditt agerande? För en dagbok över dina tankar under veckan som kommer. Om du kan lyckas inspirera någon annan ska du få se vilken sjujädrans inspiration DU själv kommer att få av det.

Försök utföra rekommenderade videos, eller fortsätt med dina två favoriter även under denna vecka, dagligen. Om du inte tog del av min video Motivation & Inspiration förra veckan se den först: 

Foredrag
10 min

Grow with

Inspireras av mina tankar och erfarenheter kring motivation och inspiration.

Fake it till you make it!!! / B

 

Veckans rekommenderade videos

Klass
30 min

Yoga with

Semesteryoga 1: En lugn klass med fokus på flöde i kropp och själ med Pia.

Klass
20 min

Yoga with

Vakna till liv och gör kroppen redo att möta dagen. Vi skapar utrymme och och arbetar oss från toppen till botten av kroppen, med Blossom.

Klass
45 min

Yoga with

Semesteryoga 2: En medel/lugn klass för kraft & balansering, med Pia.

Klass
15 min

Yoga with

En rolig, snabb och utmanande kombination av solhälsningar och burpees med Blossom.

Klass
15 min

Yoga with

Semesteryoga 7: Mjuka upp dina höfter efter en lång resa och/eller stillasittande, eller bara för att ge höfterna lite kärlek, med Pia.

Klass
20 min

Yoga with

Öka din energi och styrka samt stimulera din förbränning med Blossom.

Klass
45 min

Yoga with

Semesterpass 5: Höj humöret och får energi av detta pass som fokuserar på bakåtböjningar med Pia.

Klass
15 min

Puste with

Andningsövning: Upptäck dina lungors potential! Komplement till sekvenserna eller utför de dagar kroppen behöver vila.

För att se hela våra videor behöver du vara inloggad samt betalande medlem. Är du ny till Yogobe kan du prova gratis i 7 dagar för att ta del av hela vårt videobibliotek. Väljer du att sedan betala för en månad eller fler gör du detta helt utan bindningstid. Registrera dig här!

 

​Via BEYOGA365 och YOGAMOM365 önskar Yogobe vägleda, inspirera och motivera oss alla till regelbunden yoga och träning på mattan, yoga som förhållningssätt i vardagen och hållbar hälsa. Varje månad genom årets 365 dagar bjuds det på nya teman (läs mer om dem här) under vägledning av olika experter som du kan följa efter egen förmåga. Just denna temamånad är det Blossom Tainton och Pia Wallberg som tillsammans med sina vänner på Yogobe guidar dig med videos, inspirerande läsning och peppar dig här i bloggen samt i våra communityn på Facebook: BEYOGA365 och YOGAMOM365.

Blossom Tainton

Blossom Tainton driver House of Blossom och brinner för att inspirera människor till träning och hållbar hälsa

Les mer