Semesterboost - Del 3 

16 juli 2017 | Av Blossom Tainton

Det är halvtid på 2017 och ”boosting time”, hög tid att fylla på alla depåer och reserver som tömts under vårens uppbyggnadsfas. Blossom Tainton kommer under de sista två veckorna på temat Semesterboost guida dig till yoga och träning i sommar. Denna vecka handlar om hur du kan motivera dig själv! 


Detta är en del i vår gemensamma temamånad Semesterboost i BEYOGA365 och YOGAMOM365 där vi fokuserar på att ge kroppen träning och yoga även i semestertider. Få energi och håll igång även när du är ledig! Läs introduktionen till månaden här!


Vecka 3 (av 4) - Motivation

​Pia Wallberg inledde denna månad med att skriva om ”Less is more”. Det skriver jag också gärna under på! ​Jag praktiserar det på (nästan) alla områden i livet. Rensar och rensar i skåp, lådor och garderober. Byter ut stora klumpiga möbler mot enklare och mindre. Frigör mig ifrån saker, äter mindre. ”I'm creating space!”. Tränar faktiskt också mindre, men smartare. Kvalitet framför kvantitet. Det funkar. Kroppen blir gladare och sinnet lättare. Jag skulle vilja inspirera er att göra detsamma.

Motivationen skapar ni själva. Detta lilla magiska ord som vissa fått för sig att man kan hitta. Jag får ofta frågan: hur hittar man motivationen?

Den är inte något man hittar. Den ligger inte längst in bland annat gammalt bortglömt skräp i en byrålåda. Motivation kommer inte som ett brev på posten eller som en skänk ifrån ovan och kan heller inte köpas, säljas eller ens ges bort som en gåva hur mycket man än vill. Tänk om jag som coach hade kunnat ge mina klienter motivation! Eller kanske ännu hellre sälja den. Jag skulle varit stenrik idag.

Disciplin belönas med motivation
Motivation är något man skapar och det kommer inifrån oss själva. Hur skapar man motivation då? Ingenting är gratis. You have to earn it, som allt annat här i livet. Det börjar med disciplin. Det kan låta lite militant och hårt kanske, men det behöver det absolut inte vara.

Disciplin behövs för att saker och ting ska bli gjorda i våra liv. Det är ju inte precis som att man någonsin plötsligt bara känner sig supermotiverad att betala räkningar eller tvätta fönster. Men det skall göras i alla fall. Det handlar om att bestämma sig för något, planera och agera därefter. Som till exempel att gå upp en halvtimme tidigare på morgonen för att yoga, meditera, ta en powerwalk, en simtur eller vilken träningsform du än må välja.

Motivationen är belöningen. Känslan när du står i duschen efteråt och känner dig upprymd och kraftfull. Motivationen är lusten att uppnå den känslan igen.

Detta är en tid som är perfekt för att skapa nya rutiner. Allting är lite lättare på sommaren. Det beror till största del på ljuset. Så passa på att lägga grunden för din MOD = Moment of the day.

Träna i tre dimensioner

1. Disciplin handlar om att faktiskt göra det man har sagt att man ska göra. Att kunna lita på sig själv. För om inte du kan lita på dig själv, varför skulle då någon annan lita på dig?

2. Demokrati - När du kommit så långt är nästa steg viktigt. Nu gäller det att lyssna på kroppen. Låt oss kalla det demokrati, samspelet mellan kroppens alla delar, muskler, skelett och ligament. Men även samspelet mellan kroppen och knoppen. Alla bitar ska få komma till tals och respekteras. Hur är dagsformen? Det är den som får avgöra. Det må stå yoga på agendan men det kan praktiseras i oändliga variationer. Kanske börjar du med att bara ta lite frisk luft och en lugn promenad. Kanske gör du några solhälsningar, en meditation och en stunds avslappning. Kanske börjar du från liggande och jobbar dig upp till stående, eller tvärtom.

För att hålla motivationen uppe måste vinsten vara större än kostnaden. Är motståndet större än viljan så kommer vi garanterat att tappa motivationen.

3. Låt gå - Tredje etappen är att njuta av träningen och låta det som sker få ske. Att inte ta i för hårt. Att det inte är svart eller vitt: träna eller vara soffpotatis. Låt det få bli vad det blir. Ibland vill kroppen köra på lite mer och ibland behöver du backa. Vilket det blir vet du inte innan du har värmt upp. Så se varje tillfälle som du rullar ut din matta som ett vitt oskrivet blad. Som ett barn som gör något för första gången. Gärna med ett litet fånigt leende på läpparna.

Stick to your plan. Stay focused. Trust in the now!

Veckans utmaning:

Ta del av min inspirations- och motivationsvideo nedan. Utför sedan Pia Wallbergs semsteryogaklasser och mina träningspass enligt föreslaget veckoschema under rekommenderade videos. Du kan också välja en av Pias och en av mina sekvenser och varva dessa varje dag denna vecka. Behåll disciplinen och var demokratisk mot dig själv. Varaktigheten är det viktigaste. Det finns inga ursäkter! Om din kropp behöver vila under veckan, välj ett av de lugnare passen den dagen. 

Foredrag
10 min

Grow with

Inspireras av mina tankar och erfarenheter kring motivation och inspiration.

Nu kör vi!

Rekommenderade videos

Klass
30 min

Yoga with

Semesteryoga 1: En lugn klass med fokus på flöde i kropp och själ med Pia.

Klass
20 min

Yoga with

Vakna till liv och gör kroppen redo att möta dagen. Vi skapar utrymme och och arbetar oss från toppen till botten av kroppen, med Blossom.

Klass
45 min

Yoga with

Semesteryoga 2: En medel/lugn klass för kraft & balansering, med Pia.

Klass
15 min

Yoga with

En rolig, snabb och utmanande kombination av solhälsningar och burpees.

Klass
15 min

Yoga with

Semesteryoga 7: Mjuka upp dina höfter efter en lång resa och/eller stillasittande, eller bara för att ge höfterna lite kärlek, med Pia.

Klass
20 min

Yoga with

Öka din energi och styrka samt stimulera din förbränning med Blossom.

Klass
45 min

Yoga with

Semesterpass 5: Höj humöret och får energi av detta pass som fokuserar på bakåtböjningar med Pia.

Klass
15 min

Puste with

Andningsövning: Upptäck dina lungors potential! Komplement till sekvenserna eller utför de dagar kroppen behöver vila.

Klass
20 min

Yoga with

Flygyoga: Balansera kropp och sinne efter en långflygning, med Pia.

För att se hela våra videor behöver du vara inloggad samt betalande medlem. Är du ny till Yogobe kan du prova gratis i 7 dagar för att ta del av hela vårt videobibliotek. Väljer du att sedan betala för en månad eller fler gör du detta helt utan bindningstid. Registrera dig här!

Via BEYOGA365 och YOGAMOM365 önskar Yogobe vägleda, inspirera och motivera oss alla till regelbunden yoga och träning på mattan, yoga som förhållningssätt i vardagen och hållbar hälsa. Varje månad genom årets 365 dagar bjuds det på nya teman (läs mer om dem här) under vägledning av olika experter som du kan följa efter egen förmåga. Just denna temamånad är det Blossom Tainton och Pia Wallberg som tillsammans med sina vänner på Yogobe guidar dig med videos, inspirerande läsning och peppar dig här i bloggen samt i våra communityn på Facebook: BEYOGA365 och YOGAMOM365.

Blossom Tainton

Blossom Tainton driver House of Blossom och brinner för att inspirera människor till träning och hållbar hälsa

Les mer