Yogahjulet – din kompis på rull

27 mai 2019 | Av Yogobe

Rolig träning på hjul! Yogahjulet kan användas som ett stöd i din yogapraktik för att fördjupa stretch och öppningar i olika positioner. Framförallt är det en fin hjälp i bakåtböjningar och för att öppna upp framsidan av kroppen. Läs mer om den strålande hjärtöppnaren samt ta del av tips och inspirationsvideor här!


Utmana dig i yogapositioner med hjulet

Yogahjulet kan vara din perfekta nya lekkamrat som du kan utvecklas och utmanas på många olika sätt med, samtidigt som ni kan hänga och bara slappna av. :) Utforska den med ett lekfullt och öppet sinne så kommer du hitta mängder med användningsområden och övningar. Kika här nedan och få några tips på övningar! Och du, missa inte att Milla Floryd nu har några sköna videosekvenser att utföra med yogahjulet, dem hittar du längst ner i inlägget samt i videobiblioteket.

Användningsområden för yogahjulet

  • Massera ryggraden – Med hjälp av yogahjulet kan du massera hela din ryggrad på djupet. Det hjälper oss att öka rörligheten runt ryggraden vilket gynnar våra rörelsemönster och vår hållning på ett bra sätt.
  • Bakåtböjningar – Bakåtböjningar kan vara lite svåra, och ibland läskiga. Många av oss sitter stilla en stor del av dagen och är ovana vid dessa typer av positioner. Men just därför behöver vi dem ännu mer, för att balansera upp kroppen när vi ofta stänger igen framsidan av kroppen. Det här gäller både nybörjare och mer vana yogis.
  • Öppna upp kroppens framsida – Ta yogahjulet till hjälp för att att öppna upp kroppens framsida: axlar, bröst, magmuskler, höftböjarmuskulaturen och quadriceps (framsida lår).
  • Öva upp balansen – Yogahjulet är din nya bästis när det kommer till att öva upp balansen. Lek och testa dig fram! Du kan till exempel öva på att sitta ovanpå hjulet, en garanterad utmaning som genererar många skratt.
  • Stärk musklerna Du kan även stärka upp musklerna och få en skön träningsstund med yogahjulet. Perfekt för att ge dina coremuskler en omgång! Det funkar även toppen för att träna upp styrkan för underarmsbalanser och handstående.
  • Öka rörligheten – Du kan ta hjulet till hjälp för att släppa på spänningar och öka rörligheten även i andra delar av kroppen. Exempelvis hamstrings (baksida lår).

Stort eller litet hjul - vilket ska jag välja?​

I Yogobe Store hittar du två olika varianter av handgjorda yogahjul från yogiRAJ – ett lite större hjul och ett lite mindre. Är du lite längre rekommenderas det större och är du kortare rekommenderas det mindre. Men det beror även på vad du vill ha ut av ditt yogahjul. Är du en mer avancerad yogi som praktiserat under en lång tid och vill komma djupare in i exempelvis dina bakåtböjningar är den större varianten att föredra. Är du nybörjare eller helt enkelt ute mer efter mjukare öppningar av kroppen bör du vanligtvis satsa på det lite mindre. 

Inspirationssekvenser med Milla och yogahjulet

Klass
5 min

Yoga with

Övningar med yogahjulet som släpper spänningar runt höften samt övar upp balans och medvetenhet kring dina mönster.

Klass
5 min

Yoga with

En skön blandning av övningar med fokus på bålstabilitet, balans, twist, framåtfällningar och bakåtböjningar.

Klass
5 min

Yoga with

Stärk och förläng ryggen med yogahjulet, ger även tryckmassage av psoasmuskeln och tarmarna som en bonus.

För att kunna se hela sekvenserna behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Om du är ny till tjänsten kan du prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid, registrera dig här!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]