Blogg fi.900x470px juli

Kesän 30-päivän joogahaaste

29 juni 2014 | Av Instructor

Kesä on saapunut Suomeen! Haastamme sinut mukaan liittymään haasteeseen, jossa tehdään joka päivä hieman joogaa. Vaikka et pääsisi mukaan kuin silloin tällöin, sekin on jo hyväksi. Mutta koetetaan kaikki ottaa itsellemme tavoitteeksi antaa kehollemme mukava määrä harjoitusta! Olimmepa sitten kotona, matkoilla tai vaikkapa kiinni töissä.


Miksi olemme tehneet tämän haasteen Facebook-ryhmäämme YOGA365:teen?
Kesä on aikaa, jolloin monella unohtuvat normaalit arjen rutiinit. Toivommekin, että tänä kesänä voimme kaikki yhdessä inspiroida ja motivoida toisiamme pitämään huolta kehostamme ja mielestämme. Päivittäiseen harjoitukseen sopii hyvin vaikkapa täysin oman harjoituksen tekeminen, käynti ohjatulla joogatunnilla tai vaikkapa harjoittelu kotona katsellen DVD:eitä. Mutta jos haluat ottaa meidät oppaiksemme tähän kuukauteen, toivotamme sinut luonnollisesti tervetulleeksi tekemään joogaa opettajatiimimme johdolla.

Kuinka kesähaaste toimii?
Jokaiselle päivälle on asetettu tavoiteaika, jonka pyrit käyttämään joogaamiseen. Voit siis tehdä oman harjoituksesi tai seurata antamaamme suositusvideota kyseiselle päivälle. Me ohjaajatkin teemme suositeltuja tunteja yhdessä teidän kanssa. Kokeillaan yhdessä ja inspiroidutaan yhdessä!

Kampanjakoodilla JOOGA sinä ja kaikki tuttavasi voivat kokeilla Yogobea ilmaiseksi 10 päivän ajan aktiivisen tilin luomisen jälkeen. Tuon ajan jälkeen voit valita vapaasti jatkatko joogaa kanssamme, vai jatkatko haasteen loppuun itseksesi.

Miten lähdetään liikkeelle?
Satu Tuomela ohjaa meitä kaikkia Heinäkuun ensimmäisen viikon ajan, hän on valinnut nyt suositusvideot enimmäiselle viikolle. Nämä videot löytyvät tämän blogin alaosasta. Seuraavina viikoina saatte nauttia meidän muiden ohjaajien suosituksista. Liity mukaan, pidä hauskaa ja älä ota tätä liian vakavasti! Jos joku harjoitus tuntuu vaikealta, koet jotain kipua, tai sinulla on jotain fyysisiä rajoitteita - jaa se kanssamme. Jos harjoitus haastaa sinua liikaa, niin älä huolehdi. Lepää ja anna itsesi kehittyä ja voimistua kuukauden aikana.

Tavoitteenamme on YOGA365-ryhmässä vastata kysymyksiin, jakaa omia ajatuksiamme, antaa ohjeita ja inspiroida teitä, kuten myös inspiroitua teidän tekemisestänne. Avainsana tälle 30 päivälle on YHDESSÄ! Sillä ei ole väliä missä päin maailmaa olet liikenteessä. Ryhmän avulla voimme jakaa kokemuksemme, ajatuksemme, miltä askarruttavat asiat ja JOOGAN keskenämme.

Vinkkejä matkan varrelle:
-Aina kun katsot videoitamme, voit missä tahansa vaiheessa pausettaa tai kelata taaksepäin. Muista aina se, että teet joogaa täysin omilla ehdoillasi. Kukaan ei ole katsomassa. Sinun ei siis tarvitse vertailla itseäsi muihin ihmisiin ja koeta olla kilpailematta itsesi kanssa. Vähemmän onkin nimittäin monesti oikeasti enemmän. On nimittäin aina parempi tehdä edes vähän harjoitusta, kuin asettaa odotukset liian korkelle, menettää motivaatio ja lopettaa harjoittelu kokonaan.

-Voit aina katsoa videon läpi, ennenkuin hyppäät itse mukaan. Itse pidän tästä todella paljon. Inspiroidun ja huomaan tarkemmin asioita, jotka muuten saattaisin ohittaa harjoitellessani. Online-jooga onkin tässä mielessä todella huikea juttu.

-Jos päivittäinen suositusvideo ei tunnu sinulle sopivalta niin muista, että voit valita myös aivan jonkun muun videon. Tai vaikka tehdä oman harjoituksen, tai palata edellisen päivän videoon. Jos mahdollista, niin pyri kuitenkin saavuttamaan päivälle asetettu tavoiteaika. Mutta muista, että sinä laadit säännöt! Kuuntele ja kunnioita omaa kehoasi.

Jos et ole vielä liittynyt YOGA365-ryhmään Facebookissa - NYT ON SEN AIKA. Jaetaan iloa ja innostetaan toisiamme, kavereitamme ja perheitämme joogaamaan tänä kesänä. Tehdään tätä niin matolla, jokapäiväisessä elämässä ja TIETYSTI myös sosiaalisessa mediassa. Joten nähdään Facebookissa! xx

This blog post introduces the Summer Challenge and gives you guidance for the first week together with Satu Tuomela.
Click here for week 2 with Jarno Härkönen
Click here for week 3 with Mia Jokiniva

Tämän viikon aika- ja videosuositukset kesähaasteeseen ovat seuraavat:

Maanantai 40 min:
Jarno Härkösen kevyt, rentouttava ja avaava toiminnallinen flow aloittaa viikon rauhallisesti. Voit varata apuvälineeksi mukaan vyön, jota käytetään hieman jalkojen avaamiseen.

Tiistai 40 min:
Satu Tuomelan englanniksi ohjaama Yin-tunti, jossa mennään hieman haastavampiinkin venytyksiin. Toimii erinomaisena jatkona maanantain harjoitukselle.

Keskiviikko 20 min:
Timo Kurvin yläselkää ja hartioita avaava harjoitus, sopii erinomaisesti päätteellä työskenteleville ja tämän alueen kivuista kärsiville.

Torstai 30 min:
Kaisa Kärkkäisen mukana tutustutaan hieman chakroihin ja jatketaan Timon aloittamalla tiellä hartioiden, niskan ja kurkun alueelle.

Perjantai 20 min:
Satu Tuomelan Blissful morning on ihana tapa aloittaa päivä, toimii erittäin hyvin energisoivana ja lataavana harjoituksena.

Lauantai 60 min:
Mia Jokinivan ohjaama Flow-tunti haastaa fyysisempään harjoitukseen, jossa vuoroin avataan ja vuoroin supistetaan kehoa.

Sunnuntai 45 min:
Satu Tuomelan vatsan ja pernan alueen meridiaaneihin keskittyvä tunti, joka hoitaa stressaantunutta kehoa ja mieltä.

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev