Yogobe yogamom365

Mamma-yoga gör underverk

08 januari 2015 | Av Yogobe

"Jag yogar nästan varje dag, trots att jag har en liten Alma på snart 2 år hemma. Det kan tyckas omöjligt men det har visat sig att det faktiskt går. Dessutom gör det underverk både för min mamma-kropp och själ. Det är nästan lite galet hur stor skillnad några minuter på mattan gör för min dag", skriver en av våra medlemmar Sara Winqvist, som här berättar mer om hur förhållningssättet till yoga förändrats sedan hon blev mamma.


För mig innebar dock yogan med Alma under lång tid irritation och frustration. Irritation över att jag ständigt blev avbruten, frustration över att hon vaknade precis när mitt pass började bli riktigt roligt. Två år senare har jag äntligen förstått att allt ändras man blir mamma, inklusive min yoga.

Innan Alma spenderade jag flera timmar i veckan på intensiva yogaklasser och på studier. Yoga var liksom min egen-tid. Numera är min mest använda yogamatta en lekmatta på Almas rum. Och min största utmaning på mattan är inte längre min pincha (en yogaposition), utan att släppa idén om hur en yogaklass ser ut.

Jag har tvingats lära mig att ställa mig på (lek)mattan utan några krav eller förväntningar. Kanske får jag 30 min flow med Alma snällt lekandes bredvid, kanske får jag utöva konsten yoga-och-läsa-saga, eller så blir det bara 5 minuters yoga innan Alma totalt ger upp. Och det är ok. Jag får komiskt nog mer ut av min yoga nu. Jag har dessutom en unge som älskar att yoga och som kastar sig in i en trebent hund som om hon aldrig gjort annat :-).

Men, jag ser till att få till i alla fall en yoga-klass i veckan som bara är min. Garanterat kids-free!

Med värme,
Sara

Vill du också vara en del av YOGAMOM365? Utöver all inspiration i vår BLOG och guidande videosekvenser under VIDEOS så finns vår Facebook community YOGAMOM365. Här vägleder, inspirerar och peppar Team Yogobe tillsammans med dig och likasinnade gravida och mammor till yoga på mattan och i vardagen.

988788 219051151621813 1970082099 n

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: info@yogobe.com

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev