Take the leap - Grundutbildning yogalärare 200 h

Dato: 11 februar - 20 november 2022

Plass: Göteborg

Instruktør: Milla Floryd, Johanna Alvin och Tova Olsson

Denna resa
är slutsåld!

Hitta fler resor här!

Take the leap - Grundutbildning yogalärare 200 h

Skulle du vilja fördjupa din egen yogapraktik? Kanske med tiden också dela med dig till andra? En 200h yogalärarutbildning är en djupdykning in i yogans värld och in i din egen. Den förtjänar tid och respekt för utveckling och transformation. Därför tar vi nästan ett helt år på oss för denna resa. Utbildningen är utformad för att ge dig verktygen att lära känna din egen kropp och ditt eget utövande. Förutom asanapraktik, pranayam och meditation kommer utbildningen öka ditt kunnande inom yogafilosofi, kroppens uppbyggnad och anatomi i relation till yoga och olika individer, energi-anatomi (chakrasystem, meridianer, upplevelsebaserade rörelsetekniker) och ceremonier. Du kommer gräva i pedagogik för att leta efter din unika röst som lärare, diskutera rollen som lärare idag och vad den innebär. Företagande, etik och hur “marknaden” ser ut för yogalärare kommer också att beröras.

Vi varvar teori, praktik och diskussioner för att presentera olika perspektiv på vad som är yoga - och för vem. Hur får det plats i vardagen och livet och på vilket sätt? Du får kunskap och verktyg som stöttar dig på vägen i din egen dagliga sadhana mellan träffarna och som förankrar eller förnyar det du redan har inom dig. Vi utbildar dig till vinyasa yogalärare men berör även andra yogastilar som: anusara, hatha, embodied flow, restorative och yin.

Du kommer att både teoretiskt och praktiskt få ta dig an pedagogik, verbalisering, sekvensering, tematisering, assistering och undervisning. Din egen praktik, fysiska och spirituella, kommer att utmanas både innan och under utbildningen.

Inför utbildningen får du litteraturlista som ska läsas både i förväg och under tiden, både på engelska och svenska. Du kommer även få hemuppgifter mellan träffarna. Vid första tillfället får du en utbildningsmanual. Det är vårt mål är att ge dig en stabil grund att utgå ifrån och en trygg inre upplevelse av vad yoga är för dig och hur du vill dela det med din omvärld. Vi finns med dig under hela resans gång och i den gemensamma gruppen på plats och online finns mycket stöttning och pepp att hämta. 

Praktisk Information:

 • Datum:
  • fredag 11 februrari - söndag 20 november 2022
 • Pris:
  • 38 000 kr (inkl 25% moms)
 • Förkunskaper:
  • Minst ett års aktivt utövande av yoga. Är du osäker på vad som räknas som aktivt utövande kontakta oss gärna.
 • Lärare:
  • Milla Floryd
  • Johanna Alvin
  • Tova Olsson
 • Arrangör: Flow Yoga School Sweden.

Om lärarna

Johanna Alvin - är idrottsläraren som blev yogalärare. Hon brinner lika mycket för rörelse som stillhet och värdesätter dem båda högt – likväl som allt däremellan. 

För Johanna handlar yoga främst om vad som händer inombords, mentalt, i själen och i hjärtat. Klasserna är en möjlighet att känna, utmana och landa på samma gång. Yogan har funnits med sedan tonåren men blev den viktigaste förankringen i vardagen efter en utmattning. Och är det fortfarande.

Milla Floryd - är ärlig och ren i sin yogaundervisning. Hon är en lugn, trygg och välutbildad yogalärare med mängder av kunskap. Hon tycker om att använda kroppen som väg till sinnet; Att genom medvetenhet landa i den fysiska varelsen och på så vis finna ett skärpt fokus som stillar tanken och skapar plats för ett djupare och lugnare andetag.

Tova Olsson - är yogalärare och utbildad religionsvetare, specialiserad på yoga och tantra i klassiska och kontemporära former. Hon har undervisat yoga i Göteborg under närmare 15 år och har forskat på kroppslighetens roll i samtida yoga såväl som könsroller i samtida tantra. Hennes undervisning förenar intellektuell skärpa och devotionellt djup; mjukhet och vakenhet, i en ständig strävan att förkroppsliga visdom.

Johanna och Milla är ansvariga för FLOW Yoga School Sweden.

Våga släppa kontrollen och hitta glädjen
De fem elementen – må bättre med kinesisk medicin och Yinyoga
Så kan du använda journaling för självreflektion
Hälsohets, ätstörningar och vägar till inre hälsa

Yoga og trening hjemme hos Yogobe

Opprett konto Prøv gratis