Funktionell anatomi Nervsystem och hjärnan

Dato: 1 - 2 desember 2021

Plass: YogaShakti, Högbergsgatan 30 A, Stockholm + Online

Instruktør: Ulrica Norberg och Hillevi Borga

Denna resa
är genomförd!

Hitta fler resor här!

Funktionell anatomi möter energetisk anatomi: Nervsystem och hjärnan

Denna omfattande och genomtänkta utbildning framtagen av duon Ulrica Norberg (Yogalärare och yogaterapeut) Hillevi Borga (Fysioterapeut och Yogalärare) fokuserar på att belysa som händer anatomiskt, fysiologiskt, neurologiskt och biomekaniskt när vi utövar yoga; vad som händer när vi använder kroppen som redskap i olika asanas, pranayama, bandas etc.

Om utbildningen

Hillevi och Ulrica har utvecklat denna kurs över åren och den är nu sammansatt på totalt 50 hr, där du som yogalärare kan registrera denna fördjupande workshop som sk. Continuing Education. Oavsett om du är nybörjare i yoga, är lekman i ämnet anatomi, arbetar som yogalärare eller bara har yoga som din passion och vill lära dig mer av erfarna lärare med mycket kunskap och rutin i området, då har du här en kurs som kan vara för dig.

Du når större förståelse och insikt i hur kroppen är uppbyggd och fungerar och hur man bäst skapar balans rent fysiskt i yoga samt hur vårt sinne påverkas av obalans kontra balans. Vi tittar på vanliga obalanser och på hur man kan yoga utan att skada sig samt vad man kan tänka på om man skadat sig/utövar yoga med skador eller obalanser.

Denna workshop riktar sig till yogalärare, kroppsterapeuter och utövare av yoga som vill fördjupa sina kunskaper om yoga i relation till anatomi, fysiologi och biomekanik.

Kursen är en suverän påbyggnad för yogalärare som vill fördjupa kunskaper i att göra yogaträning mer individualiserad och terapeutisk samt för yogautövare som önskar veta mer om kroppens anatomi, fysiologi och hur leder och ligament påverkas av en yogapraktik.

Nervsystem och hjärnan

Building your brain, building your reality – Physiology, Brain and Body (15 hrs)

Här fokuserar vi på fysiologi, respiration, nervsystemet, neurofysiologi. Vi tittar på hur stress påverkar vår yoga utifrån ett anatomiskt perspektiv. Vi tittar även på andningen och fysiologi. Modul 2 fortsätter där modul 1 slutar med mer individualisering, terapeutisk anpassning i positioner men även mer om nervsystem, hjärna mm. Kurskompendium ingår.

VARMT VÄLKOMMEN!

Modul 3: 3-5 December 2021- Fördjupad anatomi och biomekanik


Advanced Functional Anatomy – Biomechanics, Integrative Anatomy (15 hr)
. Under denna modul fördjupar vi oss i analys av Yoga Asanas. Vi lägger dem under lupp och analyserar hur vi kan modifiera dem efter individen, med hänsyn till eventuella skador/obalanser, tittar på hur vi kan få dem att ge en mer terapeutisk effekt, hur vi kan avancera våra asana, modifiera dem för att uppnå olika effekter i fascia/muskelsystemet (aktivera/avspänna) samt hur vi kan lägga upp olika sekvenser för olika syften. Du får lära dig hur du kan kombinerar olika yogastilar utifrån ett anatomiskt perspektiv så som Yinyoga med Pranayama, Restorative Yoga, Meditationsträning och mer Aktiv, flödande yoga. Mer om denna modul hittar du här. 

Praktisk info

 • Datum & tid:
  • Modul 2: 1-2 December 2021
  • 9.00-16.30
 • Plats:
  • YogaShakti, Högbergsgatan 30 A, Stockholm + Online
 • Pris:
  • Modul 2: 2700 SEK (inkl. moms)
  • Paketpris: Modul 2 & 3: 6100 SEK (inkl. moms) Du sparar 300 sek.
 • Förkunskaper:
  • Yogautövare/Yogalärare
  • Anatomi 1 eller motsvarade
 • Vad ingår:
  • Kurskompendium

Om lärarna

Ulrica Norberg är en av Europas mest erfarna och rutinerade yogalärare med världen som sitt arbetsfält, initierad sk. Yogiraj (Yogamästare), yogalärar utbildare, föreläsare, inspiratör, medicinsk journalist, kreativ coach, yogaterapeut och yoga och meditationslärare (500+ERYT).

Hillevi Borga är Leg. Fysioterapeut sedan över 20 år med specialisering i OMT, har utbildat sjukgymnaster och anatomer, samt är certifierad yoga och meditationslärare (500 ERYT), yogautbildare och inspiratör. Hillevi har en unik kompetens med sin långa erfarenhet i båda områden och är en flitigt anlitad specialist i ämnet.

Fem mindfulnesstips mot stress i vardagen
December på Yogobe – en mindful väg till julen & hälsa för barn och unga
Balansera hormonerna med hjälp av maten du äter
Efter förlossningsskadan: Frida hjälper kvinnor med smärta & spänd bäckenbotten 

Yoga og trening hjemme hos Yogobe

Opprett konto Prøv gratis