Yinyoga grundutbildning 40 h

Dato: 21 - 23 januar 2022

Plass: Purnima Yoga, Ljungskile

Instruktør: Johanna Alvin och Liselotte Revién

Denna resa
är genomförd!

Hitta fler resor här!

Yinyoga grundutbildning 40 h

Yin yoga är en medveten närvaro i stillheten. Där du möter allt, det bekväma och det obekväma. I, för det mesta, sittande och liggande positioner, men även i mjukare rörelse, ligger fokus på bindväv, skelett, ledband, ligament och de inre organen. Den inre kommunikationen, informationsflödet, cirkulationen och följsamheten i kroppen kan förbättras då musklerna får slappna av och strukturen får en stöttning både från insidan och utsidan. Yin handlar också om återhämtning, balansering av energi, klarhet i sinnet och kan hjälpa att släppa på stress och spänningar. Yin är komplementet till yang. Tålamodet. Mjukheten. Stöttningen. Reflektionen. Grundande energi. Yin yogan är en väg till vårt innersta. Att våga lyssna, våga känna och våga vara.

På den här grundutbildningen kommer du lära dig om vad yin yoga är i teori och praktik, yin yogans filosofi, yin yogans positioner och dess variationer för olika kroppar, intro till kinesisk medicin, meridianer, yin/yang, elementen, fascians funktion, passuppbyggnad/sekvenser/tema, användning av props, pedagogik/lärarrollen samt intro till beröringens helande kraft, och hur andning och meditation kan kombineras med yin. Inför utbildningen genomför du egna studier av onlinematerial, litteratur, filmad positions/asanabank som gör att vi kan dyka djupare in i innehållet under våra dagar tillsammans.

Vi ses fysiskt både för praktik och teori och det egna hemarbetet finns tillgängligt på en onlineplattform så du kan genomföra det när det passar dig i din vardag. Allt onlinematerial finns tillgängligt för dig att ladda hem och spara.

Praktisk Information:

 • Datum:
  • fredag 21 - söndag 23 Januari 2022
 • Tid:
  • 8.30 – 16.30 (lunch 12-13)
 • Plats:
 • Pris:
  • 7900 kr (inkl. 25% moms)
 • Förkunskaper:
  • Ett minimum av 6 månaders praktiserande av yin yoga.
  • Du som önskar ett certifikat för att undervisa i yin yoga behöver ha någon form av yogautbildning i grunden, då detta är en påbyggnad och förutsätter en del kunskap om yogans filosofi och yoga som helhet.
  • Är du osäker på dina förkunskaper - maila oss
 • Lärare:
  • Johanna Alvin
  • Liselotte Revién
 • Arrangör: Flow Yoga School Sweden.

Om lärarna

Johanna Alvin - är idrottsläraren som blev yogalärare. Hon brinner lika mycket för rörelse som stillhet och värdesätter dem båda högt – likväl som allt däremellan. 

För Johanna handlar yoga främst om vad som händer inombords, mentalt, i själen och i hjärtat. Klasserna är en möjlighet att känna, utmana och landa på samma gång. Yogan har funnits med sedan tonåren men blev den viktigaste förankringen i vardagen efter en utmattning. Och är det fortfarande.

Johanna är tillsammans med Milla Floryd ansvarig för FLOW Yoga School Sweden.

Liselotte Revién - hade som plan att bli dansare. Lyckligtvis (!) kom skadorna tidigt och därför bytte hon snabbt bana och utbildade sig istället inom manuella tekniker med fokus på fasciastrukturen och ledmobilisering. Några besök i New York med egna dansstudier ledde dock till slut till en pedagogutbildning på Danshögskolan, och sedan undervisning i Stockholm och Göteborg under några år.

Nyfikenheten på kroppen och sökandet efter en uppbyggande och balanserande träning ledde henne till pilatestekniken, och arbete i både maskinstudios och på matta. Till slut bakades kunskap från dans, pilates och kroppsterapi ihop till ett mer genomgående fokus på fascians kvaliteter, och där föddes konceptet Fascia Flow® - ett utforskande av fasciakunskap för både huvud, kropp och själ.

Att se någon utforska kroppskännedom genom ny kunskap och hitta närvaro är en gåva för en lärare, och det som inspirerar henne till att undervisa om just fasciastrukturen, med sina oändliga möjligheter.

Sjukt frisk – om yoga, återhämtning & träning vid MS
Värva vänner & kollegor till Yogobe – få gratisdagar
Utforska kroppen genom fri rörelse
Allt du behöver veta om vår prisändring

Yoga og trening hjemme hos Yogobe

Opprett konto Prøv gratis