Meditationslärarprogrammet

Dato: 17 januar - 5 juni 2022

Plass: Sverige

Instruktør: Pål Dobrin, Ulrica Norberg, Christina Andersson, Daniel Ek, Anders Eriksson

Grundutbildning Steg 1 + 2 (300 h)

Meditationslärarprogrammet CARE har skapats för att sprida verktyg och tekniker för att påskynda mänsklighetens uppvaknande.

Förutom fokus på egen personlig utveckling är programmet framtaget för att du efter avslutad utbildning ska kunna arbeta med att lära ut medvetenhetsträning professionellt: 1-1, på yogastudios, som konsult inom organisations- och ledningsgruppsutveckling, på företag, inom vården eller i utbildningsväsendet. Utbildningen passar även dig som är yogalärare och vill fördjupa din kunskap om meditationstekniker för att utforska sinnet och medvetenheten.

Världen behöver mer CARE.

CARE-kursen togs ursprungligen fram för personalen på Chalmers CSE men finns idag även för vården och företag. Intresset för CARE-konceptet har varit stort och vi behöver utbilda fler lärare till vårt team. Därför passar vi på att göra utbildningen tillgänglig för alla som vill ta del av kunskaperna och teknikerna för att använda i sitt arbete med organisationer och individer.

Domäner av medvetenhet.

Meditationslärarutbildningen har fokus på ökad medvetenhet inom sex domäner: Kroppslig, mental, känslomässig, social, global och medvetenhet om medvetenheten.

Programinfo Grundkurs steg 1 & 2 -  300h / 5 1/2 månader.


Steg 1 har fokus på den egna praktiken och innefattar flera olika meditationstekniker och interventioner. Vi börjar med ett 6-dagars meditationsretreat (17 - 23 januari 2022) följt av en långhelg drygt en månad senare (11 - 13 mars). Vi får även träna på att lära ut meditationen på ett pedagogiskt sätt. 

Steg 2 fortsätter med ytterligare två långhelger (29 april - 1 maj & 3 - 4 juni 2022). Här ingår även medvetenhetsträning inom de sociala och globala domänerna. 

Under hela utbildningen i steg 1 och 2 ses vi online 1,5 h varje vecka för gruppövningar och handledning av meditationspraktiken. Här får du instruktioner gällande teoretiska studier och de övningar/ interventioner du förväntas göra. Du får även träna på att lära ut till olika målgrupper på ett pedagogiskt och engagerande sätt. Efter avslutad grundutbildning får du tillgång till grundläggande meditationsmanus samt material för att kunna lära ut medvetenhetsträning. 

Läs mer på www.meditationslärarprogrammet.se

Fler kursstarter 2022

 • 25 april - 11 september
 • 22 augusti - 8 november

Praktisk info

 • Datum: 17/01-2022 - 05/06-2022
  • Tid: 6 dagars retreat + tre långhelger utspridda under 5 månader och 2 veckor
 • Plats: Varierar
 • Pris:
  • Steg 1: 24.500 kr
  • Steg 2: 24.500 kr
  • Paketpris steg 1 + 2: 44.500 kr
 • I priset ingår:
  • 6-dagars meditationsretreat inkl mat och boende
  • Utbildning under 3-långhelger
  • Veckovisa onlineträffar
  • Kurskompendium
 • Förkunskaper: Passar dig som är Yogalärare, Mindfulnessinstruktör eller har minst ett par års regelbunden medvetenhetsträning (Yoga, Meditation, Mindfulness, Qigong, Tai chi)
 • Att ta med: Meditationskudde
 • Lärare: Pål Dobrin, Ulrika Norberg, Christina Andersson, Daniel Ek, Anders Eriksson

Om lärarna

Pål Dobrin
När Pål satt sin första tysta 10-dagars meditationsretreat för 25 år sedan föddes en kärlek till introspektionens konstform. Hans sökande och utforskande av sinnet och medvetenheten har inkluderat flera olika visdomstraditioner och mycket tid i tystnad på olika meditationscenter. Det är kunskaperna och lärdomarna från detta som ligger till grund för CARE-kurserna och Påls tillskott till meditationslärarprogrammet CARE.

Ulrica Norberg
Ulrica har studerat och undervisat yoga och meditation sedan tidigt 90-tal och har lång erfarenhet inom ett brett spektrum av olika andliga metoder och system. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet. Hon har utbildat över 500 yogalärare och är en mycket omtyckt lärare, tränare, mentor samt författare till flera artiklar, böcker inklusive filmer om yoga.

Christina Andersson
Christina är leg. psykolog, yogalärare specialiserad på yinyoga och forskar om Compassion som en ny stresshanteringsmetod vid Karolinska Institutet.  Hon är en av grundarna till forskningscentret Centrum för social hållbarhet (CSS) vid Karolinska Institutet och sitter i styrelsen för Stiftelsen Ekskäret. Christina undervisar i compassion på meditationslärarprogrammet. 

Daniel Ek
Daniel är legitimerad psykolog, organisationskonsult, författare och yogalärare med bakgrund i vipassanatraditionen. Daniel jobbar främst med ACT, Acceptance and Commitment Therapy samt Functional Analytic Psychoterapy som är inriktad på medvetenhet i relationer. I CARE bidrar Daniel med delar som handlar om psykologi och social medvetenhet.

Anders Eriksson
Anders arbetar som meditationslärare och har sina huvudämnen inom kognitiv neurovetenskap, hälsopsykologi och coaching/motiverande samtal (MI) ifrån Göteborgs universitet och Skövde högskola. Hans största intresse och tillskott till medvetandeträningen är inom de sociala och globala domänerna.

Våga släppa kontrollen och hitta glädjen
De fem elementen – må bättre med kinesisk medicin och Yinyoga
Så kan du använda journaling för självreflektion
Hälsohets, ätstörningar och vägar till inre hälsa

Yoga og trening hjemme hos Yogobe

Opprett konto Prøv gratis